Predčasné vyplatenie dôchodku z odpracovaných rokov z Írska

lovemilkshake
20. jún 2023

Ahojte . Neviem ci mi tu budete vedieť poradiť ale za pokus nič nedám.
Plánujem požiadať o predčasné vyplatenie odpracovaných rokov (dochodok) z Írska.
Na ambasáde v irsku mi povedali ze mam ísť do našej sociálnej poisťovne a pýtať sa na info tam...nejak sa mi tomu nechce veriť.
Strašne veľa mojich známych Poliakov to žiadalo ešte keď sme boli v irsku...no nemám na nich už kontakt.a fakt neviem kde a akú žiadosť posielali. Je na to application form ? Žiadali str už niekto ?
Mam tam odpracované viac ako 9 rokov. Ďakujem za každý info.

fobula
20. jún 2023

@lovemilkshake po 9r by ste už mohli nieco vedieť.. ale teda veď sú stránky - Slováci žijúci v Írsku a podobne.. tam sa najmä pýtajte.. pekný den

lovemilkshake
autor
21. jún 2023

@fobula No ja tam už nežijem 5rokov. Teraz mi spomenula kamoška že to žiadala z Dánska a prišlo jej to v pohode vyplatene . Tak preto sa pýtam. A mimochodom nemám FB ani IG tak preto sa pýtam tu ...a sorry že som sa to tu pýtala.

majuskabobi
10. nov 2023

@lovemilkshake dobry den,zaujima ma ako ste pochodili. Kolko rokov je potrebnych odpracovat v Irskj na ziskanie dochodku? Dakujem

lovemilkshake
autor
11. nov 2023

@majuskabobi ahoj. Písala som na welfare a odpísali mi ze v irsku nieje takáto možnosť. Bud počkať do dôchodkového veku alebo ešte v prípade ze by mal byť vyplácaný nejaký invalidný dôchodok. Nevyplácaju to skôr ako v iných štátoch. A neviem koľko min. Rokov treba odpracovať aby bol doch.priznany .