Iugr - intrauterinná rastová retardácia plodu

timkuska
20. sep 2014

Žienky, ktoré sa tomu rozumiete, lebo ja som už z zoho jeleň,,, Som v 30tt a lekár mi povedal, že mám ľahkú IUGR, preto som hospitalizovaná v nemocnici, Prietoky sú 1,36 (hraničná hodnota), ale že krivka je bezchybná, Podávajú mi oxifilin, magnézium, glukóza, oxantyl a fraxiparin do ramena + 3x denne oxifilin tbl. Bábo váži okolo 1290 g, všetko ok, iba bruško bolo naposledy 2tt pozadu za zvyškom. Dočítala som sa, že liečiť sa to nedá, i keď v mnohých podobných prípadoch to riešia ako u mňa. Tak pomôže to či nie? Už neviem, čo mám očakávať. Dá sa to liečiť či nie?

evelynm
20. sep 2014

ked si to prelozis do ludskej reci znamena to vnutromaternicovy spomaleny rast plodu. Si pod dohladom lekarov, neboj, urcite to bude dobre. Nestresuj sa, nech je babatko v pohodoe.

inull5
20. sep 2014

@timkuska pokiaľ viem liečiť nie.budú tam podľa možnosti babo držať co najdlhšie.tie lieky nie su na liečbu stavu ale na úpravu akoby som to napísala,takú úpravu prostredia.nemám parametre ale mám pocit že váha je celkom ok.

oksu
20. sep 2014

Ako to napisat... Nemusi to ani byt tak ako hovoria. Bola som na tom podobne. V 36tt mala mala vraj len 2kg, ze zaostava o 3tyzdne, chceli ma nechat v nemocke. Nejako sme sa s dr. dohodli, że ak nepribere 200g za tyzden uz ma tam nechaju. O tyzden bol iny dr. który zhodnotil, tiez że mala je mala, ale ze uvidime o dalsi tyzden co bude. V 38tt na sone dalsi dr. a ten że dieta ma 3kg, vse ok. O tyzden dr. - dalsi (obdobie dovolenok, dr. v nemocke sa striedaju), że musim zodtat v nemocke, mala o 3tyzdne zaostava, plodovej vraj malo.Druhy den mi vyvolali porod a mala mala 3090g a 47cm.

usacik
21. sep 2014

@timkuska ja som to mala podobne (len odhadovanú váhu som mala 1400 g), 2 týždne som ležala v nemocnici, každý deň sledovali ctg, potom kontrolné sono, na ktorom zistili, že malá nevyrástla a prietoky sa rapídne zhoršili...skončilo to akútnou sekciou...dr mi vtedy vysvetlil, že malej sa už v brušku posledné týždne nedarilo a bude lepšie a istejšie, aby išla von...netreba sa báť, v nemocnici ťa odsledujú a ak by sa im to moc nepozdávalo, tak bábu pomôžu...viem, že sa určite bojíš, ja som si to tiež odplakala, ale treba veriť dr a myslieť pozitívne...drž sa..🙂

peter252525
21. sep 2014

Ahoj, moja byvala priatelka mala taky isty problem..Liecit sa to neda ale da sa tomu pomoct.Nakoniec vsetko dobre dopadlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre