Športové aktivity v tehotenstve

lenu_lienka
10. aug 2012

Ahojte Babulky, zaujímalo by ma aké cviky (resp. športové zariadenia-stroje) sú vhodné pre tehulky počas celého tehotenstva (od1. trimestra po 3.). Potrebujem sa trošku hýba, ale nechcem ublížiť bábätku. Prosím poraďte...

ichbinich
10. aug 2012

Ja som nadalej chodila do roboty na bicykli, chodila vela peso, po schodoch a pod. Nadalej sme chodili min. raz za tyzden na tanecnu - klasicke a latinskoamericke tance. V 7 mesiaci som chodila na brusne tance pre tehotne, to bola celkom sranda.
Urcite mozes nordic walking a plavanie.
Ja som potom vypustila rychla tance ako jive, rock'n'roll a viedensky valcik, pri nom ma vynasalo zo zakruty, lebo sme uz nemohli byt na sebe tak nalepeni, ako treba 😉 😀 Tancovat som bola este 40 hodin pred porodom... V porodnici som si sama obliekla tie sexy biele kompresne pancuchy, takze ja som ostala fit fakt do konca. A to mam nadvahu a okrem vymenovaneho som nerobila ziaden sport.
Ked mi nieco nerobilo dobre, tak som si oddychla alebo prestala. Napr. pri tych rychlych tancoch som citila, ako sa natahuju svaly v podbrusku, tak som ich vypustila. Aj plouzaky ako anglicky valcik su pohyb 😀

Je rozdiel, ci teraz v principe zacinas s nejakym sportom, alebo ci si na pohyb zvyknuta a potrebujes napady, co je vhodne... Ale vstko s plynulymi pohybmi, kde sa neskace a pod. urcite mozes. Pocuvaj svoje telo, to je najdolezitejsie.
Vsetko dobre!

mirreckall
11. aug 2012

ahoj, ja som bola akcna aj pred tehotenstvom, turistika, snowboard, plavanie, bike... teraz som to trochu obmedzila, som v 21tt, ale na turistiku chodime stale, uz sice nedavame 1000 m prevysenia ale len tak do 400 m, aj bike stale a plavat chodime tiez... zalezi ako sa ty pri tom citis 🙂 ked citim ze mam dost alebo potrebujem prestavku oddychneme a pokracujeme dalej 🙂 ale vsetko s mierou .,,.

dancul80
11. aug 2012

vseobecne by si nemala zvysovat aktivitu. drzat si tempo ake mas a telo ti povie ci mas polavit, obmedzit riziko padu, otrasov. pri druhom tehotenstve som tak zistila ze som tehotna ze som nezabehla denny okruh, neudychala som to. teraz sportu moc nedavam (nie je cas) ale fyzicky sa nijak nesetrim (vynasam krpca na 4 posch aspon 2x denne). robim to cele tehotenstvo. turistika bola v pohode do polovice tehotenstva potom som zacala strasne fucat do strmych kopcov. no a teraz je najhorsi zostup dole, bojim sa ze porodim 🙂. cakam do 36tt a potom este nejaku turu do karpat mozno dam.

ddankaa2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kamilkka
17. jan 2014

ahojte, a myslite že sa može cvičenie na orbitreku?

zumik27
20. jan 2014

ahojte baby.. ja som dlhe roky hravala volejbal, v podstate od puberty chodim do fitka, posledny rok som sa venovala crossfitu... ked som zistila ze cakame babo s crossfitom som prestala.. prve mesiace som necvicila skoro vobec, spala som kazdu volnu chvilku, nedalo 🙂 ale uz som v 22tyzdni a citim sa konecne tak ako predtym az na rastuce brusko (a teiz rastuce aj vsetko naokolo) 😉. 😉
chodim do fitka plus minus 4krat do tyzdna.. co urcite mozte je bicyklovanie v sede, s opierkou za chrbatom... najlepsie striedat rychlejsie a pomalsie tempo povedzme v intervale minuta rychlo minuta pomaly.. ja som teraz zalubena do chodze na beziacom pase, vsetkym to velmi odporucam, s tym ze mam sklon nastaveny na 14-15stupnov- cize do kopca.. a drzim sa hore stroja 🙂 je to super na stehna aj na zadok a vyborne aj kardio, spotena som vzdy co sa mi na bicykli nepodarilo 🙂 potom odporucam klasika drepy, najlepsie na siroko s o spickami smerujucimi od seba🙂 popripade nejaka jemna kalanetika, dvihanie noh na boku, v polohe na styroch atd...

riverparkdanceschool
19. mar 2014

Milé budúce mamičky! Veľmi vhodnou aktivitou pre Vás a Vaše dieťatko je hodina Gravidjógy, ktorú si u nás v Riverpark Dance School môžete zacvičiť s lektorkou Katkou každý pondelok o 11:10 a každý štvrtok o 10:05.Stačí ak k nám prídete v čase, kedy sa hodina koná a zaplatíte si jednorazové vstupné. Veríme, že sa v našich krásnych priestoroch budete cítiť príjemne a vďaka Gravidjoge s našou lektorkou aj fit a vo forme 🙂 Aktuálne ponúkame jedinečnú možnosť vyskúšať si hodinu ZDARMA. Pre všetky účastníčky prednášky na tému JA A MOJE BÁBÄTKO - 10 PREKVAPIVÝCH FAKTOV O DOJČENÍ, ktorá prebehne 20.3. v Riverpark Dance School, sme totiž pripravili 1x vstup na hodinu GRAVIDJOGY ZDARMA. Príďte si po cenné informácie podľa najnovších štúdií. Infomácie nájdete tiež na webovej stranke našej tanečnej školy Riverpark Dance School.

dolynkag
7. dec 2018

nejaké tehulky čo sportujú? čo robíte...dokedy ste to zvládli?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre