Čakáme bábätko po preeklampsii v prvom tehotenstve

yupiik
22. jan 2013

Milé mamičky, ktoré ste v 1. tehotenstve prekonali preeklampsiu? Zopakovala sa vám v 2. tehotenstve? Mali ste komplikácie?

nicky07
22. jan 2013

Ahoj @yupiik Pri prvom tehotenstve som mala preeklampsiu. Ležala som v nemocnici a dostavala som injekcie a infuzie.Malinká sa narodila riadna baba mala necelé 4 kg.Druhé a tretie tehotenstvo sa mi preeklampsia nezopakovala. Všetko prebehlo v úplnom poriadku.

yupiik
autor
22. jan 2013

ahoj nicky07. a bola si pocas druheho a tretieho tehotenstva nejak viac kontrolovaná?

miskah
23. jan 2013

ahoj, ja som mala vysoky tlak v prvom tehotenstve. Ziadna bielkovina v moci, ani opuchy. Bola som 2x v nemocnici, brala dopegyt. V 1tehu mi tlak stupol okolo 28 tt. Teraz cakame druhe, som v 26 tt, zatial tlak ok, mam nariadene od kardiologicky merat si ho 2x denne, tak poctivo meriam, keby presiahol 140/90 dat dopegyt a prist na kontrolu.
Beriam magnezium Galvex 1tbl 3x denne.

yupiik
autor
23. jan 2013

Ahoj miskah. A chodis do práce? Alebo si počas druhého tehotenstva doma? Mne po prvom pôrode lekár hovoril, že hneď zostanem na rizikovom a teraz vraj nie je dôvod. Ja som len v 10. týždni, zatiaľ žiadne lieky neberiem. Mne totiž lekár nekontroluje ani moč a ešte mi ani krv nebral.

miskah
24. jan 2013

ahoj yupiik, normalne chodim do prace a planujem az do konca, ak bude tlak ok. Ja som zasla hned za kardiologickou, ked som zistila ze som tehotna, aby ma mala pod kontrolou a dufam sa takto vyhnem nemocnici ak by mi tlak stupol. Ona mi nasadi lieky a uvidime. Aj gynekolog mi kazal brat preventivne 3x denne magnezium. Ine lieky zatial neberiem, nie je dovod.

mirka12011
26. jan 2013

@yupiik ahoj aj ja som mala pri prvom preeklampsiu nic prijemne snad to teraz bude bez nej verim

moon1979
26. jan 2013

@yupiik ja som pri prvom tiež mala preeklapsiu, teraz som v 30tt zatiaľ všetko ok ... nie som viacej sledovaná ako ktorákoľvek iná mamička ...

kika777
26. jan 2013

Ahojte, ja som mala tiez pri prvom tehu preeklampsiu, pri druhom vsetko bez problemov. V druhom tehu som nebola ani nijako zvlast sledovana, na kazdej poradni skontrolovali moc, zmerali tlak. Dokonca som ani neopuchala. Aj Dr.hovoril, ze vacsinou to byva pri prvom tehu. @yupiik zelam, nech prebehne vsetko bez problemov.

yupiik
autor
28. jan 2013

Dakujem dievcata, dufam, ze tentokrat to aj nas obide a uzijeme si to az do toho 9. mesiaca 😀 A aj Vám prajem pokojné a v zdraví prezité tehotenstvo .-D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre