Brali ste lieky v tehotenstve?

tingie
20. feb 2015

Ahojte baby.Poprosim vás o váš názor,lepšie povedané ukľudnenie.Minulý mesiac som bola chorá,najprv ma seklo v krížoch,dostala som 2 infúzie a brala som dorsiflex a ibalgin od bolesti.Týždeň na to som dostala chrípku,s horúčkami.Brala som zinat a stoptusin..A pred týždňom som zistila že som tehotná.Môžem byť tak 5-6tt.Samozrejme to bábätko chcem aj keď mám 41 rokov.Len sa bojím či dieťatku tá moja liečba neuškodila.Samozrejme to budem konzultovať s lekárom,ale až na budúci týždeň,pretože má dovolenku a dovtedy sa asi zblaznim z tej neistoty.

teruskaa
20. feb 2015

neboj sa, v takomto velmi skorom stadiu este nie je vyvinuta placenta, a teda babatko tie lieky cez teba neprijalo... horsie by to bolo, keby si bola napr. uz tak 9.-10.tt. Ked tak prid aj tu sa poradit, https://www.modrykonik.sk/group/6796/ ale hadam ti moje kolegyne- lekarky povedia to iste. Drzim palce.

zamilion
20. feb 2015

Bunky pri prvom deleni nie su napojene na krvny obeh matky. Embryo po zahniezdeni tiez najprv berie ziviny zo zltkoveho vaku. Az v 8tt sa tvori placenta. Podla mna by malo byt vsetko ok.

bonaqa2013
20. feb 2015

Ja by som povedala, že vzhĺadom k tomu že lieky si brala krátkodobo nemalo by to byť problém. Môžeš byť kľudná. isto z tých pár tab. sa nič nestane.

nikola599
21. feb 2015

ahoj ibalgin je dost skodlivy ale na kontrole zistia ci je vsetko v poriadku , neboj nemalo by babetku nic byt horsie by bolo keby si mala antibiotika tie poskodia plod uplne ze by nebolo babo v poriadku . Drzim palceky nech ti vsetko dobre dopadne nech ste zdravucky 🙂

euka210
21. feb 2015

tak ako pisu, este ma svoje zasoby, nie je na Teba napojene, takze ziadne poskodenie, ani nic nehrozi. Mozes byt kludna...hoci asi budes az ked Ti to povie nejaky lekar 🙂

dinussik
18. nov 2015

Ahojte potrebovala by som poradit. Sprave som v 21.tyzdni a zijem v UK. V 17.tyzdni som mala prvy scan ( preobjednavali ma vkuse a menzes som nemala niekolko mesiacov cize som nevedela ako dlho som tehu) a v tom 17.tyzdni mi vypocitali BMI kde mi vyslo ze som obezna pritom pocas tych 17.tyzdnov som pribrala 10kg ale to je teraz vedlajsie.... tak kvoli tomu ma budu testovat na tehu cukrovku v 28 tyzdni lenze mi povedali ze do vtedy mam brat kazdy den 75mg aspirinu kazdy den.... nemate s tym niektora skusenost?? Mam z toho strach predsa len brat 7 tyzdnov nejake lieky je velmi dlho... na internete citam vselijake nazory na to pritom nemam problemy so zrazanlivostou krvi... dokonca aj v lekarni ked som si kupovala aspirin sa lekarnicka cudovala preco mi dali aspirin sa ma pytala ci som dobre pocula a ze ci mam problemy zo sedcom a dokonca mi to aj napisali do knizky tak mam z toho obavy :/ uz som aj musela brat antibiotika amoxicilin kvoli infekcii.... dakujem za odpovede

nikoleta234
6. máj 2021

Ahojte beriem timonil300 jednu tabletu ráno a jednu večer som v 5 mesiaci tehotentva len sa bojim o malé

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre