Bolesť chrbta medzi lopatkami v tehotenstve

linda144
4. dec 2013

Ahojte maminky, chcela by som sa poradiť, ak by sa tu našiel niekto s rovnakým problémom ako mám ja. Som v 10tt. Mojím problémom je môj chrbát, ktorý ma bolí už dávnejšie, ale teraz je to nejaké výrazné. Ja tú bolesť neviem dobre opísať, ono to ani nie je bolesť, ale mám pocit akoby ma niečo stále šteklilo, pálilo, omínalo medzi lopatkami, ale skúr až pod lopatkami.Proste ma tam niečo dráždi, niečo mi tam akoby vadilo, niekedy až na kašeľ. Momentálne beriem aj ATB kvoli prieduškám a kašľu, ale "bolesť" chrbta neprechádza. Mám skoliózu hrudnej chrbtice, tak neviem, či to môže byť z toho. Jasné, že to spomeniem aj lekárke, ale teraz nemôžem ani rontgen, ani nič také. Tak ak by mi niekto vedel poradiť, alebo ma usmerniť, budem vďačná. Ďakujem, pekný deň všetkým.

durik
4. dec 2013

Príčinou tejto bolesti je s veľkou pravdepodobnosťou spomínaná skolióza v hrudnej oblasti. Pri skolióze sú nerovnomerne namáhané prsné svaly ako aj svaly chrbtice a krčné svaly. Na jednej strane sú svaly skrátené a na druhej oslabené. Z toho vznikajú bolesti, ktoré sa môžu prenášať aj pod lopatku a na hrudník. Nepíšete aký stupeň skoliózy máte. Doporučujem cvičenie SM systém, ktoré účinne pomáha pri skolióze a je vhodné a prospešné aj pre tehotné ženy. Navštívte cvičiteľa SM systému vo svojom okolí, určite vám poradí a pomôže.
Tu nájdete zoznam certifikovaných cvičiteľov pre SR: http://smsystem.eu/index.php?option=com_content...

linda144
autor
4. dec 2013

@durik ďakujem

linda144
autor
4. dec 2013

ešte nejaká rada, prosím?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre