Pijú vaši školáci mlieko?

janka_rajo
17. okt 2016

Pijú vaši školáci mlieko? Nemajú problém vypiť pol litra čistého mlieka denne alebo ich musíte doslova presviedčať, aby do seba dostali aspoň kvapku mlieka a všemožne ho maskovať Grankom či inými „vylepšovadlami“?

denisden
17. okt 2016

Myslím že takéto mlieko ani piť nemusia.

vulka
17. okt 2016

Náš 9-ročný nemá problém. Má rád. Nestíhame kupovať 🙂 Zavše si hovorím, že by sa zišla kravička, ale kde ju dám v dvojizbovom byte 🙂

mijo53
17. okt 2016

môj manžel vypije denne v priemere 1/2 litra mlieka , musí mať však iba veľmi krátku spotrebnú lehotu, čo najkratšiu, žiadne trvanlivé

katyt
17. okt 2016

Nepijú, ani im ho neponúkam. 🙂

enka81
17. okt 2016

môj 9 ročný syn by pil mlieko doslova na litre, pije od chuti, od smädu, niekedy ho už musím krotiť, 6 - ročná mlieko síce vypije kedykoľvek jej ho nalejem, ale samu ju to nenapadne. Ale je fakt, ze obaja majú mlieko najradšej čisté bez príchutí a chladené.

marthuska
17. okt 2016

Moje deti preferuju acidko. Preco v automatoch v skolach nie je v ponuke acidko?

sharmana
17. okt 2016

Tak drobec ešte vypije samozrejme veľa mlieka. Pol litra, no skôr tak trištvrte. Ale naša školáčka už tolko nepotrebuje. Niekedy si dá čisté 2 decká mlieka, inokedy vôbec, radšej biely jogurt. Ale nie že by mlieko nechcela, proste už nemá takú potrebu.

mawka
17. okt 2016

nepiju a ani ich nenutim. a do kavy si dam radsej smotanu, lebo to nase mlieko je skor voda ako mlieko. riedke, zriedene, otrasne, o nicom. nech je to akekolvek mlieko, neni kvalitne. kupila som mlieko v nemecku v lidli, kupila som u nas v lidli a porovnali sme. neporovnatelne. preto nevidim dovod, aby moje deti pili nejaky riedeny lunt. uz jogurty kvalitne je problem zohnat. a dalo by sa pokracovat.
tiez nepijem cely zivot mlieko a nemam pocit, ze by som nenarastla a nemala pevne kosti a zuby. skor az prilis. a vitaminy, ktore su v mlieku sa nachadzaju aj inde.

minulin
17. okt 2016

@janka_rajo Ahoj, syncek mlieko zboznoval, vedel vypit cisteho aj liter na den... Teraz nesmie, no mam casto u seba sestrine deti, neterky, a tie za svateho neviem naucit na mliecko. ☹ Ale ako pises, obcas ked to zakamuflujem grankom, alebo sirupmi do mlieka, slamkou ochutenou vnutri... tak vtedy vypiju.... Detiska 🙂

janka_rajo
autor
17. okt 2016

@denisden ake? Nie každý má doma predsa kravičku, alebo prístup k mliekomatu, či?

janka_rajo
autor
17. okt 2016

@vulka no, to by sa veru hodilo aj nám 🙂 My mliečko kupujeme na kartóny 🙂 Adelka pije 1-2krát denne vanilkove pol na pol s klasickym (to ale ona nevie🙂 ) - ja momentálne cereálie s mliekom na dennom poriadku a mm si radšj kúpi krabicu mlieka ako vodu 🙂

janka_rajo
autor
17. okt 2016

@katyt ahoj, mozno hlupa otazka, ale preco? Sice pokial spapaju dostatocne mnozstvo jogurtov, papkaju syr, tak je to predpokladam v poriadku 🙂

miricka77
17. okt 2016

Moj syn nepije mlieko vobec.ale keby mal na vyber,tak radsej si da mlieko ciste ako granko.to mu vobec nechuti.

erikaemkina
17. okt 2016

školáčka síce ešte nieje ale nie nepije , pila ale odmietla .. sem tam si to mlieko Dá

jasminet
17. okt 2016

moje deti mlieko piju a maju ho rady, ale nie denne. ale smotanove jogurty maju kazdy den. obcas acidko - ale na to musia mat naladu 😀 obcas kakao, ale nie granko, len klasicke praskove kakao s troskou cukru.

janynkaaa
17. okt 2016

Moja ma rada mlieko vypije ho v skolke aj doma aj ciste aj granko a ma aj rada brejky mliecka

janka_rajo
autor
17. okt 2016

@marthuska Ahojky, acidko isty cas v automatoch bolo, neosvedcilo sa to vsak, pretoze viac zostalo v automate ako sa predalo a produkty sa museli nasledne vyhadzovat. Snad este cas pre Acidko v automatoch nadide v buducnosti =)

dagaz
17. okt 2016

Syn na litre. 1-2litre denne. Mlieko namiesto vody😁 ale musi byt ciste mlieko bez akychkolvek prichuti. Ani granko nevypije

carrie4
17. okt 2016

moja prváčka a 4 ročný syn pijú mlieko minimálne 2x denne a určite je toho viac ako pol litra. žiadne príchute, granko vôbec, dcérka si raz za čas vypýta jahodovú príchuť do mlieka, ale najradšej klasika plnotučné.

janka_rajo
autor
17. okt 2016

@mawka

Ahoj, mrzi ma tvoja zla skusenost s mliekom... Tazko povedat, kedy si pila mliečko naposledy (ked pises, ze ho nepijes) a ake mlieko to bolo, ale v dnesnej dobe mlieko nie je mozne riedit ani nijak umelo upravovat, to stanovuje úplne striktne legislativa a vsetci vyrobcovia bez vynimky ju musia dodrziavat. Takze sa nemusis bat kvality slovenskeho mlieka, prave naopak, jedna sa o mlieko od slovenskych kraviciek, setrne tepelne osetrene tak, aby bolo bezpecne pre spotrebitelov a zachovalo si vsetky dolezite latky (aj pri UHT ohreve dochadza k strate vitaminov iba do max 10%).

Ak by ta to zaujimalo, pozri sem: http://brejky.sk/myty-o-mlieku - kde sa presne odbornik vyjarduje ku vsetkym veciam, co si ludia bezne, ale zial mylne myslia o mlieku.

karolin2
17. okt 2016

Ahoj, naše deti majú radi veľmi mliečko, hlavne keď chcú papkať čokoládové guľky, musli alebo medové kolieska, niekedy aj 2 x denne. Mlieko kupujeme tiež na kartóny. Aj často ich používam pri varení, a krupicová kaša neodmysliteľné súčasť u nás doma.

janka_rajo
autor
17. okt 2016

@karolin2 ako u nas 🙂 cokoladove gulky, medove kolieska, skoricove platocky a najnovsie vanilkove vankusiky 🙂 s mlieckom aj par krat denne 🙂

sense
17. okt 2016

Mlieko ano ale cerstve a bez tychto "mliek" plnych cukru

sense
17. okt 2016

Teda myslim tie ochutene nepije ani krabicove s x mesacnou zarukou kt nikdy neskyslia len zhorknu

ivetkab.
17. okt 2016

@janka_rajo u nás je mlieko ako chlieb náš každodenný. Máme tri deti a na raňajky len oni spotrebujú krabičku mlieka a pred večerným spaním to isté. Medzi tým sa mlieko spotrebuje buď do varenia, alebo nejakých zalievacích cereálnych vecí, alebo rôzne kaše. U nás je spotreba na deň minimálne 3 mlieka. Už dlhšie uvažujeme, že jedna kravička by sa u nás isto uživila ... 🙂

m.i.r.i
17. okt 2016

nas nepije mlieko...a granko uz vobec nie...mlieko sme vysadili tak v 2 rokoch uplne viacmenej a pouzivame uz len v ramci kuchyne obcas na varenie plus mliecne vyrobky - miluje syry, jogurty, pripadne acidofilne mlieko...snazime sa vyberat co najlepsie vyrobky od bacov, z domacej vyroby alebo z brynziarne, syrarne podla zlozenia..ciste mlieko ako take ale nepije..taketo klasicke davam zvycajne do kolacov alebo palaciniek..

janka_rajo
autor
17. okt 2016

@sense Brejky mliecka maju vynovene zlozenie a veru nie su vobec ´plne cukru´ ako pises.

Brejky obsahujú iba 4 % pridaného cukru, pričom pre lepšiu predstavivosť, 7 % je maximálny povolený obsah pridaného cukru v mliečnom produkte - teda limity pre obsah cukru pre zaradenie výrobku do Európskeho školského mliečneho programu. Inak Ministerstvo neschváli jeho zaradenie do školského mliečneho programu.

janka_rajo
autor
17. okt 2016

@ivetkab. cooooo? 3litre? 🙂 Tak to je aky masaker 🙂 tak to sa ani my na vas nechytame 🙂 Paradicka 🙂