Mám 15 rokov a potrebujem antidepresíva. Psychiatrička neberie telefón

11. jan 2021

chcem sa tu len vyjadrit, vyliat hnev a vyrozpravat a niekomu lebo mam mrte nervy, od zaciatku decembra sa neviem dostat ku jednej psychiatricke aby som si mohla ist pre jediny liek do lekarne (ktory je samozrejme na predpis) pretoze moja psychiatricka bola v karantene a odkedy je lockdown tak sa neozyva a ja potrebujem jeden jediny liek aby mi predpisala mam totizto diagnostikovanu bipolarnu poruchu a hranicnu poruchu osobnosti, taktiez beriem antidepresiva od konca decembra sa mi znovu ozyvaju hlasy v hlave a uz to nevydrzim chcu aby som im verila ale neviem ovladnut svoju mysel. mam 15 rokov, ano beriem antidepresiva v 15tich a ano som psychicky narusena. kludne tu podte nadavat kam smeruje dnesna mladez. som zvyknuta na neustale pindanie na nasu generaciu. moja jedina otazka je, je to vobec mozne, ze psychiatricka nedviha? nemala by byt pristupna aspon cez telefon?

ivanizna
11. jan 2021

☹ To mi je ľúto, že máš ešte len 15 a takéto vážne problémy. Nezastupuje ju niekto? Veď predsa nemôže nechať toľkých pacientov bez podpory. A čo pohotovosť, obvodný? Alebo skúsiť sa nakontaktovať na iného psychiatra? Nemyslím si, že niečo je v neporiadku s tvojou generáciou, nečakaj automaticky hneď negatívne slová. Synovec má tiež 15, proste to je iná doba, ako bola, keď my sme boli mladší, to je večný kolobeh od nepamäti, starší furt hundrajú na "mládež", nič si z toho nerob 😉 Podľa mňa si statočná, že zodpovedne riešiš svoje problémy a staráš sa o svoje zdravie. Keď sa dostaneš k svojim liekom, už ich viac nevynechávaj, vždy si naplánuj tak, aby si mala aj niečo v zálohe. Veľa šťastia, dievča! ❤

zuzanka.zuzu
11. jan 2021

treba volať do zdravotnej alebo na VUC ako to riešiť, od dnes už všetci naplno úradujú (mali by)

3009
11. jan 2021

Každú psychiatričku musí niekto zastupovať. Ak sa nevieš dovolať do prísluš. zdrav. strediska tak na dverách má určite napísané kto ju zastupuje.