Vyšetrenia pred odporúčaním do centra asistovanej reprodukcie

andreaspilova
19. feb 2012

Ahojte baby, moja gynekologička ma chce poslať do centra asistovanej reprodukcie. A povedala mi, že ešte skôr, ako by by som tam šla, musela by som ísť na laparoskopiu, aby mi všetko prezreli tam dolu, či je všetko v poriadku. Je to fakt nutné? Existujú ešte ďalšie vyšetrenia, o ktorých neviem? Ďakujem.

evakva
19. feb 2012

Sice neviem, preco idete do centra asistovanej reprodukcie, ale na laparoskopiu nemusis ist. V centre by ti ju urobili, ak by sami uznali, ze je to potrebne. Osobne si myslim, ze v kazdom centre su vacsi odbornici, ako v obycajnych nemocniciach (co sa tyka neplodnosti). Ked sme isli my do centra, lekarka mi urobila hormonalny profil, stery a ja uz neviem co. Ani toto robit ale nemusi. Vsetko ti to v centre spravia. Dokonca nepotrebujes ani odporucanie od svojej lekarky, ked ides do centra. Je vsak lepsie, ked ti ho da, lebo spolu s nim posle aj tvoju dokumentaciu. TAk prajem vela stastia.

ivanya
19. feb 2012

Urcite to nie je nutne. Ja som mala papier od gynekologicky a nanom rucne vypisane vysledky len z poslednej cytologie. Laparoskopia sa robi az po viacerych vysetreniach v centre (najskor sa robi hormonalny profil, spermiogram...)

kostickabonnie
20. feb 2012

Mna takisto poslal gynekolog na diagnosticku laparoskopiu este predtym nez ma poslal do CARu, pretoze povedal, ze je to vysetrenie, ktore si bude CAR vyzadovat (to som vtedy netusila, ze to robia aj v centrach). Brala som so sebou aj ine vysledky, ktore som mala. Zalezi vsak asi, do ktoreho centra pojdes, mne tam urobili len hormonalny profil, nejake stery a muzovi spermiogram. Moja osobna skusenost je skor taka, ze v centre uz nehladaju dalsiu, dokladnejsiu pricinu neplodnosti, ale hned navrhnu IUI alebo IVF. Z mojej vlastnej iniciativy a s podporou noveho gynekologa si momentalne robim dalsie testy ako je hematologia, genetika, endokrinologia a genetika predtym, nez vyhodim strasne vela penazi v centre. 🙂

vemido
21. feb 2012

Ahojte, mna poslal na laparoskopiu, genetiku, endokrinologiu moj doktor a muzovi robili spermiogram priamo v centre. Ale objednaj sa tam a uvidis co ti povedia, mne povedali, ze je dobre, ze to vsetko mame uz za sebou 🙂

andreaspilova
autor
25. feb 2012

A ako dlho tak moze trvat hospitalizacia kvoli laparoskopii? Da sa to aj vybavit v rámci jednodnovej hospitalizacie: ze rano pride, urobia ti zakrok a po obede ides domov?

luga
25. feb 2012

@andreaspilova , laparoskopia sa da absolvovat v ramci jednodnovej chirurgie

cikyta
25. feb 2012

@andreaspilova Nepotrebuješ mať absolutne žiadne vyšetrenia. Všetko potrebné urobia, alebo daju urobiť v care. (Napríklad ak máte na vine neplodnosti spermie so zlou morfologiu, nejaká laparoskopia atd...je úplne zbytočná) ☹

andreaspilova
autor
25. feb 2012

No my sa poskusame o dieta vyse roka, tak som to zacala riesit s mojou gynekologickou. Na spermiogramu uz bol aj moj manzel, a tam je vsetko v poriadku. Kedze som uzivala lutenyl,lebo som mala nepravidelne cykly, bolo to vsetko v poriadku. Potom mi doktorka predpisala clostilbegit,ale nepomohol,a musela som dostat injekciu na vyvolanie msz. Po prestavke mam zasa dobrat dalsie dve balenia clostilbegitu a potom sa uvidi,ze ak sa nepodari,tak ma chce poslat doktorka do centra. Mozno aj preto,ze mam znizenu funkciu stitnej zlazy,ale na to uzivam eutirox,a este pred 2 rokmi mi bola laparoskopicky odstranena cysta na lavom vajecniku, tak sa chce presvedcit,ci tam nie su zrasty a podobne. Tak len dufam, ze v pripade neuspechu sa to da vyriesit za jeden den.

andreaspilova
autor
26. feb 2012

@cikyta No my sa poskusame o dieta vyse roka, tak som to zacala riesit s mojou gynekologickou. Na spermiogramu uz bol aj moj manzel, a tam je vsetko v poriadku. Kedze som uzivala lutenyl,lebo som mala nepravidelne cykly, bolo to vsetko v poriadku. Potom mi doktorka predpisala clostilbegit,ale nepomohol,a musela som dostat injekciu na vyvolanie msz. Po prestavke mam zasa dobrat dalsie dve balenia clostilbegitu a potom sa uvidi,ze ak sa nepodari,tak ma chce poslat doktorka do centra. Mozno aj preto,ze mam znizenu funkciu stitnej zlazy,ale na to uzivam eutirox,a este pred 2 rokmi mi bola laparoskopicky odstranena cysta na lavom vajecniku, tak sa chce presvedcit,ci tam nie su zrasty a podobne. Tak len dufam, ze v pripade neuspechu sa to da vyriesit za jeden den.

natasvachova
26. jan 2013

ahoj,, ja myslim ze vse se ti ,, nebo spise vam se zadari,,, nebojjjj vse dopadne tak jak si prejete 😵

misenaf
12. sep 2013

@kostickabonnie nechápem. Niekto ide do centra s komplet výsledkami a niekto iba so základnými vyšetreniami. My sme naprikald absolvovali len zakladne vyšetrenie mna z krvi a moču a partner spermiogram a gynekolog ma posiela do centra. Kto bude hradiť (ja či posťovna) ak mi priechodnosť vajcovodov a hormonalny profil budu robiť v centre a kto ked tie vyšetrenia mi spraví moj gynekolog?

misenaf
12. sep 2013

@andreaspilova ako ste dopadli?

kostickabonnie
12. sep 2013

@misenaf podľa mňa tie vyšetrenia hradí poisťovňa, však aj centrá majú uzatvorené zmluvy s poisťovňami. V centre si platíš len za tie úkony, ktoré poisťovňa neprepláca - napr. predĺžená kultivácia, ICSI a niektoré lieky....