Ranka na krčku maternice v tehotenstve

denisse1311
19. apr 2016

ahojte mamičky, prosím o radu, dnes som bola u gynekologa na potvrdenie tehotenstva, a povedal mi že mam ranku na krčku maternice, že je to bežné v tehotenstve. ale teraz ma chyta panika je to v poriadku? zahoji sa ranka alebo ako to bude dalej pokračovat? bude to ohrozovat tehotenstvo. som už po dvoch pôrodoch som z toho vystrašena. a na buducej poradni by som sa chcela všetko spytat. mate niektora podobnú skusenost dakujem vam .

jamelia
20. apr 2016

Ahoj, aj ja mam, spravila sa mi pri prvom porode. To sa uz nezahoji. Ae nemaj obavy, nic ti nehrozi 🙂 akurat po druhom porode sa mi este zvacsila. Teraz ked chodim na gyndu, tak pokial mam dobru cytologiu to neriesia iba sa to pozoruje. Uzivaj si tehotenstvo a nestresuj 🙂

denisse1311
autor
20. apr 2016

@jamelia ja som z toho uplne vystresovana, lebo sa mi to spravilo teraz pri 3 tehotenstve, neznamena to rakovinu alebo niečo take? uf takže to už nezmizne?

elenajezova
20. apr 2016

Ja som mala to isté. Mám za sebou dva pôrody, vždy pri preventívnej prehliadke bolo všetko v poriadku, aj cytologia vždy OK. Až raz tiež mi z ničoho nič oznámil gynekológ, že mám ranku na krčku maternice. Ja som z toho samozrejme bola hneď celá vylakana. Ale že je to OK. Ja som potom aj zmenila gynekologa a naozaj sa to nerieši, pokiaľl sú dobré vysledky,. Ja som sa už nechtiac tohto problému zbavila, lebo som nedávno absolvovala operáciu - odstránenie maternice, takže aj moja ranná aj s krckom maternice je už fuč.

denisse1311
autor
20. apr 2016

@elenajezova no ja som z toho tiež uplne vyklepana, inak je možné že by sa ta ranka vytvorila počas hormonalnych zmien v tehotenstve??mne to lekar tak povedal že je to bežné u tehotnych žien, ale ja si nepamatam či som to pred tym mala, lebo som mala aj myom a ten zazračne po porode zmizol a už tam nie je.

jamelia
20. apr 2016

@denisse1311 urcite to neznamena rakovinu 🙂 naozaj nestresuj. Vraj to mavaju aj mlade baby este pred porodom, skus si cosi o tom pogooglit. Neboj, vobec sa to teraz neriesi - pokial je cytologia ok, nemas sa coho bat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre