Zvracanie a hnačky

babulka82
14. mar 2015

doniesli sme si z nemocky grcačky a hnačky ,v stredu maly začal vracat asi 3x do rana dobre,rano hnačkoval,cely den potom nič.Na druhy den prišli teploty a zase sa večer dovracal,do rana v pohode ,teraz v noci zas teplotoval rano zase trošku vygrckal,može mat takyto dlhy priebeh črevna viroza? Inak je v pohode hra atd.pri teplote trošku umrnčany,pije po troške vela nechce naraz asi sa boji že bude vracat.Len ma zaujma či to može od stredy takto natahovat? raz dobre ,potom zase niečo atd.Nieje to nejake nahle skor sa to taha všetko akoby to nemohlo z neho vyjst.

cerez
14. mar 2015

@babulka82 Náš v sobotu večer zvracal. Nedeľu mu nebolo nič. V pondelok začal hnačkovať asi tak 3x, v utorok už hnačkoval 13x a to sme už boli u dr. V stredu ho prehnalo len 2x, štvrtok nič a v piatok zase 2x. Celú dobu nemá T. Čo sa týka dneska, zatiaľ je ok. V pondelok nám dr. kázala prísť na ster, uvidíme viac. Momentálne sme na smecte, diéte. Neviem čo sa deje, ale príde mi to zvláštna črevná viróza.

babulka82
autor
14. mar 2015

@cerez v nemocnici boli najviac rotavirusy rozširene ale že by sa to takto prejavovalo? Tak aj vas to drži teda dlho ☹ a aj ho boli bruško?

meusicka
14. mar 2015

@babulka82 my sme pred rokom takto prekonali crevnu vorozu. chytila som aj ja a manzel a nasa starsia , nastastie dve mensie nedostali, aj ked nerozumiem ako ich to mohlo obist. davala som nastruhane jablcka zhnednut a to sme jedli, , tu v AT maju aj taky sirup s jablcnym pektinom a vytazkom z harmanceka. toto sme brali a plus nam lekar dal este probiotika. nic viac a trvalo to 2-3 dni urcite. ja osobne som mala strasne bolesti zaludka, tak dufam ze sa tvojmu malemu coskoro ulavy a e bude dobre. drzim palce.

cerez
14. mar 2015

@babulka82 Keď má potrebu kakať, tak povie, že ho bolí bruško. Dr. mu bruško stláčala, nič zvláštne sa jej nezdalo. Môj bol ako maličký očkovaný na rotavírusy, tak si myslím, že síce sa trápime s hnačkami a virózou, ale aspoň T nemáme. Dcérka mojej kamarátky to mala rok dozadu, trvalo to 10 dní a T sa vyšplhali aj na 40.

babulka82
autor
14. mar 2015

@cerez a kolko ma rokov?

cerez
14. mar 2015

@babulka82 3 roky

babulka82
autor
14. mar 2015

@cerez a zo stolice niečo zisitli? či nebrali vzorku?

cerez
15. mar 2015

@babulka82 Dnes je úplne kľud, tak teraz neviem ako sa mám zariadiť zajtra. Vzorku mu mali brať až teraz v pondelok. Keď sme boli u dr, tak vzhľadom k tomu, že nemal T, nebrala mu.

liviagrilka
21. mar 2015

@meusicka chcem sa ta opytat , ci to jablcko si davala aj pri grckani? Syn ( 5 rokov ) mal iba hnacku ani teploty ani nic ine len ospaly ( tak 4 dni to trvalo) dcera 2 roky najprv zacala zvracat dnes 3 den max 2x denne v noci tiez hlavne ked sa napije ... ale aj zacala hnackovat nie velka intenzita ... ale aj horucka co jej dat?

babulka82
autor
21. mar 2015

@liviagrilka hlavne zastavit vracanie,u nas to tiež trvalo dlho lebo stale vracali decka,po lyžičkach nam kazali pit každych 10 minut ,potom ked nevracali tak banan,piškoty,ryžu,uvareny zemiak alebo nejake staršie biele pečivo.

liviagrilka
21. mar 2015

@babulka82 dakujem , len ako to vysvetlit dietatu ze nesmie vypit stvrt pohara , alebo viac ...Ona ma na vsetkomco vidi u nas ostatnych chut a hlavne ked sa vyvracia hned chce pit ... a to mam stvrte dieta a teraz neviem co s nou... trochu som zufala. Urcite je aj hladna este ze ju dojcim , ale to uz mi ide na nervy kedze teraz si vynahradza vsetko jedlo mnou.

ladyblcha
21. mar 2015

@liviagrilka kolko mu do pohara das, tolko vypije 🙂

liviagrilka
21. mar 2015

@ladyblcha ked das glg vypije a reve ze chce.... ked chodi furt za tebou a place ze chce este to a to a zas ...

tigri
21. mar 2015

@babulka82 moze to byt rotavirus...u nas ho mali vsetky 3 deti minule leto a kazde malo iny priebeh...najmensi 2,5 rocny vracal a mal hnacky, najstarsia 7 rocna mala iba hnacky 2 dni a mladsia dcerka dopadla najhorsie, po 2 dnoch uporneho vracania skoncila na infuzkach v nemocnici,,vtedy sa ten rotavirus potvrdil...zavisi od organizmu dietata, ako to zvladne

babulka82
autor
21. mar 2015

@liviagrilka verim ti aj naš bude mat 2 roky a robil toto iste stale pytal jest a pit ale nedovolila som ,hlavne napit sa vela.Jest som davala po troške take dietne .On si pytal ale take veci čo nemohol vajičko,čokoladu atd. Nejak som mu nukala stale to dietne a potom to prešlo,pit som davala každy den viac a viac naraz prvy den len lyžičkami ,potom som dala aj 50ml do flašky a tak dalej ☹ viem že si to nedaju vysvetlit aj naš robil jak nepričetny lebo chcel všetko asi bol hladny .

babulka82
autor
21. mar 2015

@tigri aj ja mam pocit že to bol rotavirus hlavne preto že to trvalo asi sedem dni takto dlho črevna viroza netrva ,dospely sme len hnačkovali ale deti boli hotove všetko von vrchom spodkom a menši mi vracal ešte na 4 den. ☹ Aj sestrin chapec to mal presne vtedy a ten mal aj horučku 39.

tigri
21. mar 2015

Tuto dietu nam potom dali v nemocnici pri prepustani....

babulka82
autor
21. mar 2015

@tigri a mali ste aj horučky pri tych rotavirusoch? ake boli tie hnačky? vela?

tigri
21. mar 2015

Horucku mali iba mladsia dcerka a syncek...prehnalo ich iba parkrat, potom uz mali dietu

babulka82
autor
21. mar 2015

@tigri no lebo vravia že pri tychto rotavirusoch su vždy teploty preto sa pytam ,no neviem čo to bolo kedže nikto nebol u lekara ,teda my sme boli na pohotovosti ale dali nam len dietu.

tigri
21. mar 2015

@babulka82 oni to zistuju len v nemocnici, ked ste sa tam nedostali, o to lepsie 🙂

meusicka
21. mar 2015

@liviagrilka my sme mali taku virozu, ze sme aj zvracali aj sme hnackovali, na zvracanie nam odporucal lekar probiotika a kamilkovy caj. to jablcko je skor na hnacky.

tigri
21. mar 2015

@babulka82 starsia dcerka ma uz lepsiu imunitu....ja som to tiez asi mala, lebo 2 dni ma napinalo, aj ma prehnalo ale nemala som teplotu...najhorsia je vraj prva nakaza...inac my sme si to s velkou pravdepodobnostou priniesli z Talianska, lebo syncek mal priznaky ako prvy a vracal uz cestou domov

babulka82
autor
21. mar 2015

@tigri my sme to chytili v nemocke mali to deti vedla na izbe .Mna prehanalo asi 6 dni ale nevracala som ,dala som si taku dietnu stravu ako decka začali vracat.Teda najprv maldši s ktorym som prišla v ten den s nemocky už večer sa mi dovracal.Nikdy viac to nechcem ☹

tigri
21. mar 2015

@babulka82 to ti verim...okrem rotaviru je vraj poriadny zaberak aj norovirus...kamoskin maly schytal oba, vzdy skoncili v nemocnici...ale ja to beriem tak trochu s nadhladom, su oooomnoho horsie veci ako toto

babulka82
autor
21. mar 2015

@tigri tak mne je luto vždy decka ako nerobim tragediu ale je to neprijemne ochorenie teda aj pre dospeleho.Najlepšie ked sme všetci zdravy.

eela
21. mar 2015

Pridavam sa k teme, mala niektora z vas skusenost, ze by vase dieta bolelo brusko ked hnackuje, tak ze sa na to stale stazuje? Mala vracala, teplotovala, to sme vsetko zvladli no uz 3 den hnackuje a stale sa pri tom stazuje ze ju boli brusko. urcite ide o nejaku virozu, lebo popri nej to mam aj ja, aj starsi syn, no ona je z toho hotova este teraz a to zacala prva.

babulka82
autor
22. mar 2015

@eela nas boleli brucha pri tej viroze može ju boliet,maldši aj prdkal dost potom a aj hnačkoval.