Pichanie podbruška a bolesť krížov v tehotenstve

7. jan 2024

Ahojte, dnes som presne 21+5tt a od včera cítim bolesť krížov a pichanie v podbrušku. Nie nonstop, ale celkom často. Pichanie je najmä v pravej časti podbruška- mimochodom presne v mieste, kde je bábo uložené. Bábätko cítim celé dni, keďže je od začiatku čo cítim pohyby celkom aktívne😅 Včera ma ale prekvapil ten tlak v krížoch a do toho to pichanie. Neviete, je to normalne?

Par dni dozadu ma prekvapilo aj nafukovanie, tak možno to má aj s tym nejaký súvis.

Vďaka🙂

autor
7. jan 2024

Ešte dodám, že rozmýšľam či to nemôže mať súvis so spaním na chrbte🤔 posledné dni často spím na chrbte…

onyx333
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petronellla87
7. jan 2024

Ja som 20tt a z tej bolesti krizov ma ide uz rozj*bat🙈 Ale tak ja mám ešte 11mesacnu dcérku a namykam sa cez deň s ňou. Tak u mňa to je myslím že tým. Ale niekde som čítala ze v tomto období všetko bolí lebo sa rozťahujú všetky väzy okolo maternice

autor
7. jan 2024

@petronellla87 faakt? Ja to mám tiež presne, akurát teda ešte dieťatko nemám, ale posledne 2 dni presne extrémne veľa pohybu a po sviatkoch zvýšenú námahu 🙈 ale kríže úplne trpia a cítim také to ťahanie aj v podbrušku presne..tiež ti to takto všaede ide z tých krížov?

jaja8_9
7. jan 2024

Kľudne to môže byť aj tým ako rastie maternica

petronellla87
7. jan 2024

Ano z krížov do podbrušku ťahanie a včera večer do nohy mi to vystrelovalo...Ale este sme len v polke tehotenstva ..Bude horšie 😁

gleep1
7. jan 2024

Okrem toho, že lekári väčšinou odporúčajú spánok na ľavom boku namiesto toho pravého, budúce mamičky zvyčajne varujú pred spaním na chrbte počas druhého a tretieho trimestra tehotenstva.

Ako tehotenstvo postupuje, spánok na chrbte spôsobuje, že váha maternice vyvíja tlak na hlavnú tepnu nazývanú aorta a dôležitú žilu nazývanú vena cava (dolná dutá žila). Takýto tlak môže sťažiť srdcu pumpovať krv do orgánov a placenty a spôsobiť poruchy krvného obehu.

Navyše, spánok na chrbte môže vyvíjať tlak na chrbticu. To môže viesť alebo zhoršiť bolesť dolnej časti chrbta, ktorá postihuje väčšinu tehotných žien. Spánok na chrbte je tiež spojený s vyššou pravdepodobnosťou chrápania alebo s inými dýchacími problémami počas spánku.

autor
7. jan 2024

@gleep1 ďakujem, viem o tejto info, ale moja dr. mi hovorí stale, že ak mi je tak dobre, nech tak spím, že tak od 28tt by som nemala 🤷‍♀️…celý život spím na ľavom boku, ale bola som chorá a spať tehotná a chorá s upchatým nosom na boku sa nedalo a nejako som si na ten chrbát zvykla..

autor
7. jan 2024

@jaja8_9
@petronellla87
Ďakujeem…asi to bude naozaj ono a @petronellla87 máš pravdu, bude to horšie 🤣🙈 to ešte ani brucho poriadne nemám, tak sa teším potom…kríže zaplačú😅😅😅

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre