Kvasinková infekcia v ušnom záhybe

simonka3
27. aug 2014

Ahojte maminy,dcera ma v usnom zahybe kvasinkovu infekciu a doktor nam na to odporucil natierat betadin s framykoinovu mast a ze to mozem prestriedat s kremom imazol.Stretli ste sa niektora s tym?co Vam na to pomohlo?Skor si Myslim ze by nas mal pediater poslat na kozne.Dakujem

mawka
27. aug 2014

@simonka3 betadin dezinfikuje, nici bakterie a vsetko mozne. de facto nie je skodlivy, ale len jemnucko. framykoin je antibiotikum, to nechapem, preco atb na kvasinku, mozno len preventivne, aby sa jej tam nedostala infekcia a imazol je fajn. ale ako sa poznam, radsej by som sla ja na kozne, lebo kozna to vie vyriesit jednou mastou. moja mala to mala tiez, ale uz si nepamatam, co sme na to davali, raz sa jej to spravilo, bola velmi baculata a plna zahybov a odvtedy uz nie.

demo
27. aug 2014

@simonka3 imazol a framykoin v žiadnom prípade. Skús obyčajný sudokrem (viac krát denne)alebo ešte lepšie gencianovu violet zarobenu v lekárni (každé tri dni). Môžeš to aj skombinovat: ráno gencianka, večer na ňu môžeš dať sudokrem. Môže to byť kvasinka plus nejaká infekcia navyše a táto kombinácia pomôže.

mawka
27. aug 2014

@demo sudokrem nie je liecivo. ale s genciankou suhlasim, ta bola vzdy dobra na vsetko. aj na mokvave, na plesne, na zabku v pusinke, stara dobra klasika.

demo
27. aug 2014

@mawka nie je liecivo ale často pomôže lepšie ako liecivo.

gooobi
27. aug 2014

Gencianka alebo zinkova mast.

mirkava
27. aug 2014

@simonka3 náš mal za uškom nejaký ekrémik... neviem čo to bolo ale mal to dosť červené... natierala som sudokrémom a menej umývala a vyliečil sa 🙂

stanulienkat
27. aug 2014

Antibiotika dal lekar na kvasinky? Dobry je. 😖 Skor ten imazol. Ten je proti kvasinkovy. Sudocrem moze pomoct na chvilu, ale podla mna neodstrani kvasinku.

kacena4
27. aug 2014

prosim ta nic v zlom, ale snad doktorka vie najlepsie posudit ked to videla co to asi moze byt kedze ti dala nejake lieky, ak to do tyzdna neprejde asi vas posle na kozne a urcite by som na to nedavala "lieky" ordinovane mamickami ordinovanymi na dialku ked nevideli tvoje dieta osobne 😨 😨 😨 😲 😉 urcite mu nechces uskodit 😵

veriiii
27. aug 2014

@simonka3 a ako zareagovala dcerka na liecbu?
chapem spravne,ze to mate za uskom,reps pod?treba dbat na to,aby okolo uska bolo vzdy sucho, sa casto zapari v lete,ked sa spoti koza za /pod uskom,uskom resp po kupani nie vzdy vysusime tu to oblast..kvasinky a rozne bakterie,ktore prirodzene ziju na kozi dostanu vynikajucu prilezitost zauradovat-mokra pokozka sa zmaceruje, zmakne,popraska a kvasinky a bakterie sa mozu lahko dosta hlbsie, teplo a vlhko je vyborme prostredie pre kvasinky..
osobne si myslim,ze zbytocne dal vela masti,i ked chapem, preco-ze to moze byt zmiesana infekcia..ak vam nepomoze nic z toho pytajte sa na kozne alebo nech spravi ster z toho..

veriiii
27. aug 2014

@demo ja len doplnim-urcite ide o popraskanu kozu,tak sudocrem by sa nemal davat na takto porusenu kozu..okrem toho,sudocrem nema specificke ucinky na kvasinky reps bakterie,ani ke dma dieta vystipany zadok od kvasinky-plienkovu dermatitidu mu samotny sudocrem nezaberie, lebo to chce specificku liecbu.

demo
27. aug 2014

@veriiii sudokrem/zinok dokáže vyliečiť slabé ložisko kvasinky. S vaginalnou mykozou si neporadi, ani s mykozou na nechtoch, ale kvasinku v zahybe uška poriesit dokáže. Navyše je dostupný a bezpečný a veľmi rýchlo sa ukáže, či funguje alebo nie. V kombinácii s genciankou je super.
Prečo sa nemôže dávať na praskliny?

veriiii
27. aug 2014

@demo no dobre,ked ide o ten zinok, tak radsej zinkovu pastu, alebo jekorisku,lebo v sudocreme su aj ine hnusoby...ale aj tak, zinok-- by sa nemal davat priamo na otvorene rany....co ja viem, naoko to ukludni ,zahoji,ale len na chvilu..