Následky po vysadení antikoncepcie

1medvedik1
13. jan 2017

Ahoojte 🙂 užívam už vyše dvoch rokov ( 2roky a 3mesiace) antikoncepciu Lunytta a chcela by som ju vysadiť, dať si pauzu od pchania chémie do tela.. lenže bojím sa tých následkov po vysadení. Najmä toho že by som nedostala menštruáciu, mala akné, alebo by mi začali veľmi padať vlasy. Prosím vás, nemáte nejakú skúsenosť s vysadením a týmito následkami? Alebo nevedeli by ste mi poradiť, aké vitámíny po vysadení brať aby som mala normálny cyklus, a nevypadávali mi vlasy.. Čo robiť proti týmto následkom? Alebo aspoň ako ich zmierniť a dať sa opäť do ,,normy" ?
Ďakujem 🙂

libawet
13. jan 2017

@1medvedik1 skús GYNEX, je čisto na bylinnej báze, upravuje hormonálnu hladinu estrogénu a progesterónu, cyklus....

ivu80
13. jan 2017

Brala som tabletky vyše 7 rokov, normálne som vysadila, ziadne vitamíny ani nič a som v pohode 😁

betka269
13. jan 2017

Ja som brala 5 rokov, Lunyttu z toho tri roky. Našťastie som bola ten prípad že všetko nabehlo ako malo, po pól roku sme sa zacali aj o babo snažiť a na prvý sup🙂 akné mám take ako keď som brala antk nemala som dokonalú pleť takze pre mna to hrozné nebolo... ani na úbytok vlasov si nespomínam po porode to bolo horšie 😉 Poznám však aj take ktorým ani po roku neprišli boli na injekciách a stále nič, alebo to hapruje a príde raz za 3 mesiace... všetko záleží od tvojho tela. Good luck

joannita
13. jan 2017

@1medvedik1 vysad ju a neries nasledky 🙂 Tvoje telo ti podakuje 🙂
Najhorsie co moze zena urobit, je pchat do seba antikoncepciu a prave v tom naplodnejsom obdobi si odstavit vajecniky a menstruaciu a vsetko to, co ta robi zenou. Ja som robila tu istu chybu a teraz mam problem mat vlastne deti. Ani nevies aku šarapatu to robi s tvojim telom.
Akne a padajuce vlasy nieje dovod na to, aby si pchala do seba tieto synteticke hormony ;)

janinah
13. jan 2017

Keď si sa nebála to svinstvo brať,tak teraz sa už báť nemusíš😉....bude len lepšie,prirodzenejšie,prírodnejšie,zdravšie.....a čo,že by ti trebárs vypadlo pár vlasov?poberieš zinok a bude to ok...ale zachrániš si pečeň,pankreas,cievy,hormonálny systém....

1medvedik1
autor
13. jan 2017

@joannita nebrala som HAK za akné a padajúce vlasy, brala som ju proti nechcennému tehotenstvu, ale partner sa nebráni inej ochrane. A nechcem si ničiť telo. Len sa bojím tých následkov ☹

1medvedik1
autor
13. jan 2017

@janinah máš pravdu, nebála som sa lebo som nevedela aké je to škodlivé a zlé. Videla som len pozitíva. Ale odstupom času viem že je to svinstvo. Na tie vlasy pomáha zinok? Teda dúfam že mi nebudú padať ☹

gabona1
13. jan 2017

Nebudeš mať žiadne následky, neboj sa. Mne po antikoncepcii všetko pekne nabehlo hneď prvý mesiac. Dokonca druhý mesiac som otehotnela🙂. Vždy sa treba poradiť s lekárom, aj dobrá antikoncepcia môže byť fajn, keď Ti dajú vhodný hormón, tak môže aj pomôcť. Ja mám už tri deti a momentálne už mirenu - teliesko, lebo by som nerada otehotnela, ale mám už aj vek.

sardinka336
13. jan 2017

ježiši...ved ti nič nie je, nebolo ohladom akné a padania vlasov podla toho čo pišeš, a ty tu stresuješ. Padali ti niekedy vlasy? Ak nie tak čo stresuješ? Mala si katastrofalne akne? Ak nie tak čo sa nervuješ?
A trombozy a embolie si sa nebala ked si to 2 roky uzivala??? Kludne si ju mohla dostat nakolko toto sa pri antike moze kludne stat. Ako sorry ešte by som to chapala ze si mala silné akne tak sa bojiš aby sa to nevratilo...ale ak si nič take nemala tak nechapem čo stale nervuješ. Kup si Persen alebo magnezium a klud......Nemas problém tak si ho vyrabaš.

joannita
13. jan 2017

@1medvedik1 to verim, ze hlavny dovod bol ten "antikoncepcny" 🙂 Bolo by divne keby ten, co som pisala 🙂
A ani netvrdim, ze kazda zena po HAK ostane neplodna. HAK moze mat ale v buducnosti ovela vaznejsie dosledky ako neplodnost (napriklad rakovina). To ale lekari nepovedia. Staci ale ked si to precitas v pribalovom letaku. A je jasne dokazane, ze dlhodobe branie estrogenu sposobuje rakovinu prsnika. To ti ale povedia az ked tu rakovinu mas a spytaju sa ta, "Brali ste v minulosti hormonalnu antikoncepciu? Alebo boli ste hormonalne stimulovana koli neplodnosti?" Ano? Tak to moze byt dovod Vasej rakoviny" Minule mi lekarka na sone prsnikov jasne povedala, ze mala minule pacientku, ktora si doslova "vystimulovala" branim hormonov rakovinu vajecnikov a prsnika.
A ten kto napise, ze HAK ti moze pomoct, nevie o com pise. Je to zasah do organizmu.
Neboj, aj ked ti nahodou zacnu padat vlasy, bude to len nahlym poklesom/narastom hormonov, ktore sa upravi a vlasy prestanu padat. Mne osobne ale vlasy nepadali po vysadeni.
drzim palce.

mawka
13. jan 2017

teraz som nejaky cas HAK brala a mozem ti povedat, ze ked porovnam niekolko rokov bez hak a teraz s hak, tak uz nie. vysadzam tiez. bez hak som sa citila ovela lepsie. odkedy som nasaila, vybehla mi krcova zila, citim sa unavena a nepouzitelna. a mam celulitidu, ktoru som predtym nemala. takze kaslem na hak. akurat sa mi potvrdilo, ze je to svinstvo.

jalito
13. jan 2017

Ja som nikdy nebrala antikoncepciu a mám len jedno dieťa. A to som antinu nikdy nebrala. Považujem to za zbytočné, takto si huntovať telo.
Navyše tá neuveriteľná celulitída i u mladých žien, ktoré to beru, ňajm'a v lete je to krásne vidieť, mladá žena a už má zhuntované nohy ako babka. Vačšinou to majú od antikoncepcie, lebo keď na to dojde reč, priznajú sa, že ju berú aj niekoľko rokov.
Nehovorím, že celulitídu nemám, ale na svoj vek (31) si myslím, že ju mám ešte celkom obstojnu 🙂

1medvedik1
autor
13. jan 2017

@joannita jemine to vážne? Ako počula som o rakovine že môže byť ale ako si mi to napísala až som sa zľakla.. Hádam to teda dobre dopadne a nebudem mať problémy. Ďakujem ti 🙂

1medvedik1
autor
13. jan 2017

@mawka čiže si cítila že si bola iná? Lebo aj ja mám podobný pocit. Bola som akokeby šťastnejšia, teraz mám depresívnejšie obdobia..Myslíš že to môže byť antikoncepciou?

mawka
13. jan 2017

urcite, ved to je aj v neziaducich ucinkoch ppopisane.

ikonica
13. jan 2017

brala som pred cca 13 rokmi triquillar dokopy mozno necely rok alebo rok a pol.... a kebyze mozem vratit cas, nikdy to nevezmem do ust.... moje vedlajsie ucinky, z ktorych som chvala bohu vonku...
dokonala antikoncepcia v podobe nuloveho libida
bolesti a pichanie akoby ihlicou v hlave
panicke ataky - napr. v autobuse ze nemam dost vzduchu, alebo pri zaspavani som prosila mamu nech pozera ci dycham, lebo som sa bala, ze prestanem dychat a umriem
depresie a uzkosti
suchost posvy a neustale mykozy aj napriek spravnej mojej i partnerovej hygiene
pocit necitlivosti v polke tvare a tiez ruke na tej istej strane tela - pravej

antika odburava niektore dolezite vitaminy a mineraly, resp ich telo viac spotrebuva a potom ma nedostatok a aj to moze viest k vyssie spomenutym priznakom....

sandrasstini
13. jan 2017

na kazdeho to ma uplne iny vplyv. ci na telo ci na psychiku, jedna z toho moze byt uplne mimo a druha ani nvm ze nieco berie, je to ako zo vsetkym, treba to odskusat na vlastnom tele. ja som brala sest rokov tusim, a ked som vysadila tak mi dosli kramy az po 60 dnoch, potom po 40 a tak sa to postupne dalo do normalneho stavu. musim si zaklopat na plet, vlasy to nemala dake ucinky, aspon nie pre mna badatelne.
ano hak moze ovplynit vznik rakoviny, ale to mozu hocijake ine lieky, prilis stresu a nvm co este. zase by som to neprehanala, rakovinu mozes dostat aj ked si nic v zivote nebrala, zober si male deti chudiatka co ani chodit nevedia a uz maju tuto pliagu. to co mas dostat dostanes, samozrejme si nemyslim ze by mala daka zena brat antinu 20 rokov alebo tak, ale nemyslim si ze treba zas prehanat a hned robit katastrofalne zavery. ja som ju brala najma preto lebo som bola mlada a fakt som sa chcela ochranit pred otehu este aj inou ochranou. a jedneho dna som si povedala ze tiez nechcem brat zbytocne hormony a navyse som uz niekde inde, mam staleho priatela, zazemie takze aj keby sa prihodilo uz by som to neriesila ako za mlada.

margaretkava
13. jan 2017

Ja som z nuvarigu skoro mala trombozu noh, opuch, krce a mravecenie, som ledva chodila, ako som ho vyhodila na druhy den som behala ako srnka.... :( dalsie pokusy katastrofa, ziadne libido, flaky na kozy, herpes, mykozy a narusene ph tam dolu skoro neustale... o naladickach ani nehovorim, to bola sranda, zachvaty vnutornej nervozity ze koniec 🙂))

meluela
13. jan 2017

ja mam taku skusenost ze telo sa vrati do takeho stavu ako predtym ... ak ti haproval cyklus, znovu bude, ak si mala akne, znova sa objavi, mozno na chvilu horsie ale po par cykloch take ako predtym. ak si bola ok, tak mozno budes ok aj povysadeni. na cyklus ti pomoze alchemilka, na plet len vseobecne rady dermatologa .. ako cistenie, zdrava strava, kvalitna kozmetika .. ale fakt myslim ze ak si nemala problem predtym nebudes mat ani teraz.

1medvedik1
autor
13. jan 2017

@ikonica podobné stavy, čo sa týka depresie, nálad, úzkosti mám aj ja. Keď som ju začala brať, tak som mala záchvat plaču keď mal priateľ na deň, dva odísť domov. Čo nie je v poriadku. Časom sa to zmiernilo, ale teraz viem že za to môže HAK, čo som bohužiaľ vtedy nevedela, ani o jej negatívach..

1medvedik1
autor
13. jan 2017

@margaretkava a ako ti je teraz keď ju neberieš? Je to v poriadku?

1medvedik1
autor
13. jan 2017

@meluela kiež by 🙂 dúfam že to bude v poriadku ako pred užívaním antikoncepcie.. Ďakujem, alchemilku určite vyskúšam! 🙂

margaretkava
13. jan 2017

Neberiem uz vyse pol roka, a konecne sa citim ako zena... spokojna, vyrovnana, silna a mam viac energie a kajsi zadok 🙂))) co sa tyka celu🙂

tamtamka26
13. jan 2017

Ja som si dala vybrať Danu po 9mes. Je sice nehormonalna ale takú zlotu mi narobila! Som zvedava a dufam, ze sa mi vsetko vrati do normalu. Volakedy som brala aj HAK Novynette. Bola nizkohormonalna, vysadila som kvôli pocitu, ze som chodiaca chémia. Nebol ziadny problém po vysadení, vsetko krasne každý mesiac fungovalo...

1medvedik1
autor
13. jan 2017

@margaretkava tak to je super že ti to takto dobre dopadlo 🙂 že sa cítiš ako žena. To je hlavné. Uvidím ako to dopadne mne, hádam všetko bude v poriadku.
Vďaka 🙂

1medvedik1
autor
13. jan 2017

@tamtamka26 ja to presne kvôli takému istému pocitu ako ty chcem vysadiť! A cítiš sa lepšie? Lebo ja mám teraz pocit akokeby som to neni ja, ovplyvňovaná chémiou, som iná ..
Keď si vysadila tak si ako cítila? Lebo ja mám taký istý pocit ako ty ☹

tamtamka26
14. jan 2017

@1medvedik1 no to bolo este cca 2 roky dozadu, ked som tabl.vysadila. tak celkovo hlavne tie zmeny nalad, bolesti hlavy atd. ustali. Dana bola nehormonal, ale niekedy som mala také vnútorné napätie, ze som nevedela vydržať sama so sebou. A veľká sarapata s cyklom. Teraz som zvedava, ci sa mi to upraví...

evittam
14. jan 2017

@1medvedik1 Jediným následkom vysadenia HAK bolo u mňa tehotenstvo - chcené - v oboch prípadoch. Beriem HAK dlhodobo - nikdy som nemala žiadne problémy- "klop,klop"...😉

evittam
14. jan 2017

@joannita Nehovorím, že HAK je to najlepšie čo môže žena pre seba spraviť, ale už dávno to nie je až také "svinstvo" ako kedysi. A čo dnes nie je "svinstvo". A to, že ty si mala problémy a neviem aké následky neznamená, že je to tak u každej ženy. Ja som napríklad nemala žiadne problémy a vôbec žiadne problémy otehotnieť. Pred prvým tehu som brala HAK 7 rokov - otehotnela som 3.mesiac po vysadení, pred druhým tehu som brala 5 rokov a otehotnela som 2.mesiac po vysadení a dokonca na prvý a jediný pokus......😉 Obe tehotenstvá bez nejakých problémov a dve krásne a zdravé deti. Takže netreba "škatuľkovať" podľa seba....
a všetko "hádzať" na HAK. Ale to je môj názor a moje skúsenosti.

evittam
14. jan 2017

@jalito Prepáč, ale fakt som sa dobre pobavila - že príčinou celulitídy je HAK....Fakt dobrééééé-ďakujem.😂😂😂😂😂😂😂
Kým niečo napíšeš tak trošku porozmýšľaj....Celulitída nemá nič spoločné ani s HAK a ani s nijakými inými tabletkami. Bohužiaľ......