Spoločná detská izba chlapec a dievča

27. dec 2021

Prosím o rady pre spoločnú detskú izbu. Rozmýšľame nad poschodovu posteľou, staršia dcérka po nej túži, alebo im rozdeliť 2 samostatne postele? Ďalšia vec, telka v izbe? Odkiaľ odporúčate nábytok. Je dobrá veľká skriňa pre každého samostatne? Alebo spoločnú? Čo sa mi nepáči je vysoká vstavaná skriňa, radi prehadzujem nábytok, takže aby to bolo variabilné. Poprípade nejaká inšpirácia vašich izieb poteší. Cibzaplatit architekta? Tipy čo áno a čo nie? Ďakujem

lenuska9999
27. dec 2021

Podľa mňa veľa závisí aj od toho aký je medzi nimi vekový rozdiel

20iffka
27. dec 2021

Podla mna poschodove....starsi hore ma sukromie...moze tam mat aj taky kutik ako na citanie,mobil a pod. Ja som za telku(kedysi som bola proti) ale mala mi ju nepozera,skor pesnicky a pod.ale viem,ze niektori rodicia su proti....skrine osobitne a nabytok za mna Domino,ale je vraj dost drahy...maju však zaujimave riesenie aj kvalitou....poschodova postel najma usetri miesto v izbe...

mauduska
27. dec 2021

dvojposchodová posteľ áno, budú mať v izbe viac miesta na iné veci (hranie sa alebo nejaký nábytok, tancovanie 🙂 ).
Telka nie, nerozumiem prečo by ju mali mať. Ty máš telku v spálni? Ak nie, tak neviem, prečo by si dávala telku deťom, ak áno, tak si to rozmysli sama. Ja som maximálne proti.
Za mňa sú top šuflíkové skrinky kam ukladáš oblečenie vertikálne. Ja a sestry sme mali každá svoju menšiu skrinku (nie šuflíkovú). A jednu spoločnú väčšiu skriňu na šaty, ktoré treba zavesiť.
Ak máš deti školákov, tak poriadny písací stolík a stoličku nie otočnú, ale pevnú. Určite potom aj lampičku, ideálne s LED žiarovkou, ak na pracovný stôl tak biele svetlo, nie žlté. Lampu ak budú chcieť na nočný stolík / ku posteli, tak zase radšej so žltým svetlom.

euka210
27. dec 2021

Poschodova...pokial vies ze z nej nebudu skakat. Telka nie.

anin_fo
27. dec 2021

telku detom obmedzujem vo všeobecnosti, nieto dať im ju do izby .. ja by som to riešila cez bytového dizajnéra

desore
27. dec 2021

Za mna poschodova postel urcite nie, ale zalezi od m2. Jedno dieta ma k dispozicii 22m2, druhe 16m2. Ked boli mladsi, mali spolocnu izbu. Vekom potreba sukromia narasta, hlavne pri odlisnych pohlaviach.