Bércové vredy na predkolení

siska803
5. júl 2020

Ahojte
Potrebovali by sme pomoc,ohľadne Bercových vredov na poredkolení.Trápime sa s tým už tretí mesiač a nie a nie sa to zahojiť.Vyskúšali sme aj bylinky aj kadejaké maste od kožnej doktorky aj náplaste no nič nám nepomáha.Teraz najnovšie mu zistili v rane zlatého stafilokoka.tak užíva antibiotiká a aj antibiotickú masť akosi to nezaberá.Ak by mal niekto s týmto skúsenosti alebo vedel o niečom čo by pomohlo alebo o najakom dobrom doktorovi bola by som strašne vďačná.Ďakujem za všetky rady a odporúčania.

mmoonna
5. júl 2020

@siska803 ahoj, neviem, či ti poradím, ale toto mal aj môj oco. Jemu pomáhal dať na ranu čerstvé skorocelové listy. Ale čo mu najviac pomohlo bolo, že mu zistili cukrovku a keď sa na ňu začal liečiť, tak sa mu to úplne zahojilo a rany sa zatvorili.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
siska803
autor
5. júl 2020

@mmoonna ahoj ďakujem za radu,aj môj otec má cukrovku preto som chcela nejakú radu...nehojí sa mu to a už nevieme čo s tým...a keď sa mu niečo zahojí znova mu ďalši praskne.

mmoonna
5. júl 2020

@siska803 jemu sa to tiež moc nehojilo. Tie skorocelové listy mu pomohli, tak na cca pol roka a potom znovu. Ale on mal zle kompenzovanú cukrovku. Akonáhle sa mu cukor stabilizoval, tak sa mu to zahojilo a viac neotvorilo.

dilino
5. júl 2020

ahoj tak moja teta sa liečila na ten bercový vred pomocou lariev bzučivky zelenej áno je to nechutne ale hrozila jej amputácia nohy tak som ju na to náhovorila chodila som s ňou prikladajú sa tam larvy a čistia tie odumrete tkaniva teraz sa jej krásne zahodilo chodila na tu larvo terapiu.Nieje to nič bolestive tak to štekli.A tiež mala ako pišeš ty jedno sa zahojilo druhe začalo bolieť má tiež cukrovku pozrela som sa do papierov a mám pre teba kontakty skus nič zato endate mojej tete hrozila amputácia teraz má krásnu nohu zahojenu a však nieje to lacna zaležitosť bohužiaľ poisťovňa to nepreplaca ale ked porovnáš že koľko to stoji a zaberie alebo nedajbože príde o nohu tak radšej človek zaplati nepreplaca to ppoisťovňa ved načo tento štát nepreplaca nič. Mudr Marek čambal je v Bratislave kontakt naňho je cambalma@gmail .com tč:0905 758 448 potom je Mudr Jaroslav Marcišin nemocnica Svídnik kontakt na Mudr Marcišina je 054/ 786 01 11 a v Považskej Bystrici je špičkový lekár na tie bercove vredy na kožnom oddeleni Mudr Tomáš Kopal kontakt je tomas.kopal@nemocnica.sk všetko sú to kožné oddelenia a však ako som pisala všetko bohužial len na priamu platbu skús nič zato nedate.

siska803
autor
5. júl 2020

@dilino Ďakujem veľmi krásne.Istotne vyskúšame.

sidon
5. júl 2020

@siska803 ja som videla "ružu" na predkolení u staršieho človeka, nehojilo sa to celé mesiace, potom odvar z repíka lekárskeho (akurát teraz kvitne) niekoľkokrát denne. Rana sa zahojila a už sa neotvorila

dilino
5. júl 2020

@siska803 neni začo veľmi ale veľmi rado sa stálo ako keby nič a ešte kazal ten lekár jej kúpiť zinkoglejový obväz nieje to obyčajny obväz stoji okolo 10 eur je napusteny takou špeciálnou látkou zinkovo-glejovou služi to na ten druh bercového vredu dá sa kúpiť bez receptu je na viac použiti ale poradte sa radšej s nim s lekárom .Veľmi držim palce a napiš ako ste nakoniec dopadli či sa zahojilo.Teta mala nohu už takú skôr na amputáciu ale lekár v Považskej Bystrici povedal že žiadna amputácia sa konať nebude že sa to bude liečiť sice pomaly ale trpezlivo samozrejme hned to nebude to on sa nato pozrie skonzultuje to a povie koľko terapi treba a koľko to bude stať ale záchranu nohy by som dala aj celý majetok ked by trebalo ako prisť o nohu.Samozrejem čim skôr sa to začne tým lepšie ako s každou chorobou ked človek dostane čim skôr tým lepšie.Kontaktuj ich zajtra aj ked sú dovolenky určite nejaký z nich tam bude.

kubkovamama
5. júl 2020

@siska803 ahoj, my v praci pouzivame biolampu, samozrejme v kombinacii s klasickou liecbou, antibiotikami atd. Je to drahsia záležitosť, ale oplati sa to kupit, vydrzi vam to cely zivot a na xy dalsich zdrav.problemov

petkapetka11
25. júl 2020

@siska803 ahoj ozvi sa poradim ohladom hojenia vredov

drsmolinka
8. sep 2020

Ja mam 33 rokov a po 2 tehotenstvach sa mi zacali robit bercove vredy, mam geneticky danu zilovu nedoatatocnost, jeden vred mi liecila kozna ten sa uzavrel ale liecilo sa to 3/4 roka a aj tak mam okolo rany obrovsky cervemy flal ako zapal, zacali sa mi robit dalsie rany v okoli clenkov a nehoja sa.....zacala som chodit na pijavice to je jedina ucinna liecba o ktorej viem, ziadne lieky ci maste nepomahaju jedine pijavice a mozno este cerviky ale to som neskusala

petkapetka11
21. sep 2020

@drsmolinka Ahoj moja mama ma dobré skusenosti ,su naplaste napustené medom a tie velmi dobre uzatvaraju bercove vredy za 2-3 tzždne