Mám si nasadiť aj Duphaston?

m_o_n_c_a_k
27. feb 2020

Ahojte dievčatá, najskôr vám napíšem asi čo mi spôsobuje túto otázku. Mám za sebou 2 potraty behom pol roka. Jeden kyret a jedno biochemické. V minulosti pred 10 rokmi jeden potrat a potom zdravé dievčatko. Pri nej som brala duphaston. No a ten problém.....Moja gynekologička ma aj po dvoch potratoch neposlalana odborné vyšetrenia , len to čo som si iniciatívne a vybehala. Zastupoval ju neskôr jeden doktor, ktorý bol nie len bezcitný, ale aj spochybňovať doktorkyne vyšetrenia. Vystatoval sa aký je úžasný a popri tom to tak žiaľ nebolo. Na základe nedôvery, už pri oboch som sa rozhodla ísť do ISCARE. Na konzultácii mi Dr. povedala, že mám vyššie sliznicu a nevylučuje tehu. Ale objednala ma ešte na reprodukčnú imuno. No a som tehotná. Zatiaľ mi hematologička, u ktorej som bola z vlastnej iniciatívy dala fraxik na odporučenie, čo mi v ISCARE preventívne aj predpísala. Ten beriem lebo som už tehu a mám to potvrdene aj krvou. Dr. so mnou však z ISCARE osobne nekomunikuje, zajtra ma len poslala cez recepčnú na kontrolnú hodnotu HCG v krvi. Mám sto chutí si nasadiť aj duphaston. Mala ma volať aj na konzultáciu, ale nestalo sa. Viete ja viem, že nezarábajú na mne, keďže som nešla na umelé a neurobila som im kšeft , ale bojím sa, že sa to znova stane. Poraďte mi, či urobím zle sk si nasadím Duphaston. Bojím sa, že to znova dopadne zle. A pri vydarenom tehu som ho brala. Môžem si to preventívne nasadiť ? Zostal mi totiž z minula. Ďakujem za názory.

evitka83
27. feb 2020

@m_o_n_c_a_k tak si najdi ineho gyn

m_o_n_c_a_k
autor
27. feb 2020

@evitka83 to je tu v DS veľmi komplikované. Je to tu dosť bieda. Na Kysuciach som mala super doktorku. 😔 Ja akosi neverím už. Ale ak aj v BA kočky poznáte nejakú fajn doktorku rada budem aj cestovať.

m_o_n_c_a_k
autor
27. feb 2020

@m_o_n_c_a_k som inak v 4tt +1.

hennyinnsbruck
27. feb 2020

@m_o_n_c_a_k kľudne si ho nasad. Ak není potrebny, neublíži.

hennyinnsbruck
27. feb 2020

Ja som ho brala "preventivne" do 15tt...ako som našla mini mikro ducha ktorého som len ja videla hneď som ho nasadila 🤣

m_o_n_c_a_k
autor
27. feb 2020

@hennyinnsbruck ja si tiež myslím, len aj tak maličké pochybnosti sú. Či sa to nebude byť s fraxikom. Duphaston síce môže krv zrážať a fraxik riedi krv, ale to by na seba nemalo mať vplyv. Čo som čítala.

m_o_n_c_a_k
autor
27. feb 2020

@hennyinnsbruck a nie je to na len predpis? Dá sa to kúpiť voľné? Asi nie.... Či?

hennyinnsbruck
27. feb 2020

@m_o_n_c_a_k jaj sak ty máš fraxik.. No to bohužiaľ neviem ci môže ísť dokopy, zavolaj si a hej, duphaston na predpis 👌👌

esther282
27. feb 2020

@m_o_n_c_a_k, duphaston sa nebije s fraxikom,ale ja by som ho nenasadzovala len tak. Sam fraxik ta uz dosť chráni, aj keď iným spôsobom

kiki68
27. feb 2020

Ja som chodila k dr mikolasikovi do obgyn a vyborny pristup. U mna nasadzovali ihned utrogestan. Hoci yo uz nasadili vo Viedni, ale isla som sa ukazat este aj k Mikolasikovi a ked som ho poprosila o utrogestan ani nevahal. Cize jasne, nasadit. Nic sa tym pokaslat neda. Je to iba na udrzanie tehu. U mna az v tretom tehu zistili nieco prave s vyvinom placenty. Mne sa netvori dostatok progesteronu v tehu a tak to dopovali a furt to bolo len tak tak.

kiki68
27. feb 2020

S fraxiparinom sa to nebije. Ten je na riedenie krvi, duphaston zase na udrzanie tehu tou hormonalnou podporou

topasitta
27. feb 2020

@m_o_n_c_a_k ked ho minies, co potom? Najdi si inu dr radsej alebo popros v iscare na recepcii o recept

m_o_n_c_a_k
autor
28. feb 2020

Ďakujem vám dievčatá za názor, veru teda radšej počkám. Doktorka robí aj konzultácie telefonicky, možno pripadne poprosím recepcnu nech sa jej spýta ci si to môžem, alebo mam dať. Ďakujem ešte raz.

denullllka
28. feb 2020

@m_o_n_c_a_k ahoj v Kochu (BA) sú super gynekológovia, aj super prístup.. ale platis si samozrejme za všetko. No a potom v Trnave ešte sú fajn, ja som spokojná. Ale môj doktor neberie nové pacientky, tak Ti ho odporučiť nemôžem.. ale veľa dobrých je v Trnave, skús nájsť na Google, určite niečo nájdeš 🙂
A podľa mna duphaston môžeš, však to ti neuškodí. Ja ho tiež beriem lebo som potratila a dr mi ho hneď nasadil.

m_o_n_c_a_k
autor
28. feb 2020

Dievčatá ešte raz ďakujem, ale je to jedno. Dnes mi volala sestrička, že mi klesá HCG. 😔😢.

m_o_n_c_a_k
autor
28. feb 2020

@denullllka ďakujem krásne popozeram sa. Možno počkám ešte, lebo sa sťahujeme do BB cez leto, tak možno vydržím už.

ericka_123
29. feb 2020

Radšej by som brala Progestenalle, ale treba si ho dávať zdola.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre