Pohotovosť - poplatok tehotné

nika11103
30. máj 2022

Ahojte zienky , možno skúsenejšie mi budete vedieť poradiť . Minuly týždeň som ako tehotná v desiatom týždni vyhľadala dvakrát pohotovosť v ba na antolskej - prvýkrát som bola iba v internej ambulancii na prijme , kde mi pichli magnezium odmerali tlak urobili EKG a zobrali krv a urobili dokonca aj test na preeklampsiu. Strávila som tam take dve hodinky určite a neplatila som nič - na správu napísali oslobodená . Včera som sa na pohotovosť vrátila zase so zápalom oka , išla som k očnej na vyšetrenie kde mi len pozrela oči a napísala antibioticke kvapky . Za vyšetrenie mi dala zaplatiť 10 eur . A teda k mojej otázke , nie je to veľká suma ale niekde som čítala , že tehotné sú oslobodené ? Od poplatkov na pohotovosti ? Keď si to porovnám čo všetko mi robili na prijme ako sa o mna starali krv vzali EKG magnezium atd - neplatila som nič a u očnej za jedno pozretie do oči 10 eur ? Samozrejme som sa pýtala pani lekárka mi nevedela moc povedať a pani na pokladni tiež nie tak som to samozrejme uhradila . Ďakujem za pripadne skúsenosti .

diamond007
30. máj 2022

@nika11103 nie je to tak že ak to nie je neodkladne vyšetrenie tak sa platí?

ibrunova
30. máj 2022

Neviem, ale podľa mňa to oko nebol akútny stav, preto 10€. Platí sa aj vtedy, keď prídeš napr. s vyvrtnutým členkom až na druhý deň na pohotovosť.

alenah31
30. máj 2022

@nika11103 tehotné sú oslobodené od poplatku za pohotovosť v prípade, že sa to týka gravidity - zápal oka evidentne nesúvisí s tvojou tehotnosťou - poplatok je oprávnený. Ak ti bolo zle (podľa vyšetrení z int. odd) - čo mohlo súvisieť s tehotenstvom - poplatok si neplatila.

ropucha6
30. máj 2022

@nika11103 podla mna je to kvoli tomu, ze zapalene oko nemalo suvis s tehotenstvom. Celkom nerozumiem, ze lekarka ti nevedela povedat, ved kto ti dal zaplatit ten poplatok?

kendova_anna
30. máj 2022

No tak ja som si zas myslela, ze zakazdym ak ti daju nejake lieky, antibiotika alebo podobne, platit proste ten poplatok nemusis

nika11103
autor
30. máj 2022

Ďakujem dievčatá jasne že sa nejdem hádať ani nič podobne . Dobre hovoríte ak je to takto tak super je všetko v poriadku . Myslím ale že ani ten tlak nesúvisí s tehotenstvom pretože má najprv chceli poslať gynekologické ale tá povedala že s tým nič nemá že pokial nekrvacam . Nevadí zavolala som si aj do poisťovne tam mi zas pani povedala že pohotovostný poplatok 2 Eura a ak sa mi to zdá neoprávnene mám sa obratit na VÚC ale to samozrejme nejdem riešiť som rada že mi pomohli . Hlavne teda na tom internom boli naozaj ukazkovi ako sa o mna postarali . Ďakujem dievacata a prajem ešte pekný deň .

danielahamar
30. máj 2022

@nika11103 tlak teda súvisí s tehotenstvom, ani nevieš ako😉

luc308
30. máj 2022

@nika11103 ono to asi dost zavisi aj od lekara, ktory ta vysetruje..troska od veci ale ako priklad..syn, 2 roky mal, mal silnu alergicku reakciu, doslova nam opuchal pred ocami..samozrejme sa na urgente onho postarali, nenechali nas cakat ale dali nam zaplatit poplatok 10€ za neopravnene “pouzitie” pohotovosti..ked sme sli o niekolko mesiacov s tym, ze mal teploty, nejaku virozu, bol piatok vecer tak sme nechceli cakat do pondelka, tak mavli rukou ze to prejde a neplatili sme nic..malo by to byt tak, ze 10€ je vtedy ked to nie je zivot ohrozujuci stav. Ale ktovie podla coho sa naozaj rozhoduju 🤷🏻‍♀️

nika11103
autor
30. máj 2022

@danielahamar tak sa vyjadrila gynekologička nie ja 🙂 . Je mi to jasne zw súvisí . Nikdy som nemala problém s tlakom len teraz v tehotenstve

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre