Výhody dvojičiek

ketonka
12. mar 2022

Ahojte dievčatá, rada by som, keby ste zdielali vaše dojmy, ktoré ste počas výchovy dvojičiek postrehli, zaujíma ma najme, v čom vidite výhody mať dvojičky, oproti jednému dieťatku?
Čakám dvojky a zatiaľ mám z toho len obavy tak by som sa chcela trochu namotivovat a tešiť sa na to čo ma čaká. Zatiaľ len počítam koľko nás budú stáť škôlky, plienky, sunare 🤦‍♀️ doma mám 2.5ročnú dcéru. Aké máte skúsenosti?

gleep1
12. mar 2022

Moja sestra ma a veľmi si to vychvaluje, je to väčší nápor na financie ale z dlhodobeho hľadiska ani nie, lebo 2 deti vychovas za dobu ako 1, takze sa ti skráti doba na materskej a pôjdeš do prace. Inak by si bola na materskej 6 rokov a prišla by si o peniaze.
Vedia sa pekne spolu zahrať, su dve ale tým že sa spolu zahrajú tak si spravia program sami a v konečnom dôsledku ma viac času než by mala s 1 čo by sa nudilo a “doliezalo”
Prvý rok toto ale nečakaj, to bude až neskôr.
Na zaciatku zo bude o dosť väčší zabijak než 1.
Všetko ma svoje výhody a nevýhody, neboj budeš ich milovať a keď uvidis ako spolu rastu a ako sa hrajú a vymýšľajú tak budeš nadovšetko vďačná za to že ti boli dopriate dvojičky.
A môžeš kojiť a nemusis počítať koľko ta vyjdu sunare. Do škôlky ich môžeš dať do štátnej a nevyjde ta nič. Plienky môžeš používať latkove..
Proste hľadáš problémy čo nie sú problémy len aby si niečo hľadala namiesto toho aby si sa tešila. Keď niekto ma na 1 dieťa tak ma aj na 2. Naozaj nechápem toto tvoje počítanie a hľadanie negatív. Môžeš kúpiť veci z druhej ruky alebo čokoľvek. Hľadaj tak v sebe tu radosť a lásku a nepocitaj sumy

andreatytler
12. mar 2022

@ketonka Budes mat detsku rozkosnost umocnenu na druhu. Vsetky tie uzasne momenty ktore maju mamy s detmi, budu 2x tak krasne.
Videla som tiez zaujimavy dokument o tom ze jednovajecne dvojicky su urcitym sposobom mentalne prepojene cely zivot. Zaujimalo by ma to vidiet na vlasne oci.

poopsie
12. mar 2022

Ja by som nešla cestou hľadania výhod.. Šla by som cestou pokory... Predstav si ženy, ktoré nemôžu mať ani jedno dieťa, alebo si predstav ženu čo čaká 4 naraz... No nie si viac vďačná za to čo máš? Koľko žien by sa s tebou vymenilo... A ty tu ideš rátať sunare...

lasoli
12. mar 2022

@ketonka prve dva roky budu tazsie,hlavne rezim a tak,ale potom to ma tie najlepsie vyhody,su same v hrr nepotrebuju ta uz,vyhraju sa same a ty si mozes potom aj kavu vypit;)Jedno dieta je ajor otravne na hru.No a je to financne troska narocnejsie lebo co jednej to aj druhej.

janulka2805
12. mar 2022

@ketonka Ahoj 🙂 Ja mam o chvíľku ročné dvojičky, dievčatká 🙂🙂 Tiež som sa veľmi bála ako to zvládnem, prvorodicka a rovno dve.... ☺️☺️Ale musím ti povedať, že je to ozaj super 🙂Jasne ze je to náročnejšie, ale teraz keď už baby vnímajú, tak sa dokážu a spolu zahrať, zabaviť.... ☺️☺️☺️☺️Mňa až tak pri hraní nepotrebujú, sami si vystačia ☺️ A to ako sa ľúbia, je nádherné, všade spolu chodia.... 🥰🥰🥰🥰

mariaveronikag
12. mar 2022

@andreatytler aj dvojvaječné...to puto je veeeeľmi silné 🙂

diamond007
12. mar 2022

@mariaveronikag to si vôbec nemyslím. Pri jednovaječnych je to najpravdepodobnejšie. Pri dvojvajecnych to nie je tak iste.

mariaveronikag
12. mar 2022

@diamond007 tak možno dvojvaječné, ktoré poznám to majú iba sesterské, nie dvojičkovské 🙂

diamond007
12. mar 2022

@mariaveronikag jasné, asi záleží aj od pohlaví ale skôr sú to bežné vztahy súrodencov. Poznám aj aj a teda jednovajecny muži maju 35r, ale plánujú si aj život stále bok po boku, majú rovnaké auta, bývajú vedľa seba, denne trávia spolu. U dievčat je to zväčša normálne v dospelosti, ale u jednovaječnych deti je to podľa mňa silné keďže zdieľajú od vývinu spolu bok po boku. Dvojvajecne ani nemusia chápať že sú v brušku spolu, iba vyrastajú spolu (ale to je môj pohľad iba na to).
Autorke držím palce.

deti95060810
12. mar 2022

mňa zarazilo že ešte dvojky ani nie sú na svete a ty už rátaš čo a ako stojí... neviem v ktorom si týždni, ale nemáš istotu že sa všetko skončí OK... Takže podľa mňa zbytočne kalkuluješ a počítaš...

babovka2321
12. mar 2022

@deti95060810 mna zarazilo, ako moze byt jedna matka taka sprosta a napisat toto tehotnej zene. Daj si facku a nabuduce si niekam privri pristy, nez takyto komentar vypustis.

orangiiina
12. mar 2022

@deti95060810 tieto tvoje hlúpe komentáre. Ja keď ta vidím, že niečo komentuješ, už viem, že to bude sprostosť ako traky.

lasoli
12. mar 2022

@ketonka inak ved skus aj mojit ak ratas sunare,alebo sa odsavat,to troska odlahci kasu,ved aj veci po starsej vyuzijes,je pravda ze my sme museli vsetko nanovo kupovat,kedze starsia boal jedna ,cize kociar,vajcia,hacky,monitore dychu,kedze sa skor narodili,velku ohradku,to som nic nemala po starsej,dokinca aj prebalovaci pult,stojan na hacky ale zasa velw veci sa z toho predalo.Inak aj autosedacky nive a to az 4,kedze strasiu uz vozime do skolky rano muz a poobede idem ja zo vsetkymi.Ale zasa nieco sa da aj predat,hl ked su tie veci zachovale a v dobrom stave idu na odbit,dokonca som predala aj nosic na dvojky co v nom ani nechceli byt.

brigelka
12. mar 2022

@ketonka ahoj, zo začiatku tie výhody nie sú, lebo deťom musíš kúpiť obom, nepodedi po staršom. Ale keď pôjdu do škôlky bude to super, budú mať naraz besiedku, Mikuláša... Aj na krúžky ich môžeš dať spolu, budú také smelšie, keď sa môžu spoľahnúť na súrodenca. Aj v škole je to super, keď jeden je chorý, druhý donesie úlohy. Aj sa spolu vyhrajú, dozru na seba. Finančne to bude náročnejšie, ale zvládneš to.

bambulka1122
12. mar 2022

Mnohe tu pisu, ze hladas negativa, podla mna je normalne, ze rozmyslas nad tym kolko to bude stat, predsa to bude vacsi napor na financie. To mi nepride negativne, ale realisticky pohlad na vec. A rady typu ked budes kojit usetris za sunar su smiesne. Co ak zena nema mlieko a napriek snahe jednoducho kojit nemoze? Bohuzial nie kazdej to je dopriate.
Myslim si, ze prvy rok bude narocny, ale urcite krasny zaroven

zuzana9393
12. mar 2022

Ja sice nemam dvojicku, ale raz som sa rozpravala s jednou mamickou, ktora mala uz take pubertiacky 🙂 a ona hovorila, ze to ma viac vyhod ako nevyhod. Ze sa spolu vela pohrali, ze o nich ani nevedela. Horsie to bolo, ked sa s nimi mala niekam nachystat, ale to je vela krat problem aj s jednym dietatom. Budes to mat vesele, ale hlavne nech su zdrave, potom sa vsetko da. Drzim palce ✊👍

gleep1
12. mar 2022

@bambulka1122 ty si smiešna, 90% žien čo kupuje sunar kojiť môže. Tých čo kojiť nemôžu je minimum, ale sú aj take ale nie je ich veľa.

gleep1
12. mar 2022

@bambulka1122 aha našla som štúdiu čo to rozoberá, 1-5% žien nemôže kojiť. Tak sa teraz zamysli nad tým koľko percent žien v skutočnosti kupuje sunar a trepe blbosti o tom že nemôžu kojiť a ešte raz si povedz kto je tu smiesny. Keď patrí medzi tých malo 5% tak je jasne že radu o kojení počúvať nemusí. A nabudúce prosím ta nazývaj smiešnu samu seba

bambulka1122
12. mar 2022

@gleep1 autorka pise, ze uz jedno dieta ma, tak asi sama najlepsie vie, ci moze alebo nemoze kojit, a nepotrebuje citat nevyziadane rady, ze ma kojit aby usetrila. A ked sme uz pri tom, ani statne skolky nie su zadarmo a je mala kapacita takze dostat dieta do statnej skolky skor ako predskolaka je niekedy tiez dost problém

gleep1
12. mar 2022

@bambulka1122 keď sa nepodarí kojiť jedno dieťa vôbec to neznamená že sa nedá kojiť ďalšie.
A tvoj komentár bol vyžiadaný? Autorka chcela povzbudiť a všetko co si jej napísala že je bude mat náročný pevy rok,naozaj super povzbudenie.
Ty vieš odkiaľ je autorka? Tiež sa drvivá väčšina deti dostane do škôlky úplne v pohode od 3 rokov, je minimum miest na Slovensku kde je s tým problém.
Ale ako vidím ty rada riešiš extrémy. Môžeme tu začať riešiť aj to ze možno bude mat choré imobilne a neviem aké dati a ze ma začať počítať peniaze na vozík a neviem co. Veď aj to ma môže stat no nie? 🤦🏼‍♀️

lasoli
12. mar 2022

@bambulka1122 nemusi ale vyskusat to predsa moze,ked uz rt koruny z sunar,nie?Ved nik nepise ze musi za kazdu cenu,ale ak vyskusa moze to stat za to.Azo svojho okolia mam skor skusenost,ze vatsina deti kludne odkoji ale prvou prekazkou prejdu na sunar,poznam ale tiez dve ktore to mlieko nemaju.

ketonka
autor
12. mar 2022

@gleep1 ďakujem ti za tvoju odpoveď. Len upresním že nehľadám problémy, ale podľa mňa je úplne logické že som z tejto informácie prekvapená (ze čakám dvojky) a prirodzene mám obavy a strach. Podľa mňa takto reaguje každá normálna zena ktorá chce pre svoje deti zabezpečiť len to najlepšie a prirodzene ma strach či to zvládne psychicky, fyzicky a finančné. Takže sa prosím ventiluj doma a nie tu na mne. Vďaka

ketonka
autor
12. mar 2022

@babovka2321 ďakujem ❤🙏

ketonka
autor
12. mar 2022

@brigelka vďaka🙂

ketonka
autor
12. mar 2022

@zuzana9393 ďakujem pekne

gleep1
12. mar 2022

@ketonka ktorou vetou som sa na tebe vyventilovala?

A prepáč, ani jednu vetu z Toho komentára som nemyslela ani trochu zle, pokial si si nevšimla snažila som sa ta povzbudiť a nie sa na tebe vyventilovať. A už keby som sa už na tebe ventilovala, tak ďakujem za radu, ale určite by som pri tom ostala, radšej sa vyventilujem na nejakej na internete než aby som sa ventilovala doma na decku jak to robí 90% ženských. Fakt je pre teba lepšie vyventilovať sa doma na dietati a mužovi a ničiť si blízke vzťahy než vyventilovať sa na internete na niekom úplne cudzom? Zaujimave. Pre mna určite nie, takze ďakujem, neprosím.

loliki
12. mar 2022

@ketonka Gratulujem, určite to zvládnete. gleep1 to v 1. príspevku celkom racionálne zhrnula. Síce sú tie výdavky väčšie, ale celé je to "urýchlené". Ja som bola napr. tehotná s nimi 8 mes namiesto 9. Jedna RD namiesto dvoch. Spolu do škôlky, do školy. Oblečenie rovnaká veľkosť. Moji sú už školáci, môžu sa učiť spolu, ťahajú sa navzájom-súťaživosť. Hrajú sa spolu- rozumejú si vekovo. Nepotrebujú mať pri sebe stále mamu. Bude to dobré. 🙂

mimikarol
13. mar 2022

Nemám dvojičky ale vždy som túžila ich mať. Výhody podľa mňa sú tie, že idú spolu do škôlky, lepšie si zvyknú majú tam súrodenca, kamoša. Mama sa nemusí toľko zapájať do hry lebo deti sa zahrajú spolu. Majú parťáka/partacku od narodenia, sú priebojnejsie. Určite je to jednoduchšie ako mať deti po roku, pretože majú spoločný režim. Papaju rovnaké jedlo, spia naraz. Idú náraz do školy, takže v cudzom prostredí, kolektíve sú istejšie pretože nie sú samé. Nevidím žiadnu nevýhodu

ribezlik
19. mar 2022

Ahojte maminky dvojiciek a aj čakajúce ako ja Som v 20tom týždni TT Potrebujem poradiť, ako tehotenstvo ďalej zvládať Všetko má bolí od chrbta cez kŕče v nohách ranné nevoľnosti vôbec neustupuju o dychavicnosti radšej pomlcim
Neviem ako to mam vydržať do konca Skúste mi dat nejaké rady

janulka2805
20. mar 2022

@ribezlik Ahoj, ja ti asi neporadím, len ti chcem povedať ze viem ako sa cítiš 😏😊 Ja som už porodila ale musím ti povedať, že takmer celé tehu som mala bolesti, pichania, tvrdnutie brucha...... A proste bolo treba len vydržať 🙏🙂Hlavne oddychuj vždy keď sa dá 🙂🙂Držím ti palce ✊✊✊🍀