Spoločnosť Intrum Slovakia odo mňa vymáha dlh formou emailov a listov

2016jk
13. jan 2024

Dobrý deň,
spoločnosť Intrum Slovakia odo mňa vymáha dlh formou emailov a dopisov ako poplatok za prebranie pohľadávky od VÚB banky kde som mal úver, ktorí som nestíhal splácať. Medzi tým, pohľadávka prešla do inej advokátskej spoločnosti kde som sa dohodol na splátkovom kalendári. Mám poplatok spoločnosti Intrum Slovakia uhradiť? Súdnou cestou sa to zatiaľ neriešilo takže trestný rozkaz v rukách nemajú. Neviem ani dátum kedy môj záväzok voči spoločnosti Intrum Slovakia vznikol, takže neviem či je dlh premlčaný a na odpoveď na túto otázku zatiaľ čakám márne.

Jedná sa o sumu ktorú deklarujú ako cenu za službu nie ako dlh z VÚB. To jak keby som im ja sám od seba doviezol na adresu práčku, oni ju odmietli a ja žiadam peniaze za dopravu.

Ďakujem za odpoveď
S pozdravom

pribinak
13. jan 2024

@2016jk šibe ti?

2016jk
autor
13. jan 2024

@pribinak áno šibe. Ďakujem za relevantnú odpoveď.

kvietok2012
13. jan 2024

Posli im papier o splatkovom kalendari. Inak sa priprav, ze táto spoločnosť ti bude papier posielat 4x do roka uz aj po tom, ked to budes mat splatené

janka_266
13. jan 2024

@2016jk nesplácaní ste úvery tak to posunuli ďalej. Vy máte platiť. Nechápem aký máte s tým problém. Keď nebudete s nimi komunikovat, veľmi rýchlo budú mat v rukách platobný rozkaz. A to potom sa ešte len navýši.

2016jk
autor
13. jan 2024

@janka_266 rozumiem tomu, nebudem vysvetlovať ako dom sa dostal do finančnej neschopnosti splácať. Ako píšem, pohľadávka prešla do inej, advokátskej spoločnosti s ktorou mám dohodnutý riadny splátkový kalendár, ktorí aj poctivo plním. No Intrum, o ktorej sa tu bavíme pýta odo mňa poplatok 160€ za to, že mali na stole túto pohľadávku, ktorú neskôr ,,odkúpila" advokátska spoločnosť ktorej pohľadávku splácam.

2016jk
autor
13. jan 2024

@kvietok2012 všetko som im preposlal. Oni trvajú na tom, že ich klientom bola VÚB od ktorej prevzali pohľadávku 680€ tú neskôr predali inej advokátskej spoločnosti ktorej už túto pohľadávku splácam resp. za dva mesiace bude v plnej výške vyplatená. No oni pýtajú 160€ ako poplatok za službu, že tú pohľadávku mali na starosti aj oni.
Viete aby ste ma rozumeli. Nevyhýbam sa splácaniu mojich záväzkov no toto mi nepríde s kostolným poriadkom, to si môžu pohľadávky predávať spoločnosť ku spoločnosti a každá môže odo mňa pýtať poplatky za ,,služby".

janka_266
13. jan 2024

@2016jk aká advokátska spoločnosť? Nie sú to náhodou len ich právni zástupcovia? Jasne, že musíte platiť ich právnikov. A mne vysvetľovať nemusíte ako ste sa dostali k neplateniu. Takých príbehov som už čítala kopu. Treba s nimi komunikovat.

liusa82
13. jan 2024

jedna známa s nimi mala opletačky.Aj na nete o nich nájdeš kadečo že podvodná firma atd a zneužívaju už aj premlčané alebo dávno zaplatené pohladávky.Ona im rázne v emaili vyvsetlila, že ak ju neprestanú otravovať tak podá na nich trestené oznámenie a ja neviem čo všeličo tam ešte pospomínala aké kontroly na nich pošle.Ale ževraj stíchli ako voš pod chrastou a už je to x rokov a má od nich pokoj.Oni ževraj aj odkupujú pohladávky od kdejakých spoločností a takto znovu otvoria prípad a z ludí ťahajú peniaze

2016jk
autor
13. jan 2024

@liusa82 presne mi to je čudné, že zobrali pohľadávku naúčtovali si za to poplatok, ale pohľadávku poslali do inej spoločnosti, kde ju riadne splácam. Tá mimo iné odporučila poplatok neplatiť. Je to zvláštna situácia a neviem či majú alebo nemajú na to právo a nárok. Písal som im, že zaplatím jedine ak mi ukážu trestný platobný rozkaz no neozvali sa na to druhý týždeň.
Ps: áno som si vedomí, že prehnanie prípadu cez súd, ktorí ak prehrám navýši náklady

stankadu
13. jan 2024

ak to správne chápem, mal si dlh vo VUB, potom to prešlo na Intrum a potom dalšej firme, ktorej to splácaš. Ako píšeš, je to advokátska firma a oni ti povedali nezaplatiť, tak neplať. Intrum ti mal v prvom rade poslať informáciu, že dlh od VUB preberá. Ak to neposlali, vela nezmôžu. Ale zase zákony sa menia, skús sa obrátiť na právnika. Na mestkých úradoch sú právnické poradne v určité dni a zadarmo.

derdia
13. jan 2024

@2016jk podla mna to je podvod mailom sa nic nevymaha

2016jk
autor
13. jan 2024

@stankadu oni informáciu o tom, že dlh z VÚB preberajú poslali, všetko sa to udialo behom necelého roka kedy vystrájal kovid a ja som sa nemohol dostať z Číny domov, keď som prišiel iba som čítal poštuba valil oči...počas toho prebrali dlh, vyzvali na platenie a následne posunuli ďaľej a za to, že ho mali v ,,merku" odo mňa požadujú poplatok 160€, aj napriek tomu, že som o tom nevedel a nemal to ako riešiť. Je to taká dosť blbá situácia resp. prípad

macatt
13. jan 2024

@2016jk oni pohľadávku predali, takže už by si s nimi nemal mať nič.. poslať im o tom doklady, prípadne zavolať, situáciu vysvetliť.. nemám osobnú skúsenosť, ale treba komunikovať určite.. ja keď niečo predám za menej ako som kúpila tak nebudem predsa od dodávateľa, alebo výrobcu požadovať rozdiel 🙃

macatt
13. jan 2024

@2016jk to je ich problém predsa..
Skúšať môžu..