Búšenie srdca v tehotenstve

monika259200
23. máj 2023

Ahojte, máte prosím vás niektorá skúsenosť s tým, že niekedy v priebehu dňa dostanete taký stav ako keď sa človek cíti byť v strese a začne vám búšiť srdce. Začalo sa mi to diať cca 3-4 týždne dozadu. Momentálne končím 25tt. Bábätko je v poriadku, krčok mám zatvorený. Tlak som dnes na poradni mala 111/84 a 116 pulzov za minútu. Inak sa cítim dobre. Len niekedy sa mi toto stane. Bola som na EKG a obkednali ma ešte na štvrtok. Zaujíma ma ale či s tým náhodou nemáte niektorá skúsenosť. Ďakujem.

54tinka54
23. máj 2023

@monika259200 áno mávam to hlavne večer. Chodím na endokrinológiu kvôli štítnej, ja som si myslela že to búšenie môže byť vedľajší účinok liekov, ale dr povedala že nie, že v tehotenstve to nie je nič nezvyčajné, je väčšia záťaž na srdce, keďže musí prepumpovať viac krvi. Tiež aj pulzy mám vyššie, ale to aj mimo tehu. Dôležité je, aby si mala tlak ok.
Ale dr to môžeš najbližšie spomenúť.

trinityf
23. máj 2023

Ano mala som to pocas druheho tehotenstva, busenie srdca, vysoke pulzy. Diagnoza bola tachykardia. Nic som na to nebrala. Vraj sa to vyskytuje pocas tehotenstva. Ale jedla som magnezko. Ako som porodila, tak to odislo.

floki1994
23. máj 2023

@monika259200 mávam to aj ja...ja som to mala spojene aj s nizkym zelezom...ale vraj to je normalne lebo srdiecko predsa pocituje vacsou zataz..pokial je tlak v pohode treba byt v klude 🙂

mirinduska
23. máj 2023

@monika259200 ahoj, aj ja to mam. Uz to riesim 3 tyzdne. Raz som skoncila na urgente,dali mu liek na pulz a ukludnil sa mi z toho aj tlak. Mala som aj holter s ekg na 24h.
Tlak mavam max 135/90 a pulz 137. Inak mam tlak pohode 120/80-87 a pulz 106 v klude. Skace mi to hore dole. Len ten pulz mi vadi ako mi silno bije srdce. Tak beriem 3x denne po 2 magnezka.

obleckodogymu
23. máj 2023

Ja momentálne v tehu zažívam skôr búšenie srdca veľmi občas, keď na mňa reálne príde stres. Predtým som to v strese nemavala, tak ma to trochu prekvapilo..ale vždy je to len pár sekúnd a prejde to. U teba to ale môže súvisieť s tým pulzom ako píšeš (ja mám pulz 60), takze to EKG bude asi dobrý nápad 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre