Cvičenie v tehotenstve

monca_24
6. jún 2018

Ahojte ☺️
Som momentálne v 27. týždni a veľmi rada cvičím tehotenské cvičenia podľa rôznych videí. Mám už prejdené cvičenia na Onlinefitness.cz aj Fitshaker.sk. Viete mi odporučiť nejaké vhodné video cvičenia pre tehuľky? Tiež do cvikov zaraďujem Kegelove cviky. Ďakujem 😉

danajahotkova
7. jún 2018

Možno tehotenská jóga by mohla byť fajn? 🙂

monca_24
autor
7. jún 2018

@danajahotkova máte nejaký link na dobrú jógu? ☺️

yoxinka
7. jún 2018

Ja cvičím už pár rokov Pilates a pri druhom tehotenstve som cvičila do 36. týždňa. Chodím do klubu kde sa ako cvičiteľky striedajú 2 baby a obe majú certifikáty aj na pilates pre tehotné. Od nejakého 20. týždňa som zvoľňovala tempo, potom neskor som už cvičila sama alebo s jednou tehotnou holkou vyslovene pilates pre tehotné.

squ1rrel
7. jún 2018

Pomahaju taketo cvicenia pri porode alebo to robite pre vlastne potesenie? Nerypem len sa pytam preto ze mna taketo nebavia ale ak mi to ma pomoct neskor tak sa viem donutit. 🙂

yoxinka
7. jún 2018

@squ1rrel
Neviem isto, ale ja som mala prvý porod otrasný, od 6. mesiaca kľudový režim, zleee. Druhé dieťa som po veľmi aktívnom zehozenstve porodila na jednu kontrakciu a jedno zatlačenie.

squ1rrel
7. jún 2018

@yoxinka cize z tvojho pohladu by to asi pomohlo? A aktivna znamena co presne? Mozes trochu popisat?
Moja oblubena aktivita je lezanie, spanie a vzdelavanie sa o tehotenstve a na modrom koni. Som len 10+5 tak dufam ze coskoro sa budem vediet premoct.

yoxinka
7. jún 2018

@squ1rrel
Aktívna znamená, že som chodila do práce a tam som denne chodila 4 poschodia veeeeeľakrát po schodoch hore dole. Nie zriedka som aj niečo nosila. 2x týždenne som cvičila pilates hodinu a na začiatku som aj behávala 😜, ale len trošku prvý trimester. Jedno dieťa už doma bolo, takže ležanie nehrozilo, musela som malého nosiť do školky zo školky, ja krúžky, furt dačo. Tak asi tak aktívne 🙂.

squ1rrel
7. jún 2018

@yoxinka aha wow 🙂diky za tips

monca_24
autor
8. jún 2018

@squ1rrel ja osobne neviem či to pomáha pri pôrode (keďže som prvorodička 🙂), ale veľmi mi to pomáha cítiť sa lepšie, oddýchnutejšie a v lepšej kondícii, pretože som pre tehotenstvom aktívne cvičila v posilke a chýba mi to 😉 možno mi pri pôrode nejak pomôžu moje pevnejšie brušné svaly..

yoxinka
8. jún 2018

@monca_24
Ono vraj pri porode su doležité svaly uvoľnené, ale určite je super, že sa hýbeš, podľa mňa a keď si to telo pýta a Ty pri tom oddychuješ, tak paráda. Ja som prestala cvičiť lebo sa mi v 36. týždni tak viac skrátil krčok. Ako ... lekár mi povedal, že je to na mne, lebo nič dramatické to nebolo, ale že možno by som si už mohla dať pauzu. Rozhodla som sa, že to nebudem pokúšať. Ale pokiaľ budeš zdravotne ok, bábo ok, cviiiiič, je to super 🙂

monca_24
autor
8. jún 2018

@yoxinka snažím sa, dokým mám teraz konečne viac energie 🙂

chichi29
8. jún 2018

Ja jednoznacne odporucam Pilates cviky. Cvicim uz vela rokov a z vlastnej skusenosti viem ako mi to pomohlo po psychickej aj fyzickej stranke. Obe tehu som bola aktivna, vela som chodila, spevnila som svaly, nabrala kondicku. Prvy porod som mala ako z ucebnice, druhy bol trosku iny ale vdaka cviceniu som sa po porodoch dala dohromady za chvilu. Teraz som tehu znovu, pohybu mam vdaka detom az privela ale na cvicenie tolko casu nemam a citim to na sebe. Telo je zvyknute a pyta si viac. Musim sa vsak viacej setrit kvoli zle postavenej placente ale cvicenie zakázané nemam. No viem, ze po porode sa musim dat rychlo dohromady, lebo stihat trom detom bude sranda 😉 kazdopadne ak Pilates tak nazivo s dobrym instruktorom, podla videa to cvicit neodporucam, je veľmi dôležité spravne nastavenie tela pri jednotlivých cvikoch, inak si clovek viac ublizi ako pomoze 😉

maximma
14. okt 2018

Ako fyzioterapeutka urcite odporucam cvicenie v tehotenstve. Ak ste zo Ziliny a okolia, pridajte sa 🙂

dianapaulenova
1. dec 2018

Tehotenský pilates je super aktivita 🙂 Adekvátne náročné podľa toho v akom trimestri si 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre