Zamĺknutý potrat a kyretáž v 8. týždni

monika17121991
26. feb 2024

Ahojte. Dnes mi gynekológ pri vyšetrení povedal, že nie je vidieť činnosť srdiečka aj napriek tomu, že minulý týždeň bolo všetko ok. Zaujíma ma za aký čas ste šli na kyret lebo mám v správe, že mám vo švrtok prísť na kontrolu a potom na kyret. Je v poriadku, že budem ešte minimálne štyri dni s tým odumretým plodom v tele ? Vďaka za odpoveď

andrejkap123
26. feb 2024

@monika17121991 v prvom rade ma velmi mrzi co sa ti stalo a prajem vela síl. Preto ides na kontorlu vo stvrtok aby si bol isty co zdiagnostikoval dnes… aby sa nestal nahodou omyl.

monika17121991
autor
26. feb 2024

@andrejkap123 ďakujem krásne. Tak za týždeň nenarástlo a nebilo srdiečko. Skôr ma zaujíma, či mi to nemôže nejako uškodiť mať to v sebe tak dlho. Nikdy som to nezažila a dosť sa bojím aj toho zákroku

tianna
26. feb 2024

@monika17121991 mne odumrelo bábo v 8.tt a prišli na to až v 10.tt.. teda tých pár dní neuškodí. Zákroku sa neboj, fyzicky pomerne v pohode, horšie na tom býva psychika.. akurát odporúčam potom aspoň do prvej menštruácie sa šetriť, ja som sa snažila normálne fungovať a skončila som so zápalom maternice 🙄 drž sa. Nech vám to nabudúce už výjde 🍀

majamat
26. feb 2024

@monika17121991 je mi to luto.
k tvojej otazke, nic sa ti nestane, su zienyk, ktore sa rozhodnu pre prirodzeny potrat bez zasahu a cakaju. maju v sebe mrtvy plod aj mesiac.

co sa tyka strachu, je to casty zakrok. ziadny zakrok nie je bez rizika, ale teda vela zien ho podstui a bez tazkosti. ja som mala MA v 13tt, sestra podstupila podobny zakrok pre polyp, viacere zname, kolegyne a kamosky otto podstupi tiez, ziadna z nich nemala tazkosti.

mima172
26. feb 2024

@monika17121991 Ja mám za sebou viacero potratov, z toho 2MA. Prvé bábo sa prestalo vyvíjať v 7tt, prišlo sa na to v 11tt, dohodli sme sa, že počkáme týždeň na čistenie a keď to nepríde, tak poriešime kyretáž. Do 3 dní som sa ale začala cítiť zle a stúpla mi teplota, tak som šla na súkromnú kliniku na kyretáž.
Druhý krát sa na to prišlo 16.1.2023, dieťatko malo byt v cca 9tt, zodpovedalo 7tt, opäť vyčkávací postup, no nič sa nedialo a 3.2 som absolvovala kyretáž. Naposledy mal byť tiež vyčkávací postup a už na druhý deň od dg MA v 8tt som potratila. Mrzí ma to, držím palce, nech to máš čím skôr za sebou.
V zahraničí je bežné čakať aj 5 a viac týždňov.

saxana000
26. feb 2024

To ma.mrzi mam podobny zazitok.Su zeny ktore cielene cakaju na samocistenie a to.moze prist aj o niekolko tyzdnov kym si telo uvedomi ze ma zacat s vypudzovanim.. par.dni urcite neublizi a si si ista ze.chces ist na zakrok? Nerozmyslala.si nad.tabletkou?v tak nizkom.tyzdni.to zvladnes doma ako silnejsi menzes s dvoma ibalginmi..

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natuliatko777
27. feb 2024

@majamat ked sa zena rozhodne pre prirodzeny potrat tak necaka aj mesiac s mrtvym plodom v bruchu ale so zivim nakolko dieta nechce ona sama

majamat
27. feb 2024

@natuliatko777 ked sa rozhodne pre prirodzeny potrat, musi cakat, kym telo zaregistruje, ze ma plod vypudit a moze to trvat aj mesiac.
ked je plod zivy a zena nechce dieta, to sa nevola prirodzeny potrat, to je umele prerusenie tehu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre