Pálenie záhy po každom jedle

18. dec 2023

Som tehu, 19tt, mala som tráviace ťažkosti aj pred tehu, podľa príznakov reflux. Teraz mám pálenie zahy po uuuplne každom jedle + bolesť brucha. Už som bola aj na usg brušnej dutiny, nech sa vylúčia všetky možné vážnejšie príčiny, ale všetko mám úplne ok. Hocičo zjem, tak začne bolesť brucha v hornej časti a pálenie zahy. Mala som to na začiatku tehu, prešlo to a teraz to mám zasa. Máte skúsenosť z tehu? Plus veľmi kyslo v krku, kopu kyseliny a grganie a rôzne zvuky v bruchu. Dávam si rennie, gaviscon, ale nič…Nasadila som si voľnopredajný Helicid, tak uvidíme.

katarinka89
18. dec 2023

Žlčník? V tehu s ním býva problém

autor
18. dec 2023

@katarinka89 píšem, že som bola aj na usg, najmä kvoli žlčníku, ale nič, všetko je v najlepšom poriadku 🤷‍♀️ Robili mi krvné odbery, palpačné vyšetrenie celej brušnej dutiny a aj usg, ale nič. Všetko je vraj v poriadku.

stanulienkat
18. dec 2023

Helicid je dobry. Reflux je v tehotenstve casty. A samozrejme, musis dodrziavat dietu-vynechat potraviny, ktore to vyvolavaju. A je ich dost.

simca06022011
18. dec 2023

pozri si dietu pri refluxe, urcite jedla to vyrazne vyvolavaju. Mne sa to napr. zhorsovalo s tymi "protikyselinovymi" doplnkami, podla mna mi to travenie nejak spomalilo. Spat na vyvysenom atd... ja som pouzivala cmulacie vacsinu, hlavne sa mi zdalo ze mi ulavuje od bolesti v hrdle a pod, po tej kyseline. Co helicid mne vobec nerobil.
Inak velakrat to rpejde.. az porodom..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre