Chudnutie - bielkoviny verzus sacharidy

1. dec 2022

Všade sa odporúča jesť viac bielkovin a menej sacharidov, keď človek chce schudnúť. Ja som bola 6 mesiacov raw veganka a naozaj som žila na banánoch (najlepšie na zasýtili) - zjedla som ich aj 10 denne… 😄 celkovo som prijala tak okolo 1800 kcal denne - 98% zo sacharidov a chudla som raketovou rýchlosťou.

Teraz som prešla na vysokobielkovinovu stravu, jem viac masa, tvarohov, vajec, syrov a malo sacharidov a priberám. Čo sa týka kalórií, mám ich nastavene tiež na 1800, čiže rovnako, ako na veganstve. Kde je problém? Kde je zadrhel? Prečo na mna tie fitness pravidla (viac proteínu, menej sachrov) nefungujú? 😄 stretol sa s týmto niekto?

evica17
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamamasama
1. dec 2022

Lebo vďaka čisto sacharidovej strave si prišla o percentá svalstva. Sval je ťažší. Teraz si ho konečne nakrmila a rastie. Jasné, že priberáš. Plus si mohla byť vo väčsom kalorickom deficite(neviem nič o tvojom energetickom výdaji) aj keď príjem máš rovnaký. Ďalšia vec je voda. Ovocie a zelenina dokonalo odvodňujú. Banány sú dokonca top potravina na odstránenie vody z tela. Píšem z vlastnej skúsenosti. Som bývalá bikinárka, fitness trénerka, 4 roky vegetariánka a rok veganka na raw strave. ;) Teraz mäsožrút.

autor
1. dec 2022

@mamamasama lenže ja som pribrala tuk… aj do tvare proste vsade

lilope
1. dec 2022

Pravdepodobne si ako raw vegánka doteraz prijímala veľmi málo tukov a ešte menej bliekovín oproti tomu, čo prijímaš teraz. Syry, mäso, tvaroh, to všetko obsahuje okrem viac bielkovín aj tuk, z ktorého sa zrejme teraz tvoje telo teší. 😉 Extrém v hociakej forme nie je dobrý. Čo každodenný príjem 10 banánov denne extrém určite bol. Ja by som sa bála predávkovania určitými vitamínami, čo tiež nie je dobré. Treba si zložiť vyvážený jedálniček kde rozumne pokryješ všetky zložky.

mamamasama
1. dec 2022

Možno aj tuk, ale podľa mňa hlavne vodu.

autor
1. dec 2022

@mamamasama ale pribrať tuk na boelkovinAch? Najviac odporúčané pri diete? 😃

tanyan
1. dec 2022

Určite si pribrala tuk? Nie je to len zavodňovanie, ktoré je príliš očividné po predchádzajúcom odvodňovaní?

jaroe
1. dec 2022

Bielkoviny sa vedia premenit na glukozu, keď treba. Pozri glukoneogeneza.