Kvapky na rozvoj reči - skúsenosti

denisa098
1. jún 2017

Dobry den,ma niekto skusenost s kvapkamy na rozvoj reci eye q prosim?

medovka14
1. jún 2017

@denisa098 dcéra ho brala asi rok, no skôr na ukludnenie koli adhd. Nemalo to moc veľký vplyv.. Co som nasla info, tak niekomu zabral, niekomu nie

denisa098
autor
1. jún 2017

@sardinka336 dakujem ale v tej diskusii sa nevpomina prave tento liek..

denisa098
autor
1. jún 2017

@medovka14 a kolko ma mala tvoja ak sa smiem opytat.

shmoulinka1
1. jún 2017

synator vybral 3 flasky, ale ci to malo vplyv..., no urcite to neuskodilo 🙂 prirodne. Okrem toho som davala B12 vo forme methylkobalamin, pangamin

denisa098
autor
1. jún 2017

Mala bude mat tri,rozprava ale nie vela,lekarka tvrdi ze je hyperaktivna,a zacali do toho motat autizmus.Akcna je,ale nemyslim,ze extrem,mame poruchu pozornosti,to uznavam,opakuje pesnicky,zacala sa rozkecavat,nikdy sa ale nehrala s autickami tak ze by tocila kolieska,je pojasena a nerozumie vsetkemu ale rozumie veci co moze co nesmie,co od nej chcem.Nechape len ak by som ju poziadala aby mi priniesla nieco alebo ked chcem od nej nieco.Zboznuje deti,mojka sa bozkance mi da,ked ideme spinkat nachystame vankusiky,potom sa mojka,dostanem 10 pusiniek a ideme haji.Aj rozumie a povie ze haji.Ocny kontakt super.Len je pojasena.Tancuje,poskakuje.Vraj si mame dat urobit vysetrenie na autizmus,co sa mi zda blbost.Neboji sa cudzich,vonku mi kludne chyti okoloiduceho za ruku a ide s nim ale ked sme vonku,zacala byt take ze nonstop u mna na rukach ale ked kupime zmrzlinku neni problem kraca si.Napapa sa sama len polievka sa rozlieva,inak ok.Ked jej nesiem papat,skontroluje co mame a uteka po vidlicku.Kupanie lubi,spliecha ma a ja sa z toho akoze radujem,s hrackami sa hra normalne,raz s nimi robi bordel ale vie aj upratat.Na dvore si zamatame spolu,hrablicky,lopatky pouzivame.A vonku na ihrisku sa vyjasi a co su tam hracky take podonasane poznasa ich na kopu a pouklada ich.Neublizuje si,sem tam sa kuse do ruky,ked ma jedy alebo sa jej zakaze nieco zobrat.Robila to ale prestala a teraz si zase na to vspomenula.A napisali nam,ze ma atypicke spravanie,a ze ma brat tieto kvapky atd.Ja si nemyslim ze ma znaky autizmu.Ked k nam pride navsteva je uplne ok spolocenska,dokonca ich vypusinkuje bez ich poziadanie.Neboji sa ludi a je spolocenska.Len ma nejak v pazi hlavne lekarky.Neviem..

tova
2. jún 2017

@denisa098 nepanikar, moj syn bol podobny, zo skolky ho vyhodili lebo nechcel sediet pri citani knih, dala som do inej skolky zameranu na pohyb a nebol ani jeden problem. Rozrozpral sa plynule az v 5r. na ZS je nadpriemerny, mohol by aj preskocit rocnik, , inteligentny, vzorny ziak, posedi aj hodinu najednom mieste.

denisa098
autor
2. jún 2017

@tova ved ona este ani nema tri,snazi sa rozpravat,ked povie napr babiky,povie to cisto,len nepouziva tie slova casto,ale teraz uz zacina,muz je z 5 deciek a 2 zacali od 4.Nechapem preco nas chcu posielat na vysetrenie autizmu.Vobec na nu znaky nededia.Pride mi ako normalne pojasene nesustredene deculko.Doma spolupracuje.

denisa098
autor
2. jún 2017

Dnes mi vravi poskaj a mami pozri .....

bambi23
2. jún 2017

@denisa098 ahoj píšem z mobilu sorry za pravopis, ja by.som na to vysetrenie urcite sla, kazde dieta s autizmom ci aspergerom je velmi individualne, moj syn bude mat 5 r. ma presne podobne spravanie, mame urcenu diagnozu hyperaktivny - atypicky autista, ide do aspergera ako sa im teraz vidi, je vysoko inteligentny, straaaaasne hyperaktivny, a presne podobne ako pises, my sme si buchali hlavou ak sa mu nieco zakazalo ci prikazalo, neznasa zapory ako nerob, nechod, fuj, ba .... zboznuje deti, stiskanie s nami, nema problem s cudzimi ľuďmi, v pohode da ruku a isiel by prec, kazdemu sa zdravi, hracky presne ako pises, rozhadze, potom uklada a najnovsie sa ich nesmieme dotknut, s detmi sa podeli ale s tou co uz sa hra tak nik ju nesmie zobrat, doma musi hracky upratat on sam ale trva to, a vsetko sam od jedenia, obsluhy elektroniky ako TV, mikrovlnka, svetla, dvere.....nam to tiez zistili v 3 rokoch pri vysetreniach kedze nerozpraval , a presne takto mali podozrenie ako pri tebe, dnes som stastna ze to viem lebo je lepsie to.riesit ako zanedbat.a zatvarat pred tym oci. Teda ja to.tak beriem. Nechcem ta strasit ale skus si precitat priznaky autizmu a priznaky aspergera. Ja som tiez presne takto reagovala ako ty, ze moje dieta ? no urcite, co mozu vediet lekari pri vysetreni ked je dieta v strese z lekarov aj ja by som bola, no a dnes im zato Dakujem a viac si ich vážim.Držím prsty a hlavne sa neboj👍😉🙂

nanervy_2
2. jún 2017

@denisa098 zmen lekára 🙂 to niekedy robi zazraky ;) no tak je silno aktívna. Doprajes pohyb a medzitym pesnicky, riekanky. A knihy, knihy, knihy 🙂

susu29
2. jún 2017

@bambi23 ahoj, mam so synom podobne problemy. Mozes mi opisat ako ste postupovali pri stanoveni diagnozy? Ktorych lekarov treba pobehat? Nech sa viem troska pripravit. Dakujem.

medovka14
2. jún 2017

@denisa098 cca keď mala 7-8? Tak nejako.
Ja by som na tvojom mieste šla na vyšetrenie. Skúsila by som logopédia, pripadne psychologicku, a podľa výsledkov uvidíš.
Naša tiež rozprávala menej, šlo jej to pomalšie. V škôlke mi vraveli, že to nie je úplne ok, no dookola som počúvala, že to dobehne a podobne.. No nedobehla, este aj iné veci sa nabalili.. Nehovorím, že u vás to musi byt rovnako.
Za vyšetrenie nič nedáš, a aspoň budeš mat kľud v duši 🙂

tryromy
2. jún 2017

dievcata votriem sa moj maly ma 3,5 roka a pohyblivy neobsedi spolocensky a veru museli sme absolvovat vysetrenia psychologicke neurologiu logopediu.
Na logopediu chodime cvicime a vidime maly posun z jednoslovnych na dvojslovne.
Sme sledovany na pedopsychiatrii - nemame diagnozu presnu ale mame v popise prejavuje skryte priznaky autizmu (mame velku sancu ze s dokonalenim reci sa vsetko vyriesi). prave som nas este objednala na klinicku psychologiu kde ho budu sledovat a povedia nam co mame robit v com zaostava ako s nim presne pracovat. Na neurologii vsetko pekne zvladol a nenesieme si ziaden nalez.

Urcite absolvujte neurologiu logopediu psychologiu - autizmus je taky siroky pojem, ze si to nevieme predstavit - od uplnych autistou az po vysoko funkcnych autistou ktory normalne funguju, len je tam malilinka odchilka od normalu.

Je dobre to vediet pretoze napriklad ked zakazete viete predyst zachvatu zurivosti a pristupujete celkovo k dietatu inak ako keby je normalne a prasti sa ozem a vy chytite nervy.

Ja odporucam absolvovat vsetko.

Ak by ste si citali tak autizmus sa pri malych detoch len predpoklada - stanovenie konecnej diagnozi trva roky a zvacsa sa plne stanovy az v puberte. Je to prilis dlha doba za ktoru sa viete mnohe naucit a mnohym veciam predist.

tryromy
2. jún 2017

@denisa098 absolvujte to. My nasho pripravujeme den dopredu ze pojdeme k lekarovi a co bude s nim robit zvacsa to zaberie. napriklad ked ideme k pediatricke rozpravame ze pozrie hrdielko popocuva srdiecko a ako dycha. ked sme sli k neurologicke videl ju prvy krat nevedeli sme ako to vypali ale pripravovali sme ho ze sa bude musiet vyzliect aby videla pani doktorka ako funguju nozky rucky hlavnka brusko malinko mal strach s kladivka ale aj to viete nacvicit doma. k logopedicke sme sli po dni rozpravania ze sa s nim bude hrat rozpravat a cvicit jazyk a robila som nan ho grimasy a krutila jazyk
a hlavne si objednavame lekarov tak aby sme nechodili tesne pred obedom alebo v obdobi spanku... vtedy sa mozes aj na kolomaz roztret a nepojde to lebo bude unavena. Ak budes mat otazky kludne napis IP

denisa098
autor
2. jún 2017

Baby ale Sofia si vzivote netrieskala hlavu o stenu preboha,nema hysaky,zachvaty zurivosti,raz mi urobila cirkus v obchode koli kinderku,s hrackami som pisala,ze sa hra normalne,prisla jej kamaratka a pili si akoze cajik same kazda svoj z hrackarskeho poharika,krmi babiku,v zivote netocila kolieska na auticku.Hracky rozhadze ked ju uz nebavia,upratuje maminka a ona mi pomaha,umyvam okna na vitrine a ona mi pomaha,JE LEN STRASNE POJASENA.VSimla som si ze si slova hovorila ako rybka,potom predsuskavala slova a az potom ho povedala nahlas a cisto.Ked sme boli na ihrisku sypala sama,deti,auto,tutut.Sama ja som jej to nehovorila pred tym.ked lieta ako saso a poviem Sofinka pod sem ideme ide.Ja s nou nemam problemy,ze by bola zla,len nerozumie niektore veci,myslym si ze ma poruchu pozornosti,ze je hyperaktivnejsie dieta,len ju musi nakopnut logopedicka aby sa rozkecala viac.Spieva si so mnou,lubi rozpravky,spaja 2 slovne vety.Len ich je malo.Nestagnuje,len ide pomalsie,pyta sa na nocnik,nema uz skoro plienky.Lekarka este trepala ze ma razstep podnebia,videlo ju niekolko lekarov obvodna ju pozerala nic nema.nechapem.... ja som ju lubila aj keby bola autista ale ona neni,z muzovej rodiny jeho dvaja bratia chodili k logopedicke,zacali rozpravat od 4 rokov,aj muz sam chodil k logopedicke.Svokra mi vravi,ze je uplne ako otec ked bol maly a neni autista.Ja sama neviem sediet,a stale lietam a nieco robim.

tryromy
2. jún 2017

@denisa098 zlaticko tak isto je to s nasim ale je ajn podstupit tie vysetrenia pre istotu. Psychologicka pomoze aj s hyperaktivnym dietatom. Radsej nech ti vsetci povedia ze je vsetko ok ako ked povedia treba takto a takto s hyperaktivnym dietatom pracovat a uz ste to rok mohli mat podchytene. Aj hyperaktivita je diagnoza. Nikto nehovori ze mas autistu alebo aspergera. Len proste to podstupit aj logoped sa pyta na neurologicke a psychologicke vysetrenie. Je to proste balik, ktory treba absolvovat.

denisa098
autor
2. jún 2017

Sme objednany na 12 k psychologicke,len ja uz mam pocit ze ti lekari ma vobec nepocuvaju a nezaujima ich co vie,len si robia ciarky za vykony.........

mimibb
2. jún 2017

mojej dcere velmi pomohol na stimulaciu recoveho centra mozgu karnozin a po nom pangamin

denisa098
autor
4. jún 2017

@tryromy co su vlastne skryte znaky autizmu u vas?

barborakarin
13. jún 2023

@denisa098 ahoj viem ze téma je staršia,ako ste prosim dopadli s dcerkou? Liek pomohol?