Najlepšie centrum IVF v Čechách, na Slovensku alebo v zahraničí

kasiopea1986
25. jan 2024

Ahojte žienky,chcela by som sa s vami poradit ci niektora mate pozitivne skusenosti s CAR tu na SR alebo v Čechách ,napr v Prahe,alebo som sa dočítala dokonca o Krete,Cyprus atd.Pytam sa kvoli tomu ze tu v Košiciach som absolvovala neúspešne IVF v Heliose,podarilo sa odobrat len 2 vajicka,mam nizke AMH 0,28.Dalej som bola v Martine v Reprofite,vajicko mi prasklo po ceste na odber a to som mala len jedno.Bola som aj v Brne Reprogenesis,vobec mi dobre nevysvetlili liecbu-koordinatorka ked som jej volala tak bola neprijemna,rozhodla som sa vtedy do toho neist.Zvazujem bud IVF s vlastným vajickom pokial sa bude dať,pokial nie tak s darovanym.Hladam centrum ktore funguje uz dlho a ma skusenych embryologov.Dakujem za každú radu a skusenost🙂🙏.Mam 37 rokov.

sedmicka_x
25. jan 2024

@kasiopea1986 ahoj, moja kamaratka je embryologicka v Olomouci, dost sikovna

bykaterina
25. jan 2024

nikto ti nepovie ci je kto sikovny, ani mi ci si sikovna v svojej praci.
pri takom AMH a veku uz by som rozmyslala nad darovanym vajicok. a hlavne po tych skusenostiach co mas.
inak a co ti konkretne v reprogenesis nevysvetlila ? keďže uz si bola v 3 ivf uz si musela mat prehlad o IVF.

janie7
2. feb 2024

@sedmicka_x Ahojky, môžem sa spýtať na ktorej klinike v Olomouci robí tvoja kamoška, ja chodím do IVF Clinic. Ďakujem.

kasiopea1986
autor
2. feb 2024

@bykaterina prosim ta tato diskusia je tu aby sme si my ktore sa trapime s IVFkom podali skusenosti pozitivne ci negativne,nie na to aby sme posudzovali ci ma niekto pravo sa vyjadrit o tom aky je kto sikovny,alebo o tom ci som mala alebo nemala dostatočne vysvetlenu liecbu.Podel sa s nami o skúsenosti pokial nejake mas a pokial nie tak prosím ta neodcudzuj ziaden nazor.Vdaka.

janie7
2. feb 2024

@kasiopea1986 Ahoj, ak môžem poradiť pri takom AMH by som už telo netrápila stimuláciou a išla rovno do darcovstva, ja som od teba staršia a mám AMH 3,97, no nekvalitné vajíčka😕
Neviem, koho si mala koordinátorku v Reprogenesis, ja som tam bola maximálne spokojná s prístupom až nadmieru, že vraj som bola miláček kliniky😀 Bohužiaľ sa tam nezadarilo, tak chodíme teraz do Olomouca, ale len kvôli jednému doktorovi, ktorý tam prešiel z Reprofitu. Čiže za mňa ak nie Reprogenesis, tak Reprofit Brno - tu ale trvaj na konkrétnom doktorovi, nech sa pri tebe nestriedajú alebo Olomouc. Držím päste👊🍀

bykaterina
2. feb 2024

@kasiopea1986 prepac ale ty sa nauc citat s porozmenim.
ci je niekto dobry v danom odbore moze iba clovek ktorý v tom obore pracuje.
darmo si vybijas svoj hned na mne.. ja s tym ze ma dehonestuješ som uplne OK. Mne to nic nezrkadli...
drzim palce v rozhodovani a nech si cim skor maminou ♥

kasiopea1986
autor
2. feb 2024

@bykaterina dakujem🙏

bykaterina
2. feb 2024
kasiopea1986
autor
2. feb 2024

@janie7 Dakujem pekne za radu🙂🙏Ja zvazujem este kliniky na Cypre alebo Atény,maju tam dlhorocne skusenosti,co citam tak tam chodia ludia z celeho sveta,prijatelnejsie ceny a tiez uz zvazujem tkzv.Tandem IVF cize v jednom cykle sa pouziju moje vajíčka oplodnene alebo uz darcovské,pokial sa to s mojimi nepodari.Ponuka to napr aj Prague fertility center ale oni pouzivaju zmrazené vajicka a na Cypre napr cerstve,takze sance su tam vyššie.

sedmicka_x
3. feb 2024

@janie7 ahoj, vo fertimede robi

janie7
3. feb 2024

@sedmicka_x Aha, ďakujem krásne za info, ja som na inej klinike.

helenky11
26. feb 2024

@kasiopea1986 my sme tom podobne, vyskúšali sme kliniku aj v Brne Reprogeness, aj Hellios v BB a Reprofit v BA a nic. Okrem Heliosu sme boli všade sklamaní aj z prístupu, ze si nás len pohadzovali a počas cyklu sa mi vystriedali aj 4 lekári Reprofit☹
Pri nízkom AMH odporúčajú Native cyklus, len to je ideálne absolvovať na klinike, kt. je blízko. Preto uvazujeme, kt. v BA vyskúšať.
A to zahraničie ako plánujete riešiť? Odcestovať tam na mesiac?

janie7
26. feb 2024

@helenky11 To ma mrzí, že máš takéto negatívne zážitky z Reprogenesisu, treba trvať na jednom lekárovi a nedať sa odbiť, ja som tam bola s prístupom neskutočne spokojná, len som chcela počuť aj názor druhého lekára, na inej klinike a tam som aj zostala.
Skús sa popýtať na Ferticent tu v BA, ja mám Dr. Maršíka ako gynekológa a veľmi sme si sadli, je ochotný poradiť aj v oblasti IVF, hoci chodím do Čiech.

helenky11
26. feb 2024

@janie7 takúto skúsenosť sme mali v Iscare BA/tetajsi Reprofit/
Z Reprogenesis sme mali skúsenost, ze len ved vyskúšame toto a potom toto, ziadne vyšetrenie, ani krv, nic, len sme skusali raz dlhý protokol, raz krátky a potom mi povedali Heliose, ze u mňa nemá absolútne význam dávať dlhý, kedze mam nízke AMH.

janie7
26. feb 2024

@helenky11 Na Iscare som počula dosť veľa negatív, u nás je to bieda, česť výnimkám samozrejme. A u koho si bola v Reprogenesise? Či tiež sa pri tebe viacerí vystriedali?

romyna93
12. apr 2024

@helenky11 ahoj my sme s manželom začali riešiť reprofit. Manželovi vysla asthenoteratozoospermia a ja som v poriadku po vyšetreniach a na nic neprišli. Zatial v reprofit mam tiež z pocit ze vždy iny lekar a na vsetko je iny človek. Absolvovala som IUi ale kedze muz bol u androloga ten nam povedal ze nie je kuzelnik ze nam určite odporúča iba IvF so selekciou a všetkými moznymi metódami na preverenie spermii lebo ze manzel moze byt o rok uplne neplodny. Som z toho zufala. Kedze dnes mi koordinátorka reprofit Ba napisala ze oni žiadosť o preplacanie umele posielajú na poistovnu iba ked absolvujeme 3x IUI alebo sme u nich registrovani viac ako rok +2IUI. Toto mi prislo divne kedze moja poisťovňa Dôvera nema žiadne take podmienky tak chcem vedieť baby ci ste mali taku skúsenosť ze reprodukcna klinika si dava podmienky ku ktorým sa nikde na internete nedocitas. Reprofit sme. Si vybrali kvôli peknému prostrediu. Helios v ba sa nam nezadal. Rozmýšľame naozaj po tejto skúsenosti nad Brnom ak mi viete odporučiť kliniku kde to. Ma vyznam prosím dajte kontakt budeme vďační kludme aj helios cz🙏🙏🙏Ďakujem za pomoc.

bykaterina
13. apr 2024

@romyna93 prezisti si to v positovni a hlavne Nech to máš písomne,že poisťovňa nepotrebuje aby ste ako pár absolvovali 3 krát IVF a s tým argumentuj.

petronela1985
13. apr 2024

@romyna93 ja som poistená vo VšZP, ale presne toto mi v Reprofite Martin spomínali, že Dôvera preplatí IVF až keď má žena absolvované 3x IUI. Môj skromný názor - keby máš napríklad nepriechodné vajíčkovody, tak to by bolo od veci hnať ťa na IUI, určite to je individuálne a záleží od toho, čo lekár napíše do poisťovne.

romyna93
14. apr 2024

@petronela1985 @bykaterina baby ďakujem vám za rady, volala som s dôverou a povedali mi ze pri diagnóze mojho manžela by s tým nemal byt žiaden problém. Tak uvidíme ako to doriešime. Ďakujem🙏

helenky11
2. máj 2024

@janie7 pri nás sa vystriedali asi všetci lekári, mali sme 2 stimucie a pamätám si 5 lekárov, takze asi všetci, co tam pracuju:( strasne to je, ja som každému lekárovi musela hovoriť, co bolo a predchádzajúcej kontrole, kazdy hovoril niečo iné. Na jednej kontrole, ze mam oocyty na obidvoch vaječníkoch, na ďalšej kontrole, ďalší lekár povedal, ze ma iba na 1 vaječníku. Potom ja som pripomínala, ze lekár na x- ten kontrole mi povedal, ze pred opu mi treba nasadiť také a take lieky.
A uplne odignorovali, ze si mam pichat heparin, co mi nariadila hematologicka. Cele zle pritom mi povedala hematologicka, ak prirodzene otehotniet, nech jej hneď volam, ze ja musim pichat heparin skôr ako pôjdem ku gynekologické, ze nemam čakať na žiadne potvrdenie ze som tehotná od gynekologicky

helenky11
2. máj 2024

@janie7 a kde nakoniec v BA chodíte?

janie7
2. máj 2024

@helenky11 Treba trvať na jednom lekárovi, som si to takto vydupala v Reprogenesise a vyhoveli mi. Ja po negatívnom zážitku v Gyn-Fiv BA, som o slov. klinikách nechcela ani počuť. Teraz chodíme do Olomouca, ale úprimne už toho všetkého mám plné zuby. Mala som ísť na KET teraz v apríli, sme sa ešte stavili doktorom, že aká bude sliznica, vyhrala som, tak že si môžem za odmenu vybrať termín KETu☺️ Na druhý deň ako sme sa od neho vrátili som chytila horúčku a kašeľ a bolo po KETe🙄
Tebe sa ako darí?

mirkam3
2. máj 2024

@kasiopea1986 ahoj, my sme chodili do RF Brno. Tiež som sa bála toho striedania lekárov, ja trpím total syndrómom bieleho plášťa, takze o to viac ma to stresuje…Ale na jednej z prvých kontrol mi Dr povedala, že “pokusim sa byt pri úkonoch, ale neslubujem, urobíme to keď to všetko bude najlepsie pre vás, nie kedy to mne vyhovuje”. A som presvedčená že tak aj bolo, keďže odber oocytov som mala cez víkend, a KET dokonca priamo na veľkonočnú nedeľu (ešte predtým jeden uzv tiež v nedeľu). Som presvedčená, že kebyže chcem vsade prítomnu len moju doktorku, veľmi by to nešlo. Keby tam ti lekári boli 7 dni v týždni, aby vyhoveli každej, boli by total vyhorení a to neviem, ktorá z nás by bola ochotná tam chodit a ešte aj platiť…alebo by to bolo o registrácii ako v Boroch, a na termín by sme čakali mesiace.... ono to podla mna šľape ako švajčiarske hodinky prave preto, že to nestojí na jedinom človeku. Ja by som sa teda toho striedania lekárov po vlastnej skúsenosti uz nebála. Vždy boli všetci pripravení, podávali mi konzistentne info, mna to dokonca ukludnilo keď som o niecom pochybovala a dostala som rovnakú odpoved od 2 rôznych lekárov. A na odber a KET som nakoniec vychytala kombo Frank-Stelcl, obaja boli skvelí a dnes sa vďaka nim tešíme na naše budúce dieťatko ❤️(a s mojou Dr som dodnes v kontakte)

helenky11
3. máj 2024

@janie7 no my sme na tom podobne, uz nam je normálne zle, ked si povieme, ze ideme znova riešiť IVF, ale ta moja túžba po bábätku je stále veľká, môj muž by sa už zmieril asi aj bez.
Naposledy sme boli minulý rok a ideme ešte teraz asi už naposledy vyskúšať a asi vyskúšame ten Ferticent, Ty si aj pisala, ze mas tam gynekológa a IVF ste tam nechceli riešiť?
Uvazovala som chvíľami aj znova o Čechách, ale úprimne nechce sa mi toľko cestovať a stále brat dovolenku, lebo človek nevie, ci to otočí za den alebo pol dna. 😒

janie7
3. máj 2024

@helenky11 Ani mi nehovor, neverending story toto a najhoršie u mňa je to, že ja mám výsledky ukážkové všetky, len vajíčka nekvalitné, no ani s darovaným embryom ani ťuk. A ako som vysadila hormóny kvôli chorobe, tak sa mi skrátil cyklus a píšem doktorovi včera, že teda či ideme stimulovať, aj keď mám zvýšenú teplotu, bola som ale u obvoďáka, či nemám zvýšené zápalové markery a nič.
Odpísal mi včera večer ešte, že odporúča aj tak odložiť KET kým nemám teplotu v norme. Tak čakáme ako na Godota🙄
Vieš čo Maršík vo Ferticente je veľmi príjemný a taká stará škola, keďže je už starší, ale mám z neho pocit, že je tiež taký tabuľkový ako väčšina našich lekárov aj keď z toho čo tu máme by som išla k nemu ak by som nepoznala lekárov v ČR. Práveže on ma veľmi lanáril, či nejdem k nemu aj ako IVF pacientka, ale mám z neho dojem, že proste nastaví proces a ak to nevyjde, neštuduje dôvod prečo to nevyšlo, ale to je len môj dojem, lebo bez problémov poradí aj v rámci IVF aj keď ho mám iba ako gynekológa. Kdežto napríklad tento môj v ČR, inak veľmi dobrý kamarát Marcela Štelcla z Reprogenesisu, najprv ostal úplne v šoku, že ako je to možné že KET ani u neho nevyšiel a to ho už pri vklade rovno posielal tú blastocystu do školy☺️, no potom začal, že ešte také a také vyšetrenie treba spraviť..
Kľudne napíš IP ak by ťa ešte niečo o Ferticente zaujímalo.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre