Ako sa zachovať k svokre?

anazuz1979
5. nov 2017

Ahojte čitateľky. Prosím Vás o radu. Ako sa zachovať k svokre, ktorá má urazila??? Asi najviac ako si viete predstaviť. Hrubým spôsobom má prirovnala ku krave. Viem že nie som najchudsia, beriem už vyše 5rokov hormonalne lieky, kvôli neplodnosti a aj z tých som nabrala dosť kíl navyše. Bábätko sa nám nedarí, pádny dôvod lekári nepovedali, iba že je to všetko o psychike... Svokra nepovedala priamo do očí mne tu urážku, ale mám dôkaz že to naozaj povedala. Bolí to o to viac, že sa to týkalo toho že nemáme dieťa. Som z toho zničená, nemám chuť tam už viac ani ísť na návštevu... Neviem čo všetko by som jej prskla do očí od zlosti. Poraďte ako sa zachovať keď sme tam doteraz chodili na návštevu cca 1x do týždňa...

lorela
6. nov 2017

@anazuz1979 Kvoli takej osobe sa nepremahaj. Ak nemas chut ju momentalne vidiet, nechod k nej a muzovi svoj dovod vysvetli. Cas ukaze, ako bude dalej.

floren
6. nov 2017

Suhlasim s
@lorela tiez by som tam nesla. Ja som aj horsie na seba pocula a mam ich na haku

katkaluky89
6. nov 2017

vykaslala by som sa jej a hlavu a muzovi by som povedala ze kym sa neospravdlni tak ani tam nepojdem a ani sa rozpravat nemusime. ked tam chce ist nech ide sam hotovo..aj na mna nadavala velmi kvalitne ked ex bol bez roboty a vylihoval doma a ja tahala 2 zamestnania a chodila v noci domov a za 3 hodky som vstavala..mne povedala ze sa jej nestaram o synacka ze lietam po nociach ze som prostitutka robim v bordeli no po tomto vsetkom uz mi praskli nervy a s problemami ktore mi robil ex pocas manzelstva mlatil a tak ..tak som sa zbalila a odisla a to mali este taku drzost ze poslali uz teraz bohuzial neboheho svokra prosit aby som sa vratila on bol dobry clovek..ale toto uz nepreslo

lilyianka
6. nov 2017

@anazuz1979 urcite by som to povedala muzovi s tym,ze pokial sa ti svokra neospravedlni,ty s nou nemas o com
Prepac,ale to co je za osobu,ze povie nieco taketo? Velmi ma to zamrzelo aj za teba,pretoze viem ako sa citis..ja tiez beriem lieky, pretoze sa nam nedari dieta a za tento polrok som z nich pribrala 7kg ....inak odkedy som s muzom tak to je cez 15kg...sama sa necitim komfortne,ale viem,ze nech robim cokolvek tak pokual lieky nevysadim neschudnem ....ale naozaj nikdy v zivote by mi niekto z muzovej rodiny nic take nepovedal...prave naopak,bud su ticho alebo sa snazia ma podporit ked vidia,ze uz som z toho smutna ( z nabratych kg )

dominika6
6. nov 2017

@anazuz1979 toto ma riesit tvoj muz..nie ty

loginexistuje
6. nov 2017

Nechodila by som tam vydiskutovat by si to s nou mal tvoj muz ale ja by som tam nesla nech si musli svokra co chce

pininka
6. nov 2017

Je to strasne,ak zena zene toto povie,ale zial deje sa to. Ja by som tam urcite nesla a suhlasim s tym,ze toto ma riesit tvoj muz. Aj moja svokra ma taketo podobne hlasky,casto naraza na moju hmotnost,ale odkedy aj ona pribrala,tak az tolko nie a ja som sa naucila sofistikovane jej odpovedat, lebo sa nebudem znizovat na jej uroven,ale je fakt ze oni sa doma vsetci takto rozpravaju,ked pocujem ako hovoria ako manzelia medzi sebou je to strasne daco.

maciatkolulu
6. nov 2017

@anazuz1979 a kto ti to povedal,ze sa svokra o tebe takto vyjadrila a aky mas dokaz? Doteraz ste mali ake vztahy?

henikav
6. nov 2017

Pre dobre vztahy v rodine sa na to vykasli, zostan zdvorila, bez nejakeho plus. A dobre aby o tom vedel tvoj manzel, nech si to riesi on. Mozno by som utrusila nenapadne poznamku ak dojete napriklad obed ci si este das, tak nie dakujem, mne tucnej krave to staci 😉 Myslim ze ospravedlnenia sa aj tak nedockas.

montemotherone
6. nov 2017

@anazuz1979 ak máš silu, radšej si over priamo u nej či to povedala a ako to myslela. S pokojom bez emócií a ak, tak ju skôr pouč, ako sa dobré svokry nesprávajú a ako sa múdri ľudia vyjadrujú. Takto ju uzemníš viac, ako by si jej mala niečo hysterický vykričať. Možno si dokonca pri úprimnej pokojnej debate vstúpi do svedomia a ospravedlní sa... Ak to teda naozaj tak myslela. Nespomínaš "zdroj". To vedia byť niekedy taký "dobrí" pomocníci pri rozpadoch vzťahov 😉

nelinka2009
6. nov 2017

No zalezi ako to mate doma nastavene. Ci v tom ostavas sama, alebo mas chlapa, ktory sa za teba postavi. Ale navstevi by som stopla a ak ma muz problem nechodit tam s tebou, tak by som stopla aj lieky.

misinka0611
6. nov 2017

Vykasli sa na nu, hlavne sa netráp. Ja neviem co je toto za doba. Stále sa rieši to iste. Kto ako vyzerá namiesto toho kto aký je povahovo. Ako keby to nebolo jedno, ona v tvojom tele nechodi tak co rieši tvoju postavu 🙄

Ja som počas tehotenstva pribrala z 59 kg. na 77 kg. Raz mi volala vlastná babka a hneď na zaciatku sa spýtala koľko som pribrala. Povedala som jej ze 13 kg. ( v tom čase toľko ) a ona hneď ze “ no to dost “ ! Zarazilo ma to, veď je normalne v tehotenstve priberať a jedla som normalne. Hovorila, ze neboj potom schudnes. Ja som sa len cez telefón usmievala.

Neviem, co niektorí majú s tou váhou 🙂

Ani svokre by som nešla, pokial by sa úprimne nospravedlnila a neuvedomila si, akú ma sprostu papuľu 😉

chvostik1
6. nov 2017

Kocky, co jej radite aby sa so svokrou nerozpravala, trosku sa zamyslite. Autorka sama napisala, ze to nepocula na vlastne usi, ale ma "dokaz". Autorka, mas to od hodnoverneho zdroja? Ja by som sa na tvojom mieste ofucovala ak by som to "zapocula" ja sama. Normalne by som si to s nou v pokoji vysvetlila. Nestavaj muza do pozicie "kamen medzi dvomi mlynskymi kolesami". Uprimne, kolkokrat si si aj ty posomrala pred niekym na svokru? A tiez to s tebou neriesila lebo nemala "dokaz". Toto su take zabomysie vojny typu "Jedna babka povedala". Ako si doteraz vychadzala so svokrou? Mali ste korektne vztahy? Ak ano, nekaz to zbytocne, prenes sa cez to. Zbytocne by sa rozhadala s rodinou a aj muza by to urcite trapilo. Je to len svokra, nezijes s nou, ale treba respektovat, ze je to matka tvojho muza. Mozes sa muza opytat co si o situcii mysli a aky ma na to nazor. Je malo neviest, ktore so svokrami problemy nemaju. Ja som ich tiez dlho dlho nemala naidealnejsie, ale som mladsia, rodicia ma vychovali tak, ze mam byt k starsim slusna a zdvorila. Nemusis s nou byt naj kamoska, ale pokial spolu vychadzate pomerne dobre, nenic si to. Mam spoluziacku, ktora tiez nemohla s manzelom dlho otehotniet, tiez mala celkom slusne mnozstvo kil navyse. Lekari jej odborucili aby nejake to kilo zhodila a zmenila zivotny styl. Stalo sa, aj dusevne sa stabilizovala a zadarilo sa 🙂 Prajem ti vsetko dobre, aj aby si sa spravne rozhodla ako sa postavit k svokre a, aby sa vam cim skor zadarilo 🙂

zdenka523
6. nov 2017

@floren ono sa to niekedy lahko povie, ale ked je slabsia chvila, tak to cloveku pride luto. Poznam z vlastnej skusenosti.

lia261
6. nov 2017

Najhorsie je ze mas iba dokaz ze to povedala a nie priamo tebe. To na to kasli,ja som tiez tak svokre povedala nieco co mi povedali v rodine ze na mna hovori a bola som najvecsia klamarka ,samozrejme ani ti co mi to povedali sa pred nou nepriznali.Zobrala som to tak ze nech si mysli co chce, ja viem svoje a hlava nezabuda.

deti95060810
6. nov 2017

moje návštevy by skončili aspoň do Vianoc...a potom načo si kaziť Vianoce takou trubkou....Takže až po Novom roku...😝
Niektoré svokry sú horšie ako 100 čertov....

eeffka
6. nov 2017

@anazuz1979 vies co je krasne? svokra povedala niekomu ze si predpokladam tucna krava? a ta osoba ti to utekala nahlasit....hmmm fakt mily clovek. O nom by som porozmyslala.
a co sa tyka svokry, chapem ze to zabolelo, ale nepovedala to tebe takze maximalne by som jej povedala pri vhodnej prilezitosti ze nie nechcem, nebudem ( kolac) nakolko mam problem s vahou kvoli liekom a uz z tohto som nestastna . Niektorym ludom idu usta rychlejsie nez mozog ale nemusia to v konecnom dosledku mysliet zle.

keby si vedela co na mna narozpravali svokrovci za tie roky uz visis niekde na strome. Ja mam tvrdu povahu a rokmi im to ten hore zratal a este dopocitava... takze niekedy staci nic nerobit a si pockat. Ak myslis ze sa niekedy ospravelnili tak to smola, oni sa tvaria roky ze cooo? to tak nebolo, to nepovedali..... naposledy som im povedala ze ak to teda nepovedali bolo by fajn aby najprv vypli mobil a az tak zacali ohovarat. ich reakcia? nedas si kavu?

nelinka2009
6. nov 2017

@eeffka 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

marion09
6. nov 2017

@anazuz1979 viac by som k nej na navstevu nesla kym by na kolenach nedosla prosikajuc o prepacenie

dominika6
6. nov 2017

@eeffka možno to počula na vlastné uši ked to povedala jej mužovi,ktroý si ju nezastal..to by bol gol

rakywanda
6. nov 2017

@eeffka tiež som sa s niečim podobným stretla, nie síce zo strany svokry, ale sestry. dlho som to tolerovala, hrýzla do jazyka, prehliadala pre kľud v rodine, pozerala na deti a hovorila si, že ten hore to zrátava, ale došlo to do bodu a ja do veku, kedy takýchto ľudí musím zo svojho života vylúčiť. ľudia sa k nám správajú tak, ako im to my dovolíme. a povedala som dosť.

@anazuz1979 svokry by som sa na to opýtala štýlom, počula som že ste o mne povedali to a to, dotklo sa ma to....samozrejme by som to povedala manželovi, očakávala by som, že matke dohovorí, ale v žiadnom prípade by som ho netlačila do toho, aby to riešil za mňa

lienqa
6. nov 2017

@anazuz1979 Ja by som to takto kriticky nevidela, hádam nechceš klesnúť na jej úroveň tvojím správaním a v konečnom dôsledku vyjdeš z toho iba ty ako nejaká hysterka 🙂 proste to filtruj, aký vzťah ste mali pred týmto? určite by som sa zmienila manželovi o tomto, ale scény nerob a myslím, že príde tvoja chvíľka, kedy sa môžeš nato v kľude opýtať, že ako to "svokruška" myslela. Osobne by mi to nedalo, predpokladám, že ju viac zaskočí tvoj pokojný výraz, keď sa budeš nato pýtať, ako keby si to robila útočne 🙂

sissy27
6. nov 2017

@anazuz1979 úprimne, ty si o svokre jakživ niekomu druhému nepovedala, že je taká onaká, nechutí ti u nej, nepáči sa ti niečo, nevyhovuje ti niečo? vždy len pekne si o nej?
Samozrejme, že zamrzí, ak sa ti do uší dostane informácia, že niekto povedal o tebe niečo nelichotivé... ale tak chyť tú dotyčnú pod pazuchu, dotiahni k svokre a konfrontuj... alebo povedz svokre na rovinu kto ti čo povedal, že sa ťa to dotklo a nech si nabudúce rozmyslí, s kým sa o čom baví...
Muža by som do toho neťahala vôbec, čo s tým on má? Je to jeho matka, ale on nie je jej hovorca...

katarinamarkova
6. nov 2017

@anazuz1979 ,, Svokra nepovedala priamo do očí mne tu urážku, ale mám dôkaz že to naozaj povedala.,,

Aký dôkaz máš?

lsimo
6. nov 2017

jój neviem, či by som to takto riešila. to, že to niekto povedal, tak to tiež nemusí byť pravda, či?

nelinka2009
6. nov 2017

@anazuz1979 moja keby si ty vedela co vsetko svokruse o nas natrepu, tak ako my o nich... V podstate ak budes riesit, tak budes za chuderu... Rob sa, ze nevies, chudak je ten co ti to zavesil na nos...

deti95060810
6. nov 2017

@nelinka2009 aj to je pravda....Keď to začne vyšetrovať, zrazu sa všetko obráti proti nej a zostane ona za trubku a chuderu....😉
Moja dôveru by voči tej rodine išla prudko dole....👎

helena1982
6. nov 2017

ja by som sa jej na to asi normalne opytala, ale nie tak, ze splechnut do ksichtu, ze vies o tom, ze to povedala ale normalne ako dospela osoba sa jej spytat preco to povedala a povedat jej, ze takto by sa proste spravat nemala.. a manzel na to co hovori?

evita_g
6. nov 2017

ja si skôr myslím, že svokra ju prirovnala k jalovici, čo súvisí s tým, že nemajú (ešte) deti. s váhou to nemusí mať súvis... každopádne, je to veľká urážka, no ak je svokra staršia, prípadne z dediny, treba si uvedomiť, že oni sa takto vyjadrujú normálne (ja si pamätám, že som to voľakedy dávno počula od babky, keď povedala o nejakej žene, že je jalová - nebolo to myslené v zlom, proste iba ako synonymum slova neplodná). Nechcem si týmto svokru zastávať, ale ak ste mali doteraz pekný vzťah, bolo by škoda ho zničiť. Najlepšie je vydiskutovať si to priamo.

floren
6. nov 2017

@zdenka523 to ano...a este, ked sa ona robi obetou a ty si ta zla