IVF Martin - skúsenosti

andrea_r016
17. feb 2021

Ahojte žienky, chcela by som vedieť Vaše skúsenosti s centrami v Martine. Odporúčate mi Iscare alebo Helios? Robia tieto centrá aj cez víkendy? Poslali Vás z nich aj na vyšetrenia ako reproimuno, genetika pred IVF? Ktoré má lepší prístup a má to centrum aj záujem hľadať príčinu neplodnosti? Ďalšia moja otázka je čo je lepšie soft IVF, klasický alebo natívny? A ešte by ma zaujímalo ako to je že ak sa podarí odobrať napr. 10 vajíčok a oplodnených bude cca 5 kusov. Tak ak by nevyšiel vklad tak potom sa čo deje? Ide sa do nového IVF alebo sa berú tie oplodnené a vkladajú sa potom v ďalších cykloch? Pýtam sa preto, že neviem ako to chodí na IVF a nemám dosť informácii,. Chcem sa pripraviť na to a mať aj informácie. Ďakujem za každú radu.

nykkushka
17. feb 2021

Ahoj, my sme chodili do ISCARE a môžem doporučiť, super prístup personálu, príjemné prostredie a celkovo sme spokojní. Začali sme chodiť v marci 2019 a v marci 2020 sa nam uz narodilo babo, všetko pekne vyšetrili aj vysvetlili. Asi je o niečo drahšie ako Helios, ale tam chodili dve kamarátky a opakovane bez úspechu 🤷‍♀️.
Takže ja som za ISCARE. A áno ak je treba, robia tam aj ceh víkend.

janulka2805
17. feb 2021

Ahoj, my sme síce boli na IUI, ale tiež v ISCARE a maximálna spokojnosť!!!! Doktori, sestričky milí, komunikácia bez problémov.... 😊 Boli sme v júli na našom prvom IUI a hneď sa podarilo, momentálne som v 33 tt a čakáme dvojičky. 😊 Takže za mňa Iscare top! 👌😊

mikasz
17. feb 2021

@andrea_r016 ja myslim, ze je to prudko individualne ako budes v ktorom centre spokojna, kazdy ma iny problem, ine ocakavania, narazi na ineho lekara,niekto moze byt spokojny,niekto bude nadavat.
Ja chodim do iscare BA a nemozem povedat jedno zle slovo. Ked sme tam pred 5.r prisli na konzultaciu, tak som uz mala vacsinu vysetreni hotovych, mali sme aj jasne diagnozy, takze rovno stimulacia ivf. Odobrali mi 11oocytov, no do 5dna ostalo len jedno embryo ktore mi vlozili, vklad bol neuspesny. Tak dr.odporucila pred dalsim genetiku a manzelovi horm.injekcie na zlepsenie spg. Isli sme do 2.ivf tam mi odobrali 13oocytov,no boli 2embrya. Postupne mi ich vlozili,no ani jeden vklad nebol uspesny. Pred 3.ivf dr.odporucila hysteroskopiu, dalsie vysetrenia a isli sme do ivf, tam mi odobrali 9oocytov a boli z nich 3embrya,hned prvy vklad bol uspesny a 2sme dali zamrazit.
Takze ano patra sa po pricinach, no pokial nemas indikacie, nezvyknu sa robit bezhlavo vysetrenia od hora az dole, pokial teda nechces ist ako samoplatca.
Odporucam teda dohodnut si konzultaciu a jednom aj druhom centre, je to nezavazne a bezplatne. Uvidis ktory pristup sa ti bude viac pozdavat a podla toho sa rozhodnut.
Ja som mala vzdy klasicke ivf, po oplodneni je mozne kvalitne embrya zamrazit a vlozit neskor

andrea_r016
autor
17. feb 2021

@nykkushka dakujem za odpoved...na iscare skor pocujem chvalu ako na helios....podla toho mi tam pridu ze tie pary su tam iba na peniaze....skor sa priklanam k iscare tiez 🙂 aky si mala IVF klasicky?

@janulka2805 my sme si pisali v inej diskusii 🙂 ale to je super ze sa Vam tak zadarilo 🙂

@mikasz dakujem za odpoved...ano mas pravdu ale tak tiez su skusenosti od inych troska smerodajne ....predsa len to nie je lacna zalezitost ...tak si zistujem info a potom sa rozhodnem kde sa objednam 🙂 .....mne ide o to ze chodim do GF Zilina a zatial nam tam robili IUI a nic viac.... dnes som bola u gyn a ze nam netreba ziadne ze oni nam tam porobili...a pritom robili len zaklad a gyn ma nechce poslat na ine vysetrenia ako reproimuno a genetika ze nevidi dovod tak preto chcem zmenit centrum lebo nepatraju po pricine a toto su zakladne vysetrenia pri neplodnosti 🙂 a preto chcem ist ku skusenejsim 🙂

angelika2323
17. feb 2021

Ahojte žienky aj my riešime niečo podobné najskôr iui, aj sme boli ale zákrok nespravili môj mal problém s prostredím atď preto som sa chcela spýtať hotely teraz fungujú v Martine ? Sme z ďaleká a nevieme doniesť do hodiny sper.

mikasz
17. feb 2021

@andrea_r016 ciastocne ma gyn pravdu, nezvykne sa robit, ze ti spravia vsetky vysetrenia od hora dole, sprava dolava. Spravi sa zaklad a skusa sa. Zalezi samozrejme aj od toho aku mate anamnezu,kolko sa snazite, kolko neuspechov mate za sebou. Vzdy sa podla toho indikuje dalsi postup a vysetrenia a vyhodnocuju sa

mata107
17. feb 2021

Ahoj ja chodím do Iscare MT a som maximálne spokojná je tam úžasný prístup personálu vždy nám je všetko dopodrobna vysvetlené.... Samozrejme pri prvej konzultácii nám urobili základné vyšetrenie na hematologiu imunologiu endokrinológiu spermiogram mne robili stery... Výhoda iscare robí krátke protokoly pri IVF.. Akurát budúci týždeň má čaká náš prvý vklad ak všetko pôjde dobre 😊🍀

andrea_r016
autor
18. feb 2021

@mikasz pravdu mozno mala na zaciatku ked som to s nou riesila a brala lieky a chodila na folikulometriu a nic sa neudialo a potom nas vzala do centra ...sama trvdila ze vsetko je u nas v poriadku a ze ivf u nas neprichadza do uvahy a ze a IUI sa musia podarit... vies skusa sa uz 2 roky a nic nie je...ale ved tieto vysetrenia sa odporucaju aj ked to nevyjde IUI proste pri nezdarenych zakrokoch a je to zaklad podla mna....druha vec lekari to nedavaju zo svojho a este si ja doplacam za to tak chcem vediet kde je problem....vies dalsia vec chcem aj predist k potratom kedze mam syndrom lepivych dosticiek....takze tie vysetrenia su zaklad aj v tomto pripade....

andrea_r016
autor
18. feb 2021

@mata107 mozem ti napisat spravu?

mata107
18. feb 2021

@andrea_r016 jasné kľudne napíš 😊

sofinkasarah
24. feb 2021

@andrea_r016 v GF Žiline je pán dr.Gallo? On odišiel z iscaru My a spravil si vlastne cár centrum.mne robil v iscare 1 a úspešne ivf,kde zostali 2 mrazacikovia a 1 nám vlozili 25.1.2021 a už sme 7 tyz.tehu. Galo je super tiež,ešte v deň pôrodu sme volali spolu,bol ochotný,vždy na telefóne a ešte sám my povedal,že ak chcem môžem prísť odrodiť do mt,príde k pôrodu.

sofinkasarah
24. feb 2021

@mata107 ahoj.uz si po vklade? Kedy si mala mat

mata107
24. feb 2021

@sofinkasarah v piatok mám KET 😊

sofinkasarah
24. feb 2021

@mata107 tak držím palceky.kedy si bola teraz v mt

mata107
25. feb 2021

@sofinkasarah minulý týždeň štvrtok na sóno 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre