Som v 29. týždni a mám nízko položenú placentu

dadav
30. máj 2013

Ahojte, chcela by som sa spýtať, mám dosť nízko uloženú placentu, som v 29tt a nič sa nemení...čo to znamená? Mám už dve deti, ale u nich som mala všetko v norme 🙂 , stále mi doktori hovoria, že sa to môže upraviť, ale to mi hovoria už od 20tt ... prosím, napíšte, ďakujem.

akova
30. máj 2013

@dadav ahoj aj ja som mala nízko placentu , ak sa ti nevytiahne tak porodis cisárskym rezom.

h2
30. máj 2013

@dadav Ahoj, no, nie som lekárka, tak to ber s rezervou, ale podľa toho, čo som si študovala, keď som bola tehotná, sa to ešte môže "posunúť". Ak by Ti zostala placenta nízko, prípadne by celkom prekrývala krčok maternice (volá sa to vcestná placenta), tak sa tiež nič hrozné nedeje, spravia Ti cisársky. Držím palce, nech sa posunie, ja som rodila cisárskym (aj keď z iného dôvodu) a nechcela by som to zažiť znova.

dadav
autor
30. máj 2013

@h2 .. ďakujem veľmi pekne, ja by som tiež nerada, keďže dve deti išli prirodzene 🙂, tak aj to tretie nech ide...ďakujem za odpoveď 🙂 , uvidíme,či sa posunie, lebo stále ho cítim niekde dole - pri mechúri 😀.

dadav
autor
30. máj 2013

@akova ... ĎAKUJEM 🙂 , no budem dúfať, že sa vytiahne, lebo nerada by som ... no uvidíme, vďaka 😀

googlinqa
30. máj 2013

@h2 joooj aj ja som mala cisarak, dva tyzdne som mala teda dost silne bolesti fuuuuu

jaruska8
30. máj 2013

@dadav Ale no, nestrašte ju, keby aj cisársky, tak to bude v poho, mňa to nebolelo. 😉

h2
30. máj 2013

@jaruska8 Máš pravdu, nechcela som nikoho vydesiť, ja som zase nezažila prirodzený pôrod, tak nemôžem porovnávať, čo je lepšie. Ale asi ako u koho.
@dadav Tak sorry, ak som ťa vydesila, mala som fakt hrozný cisársky (s ďalšou operáciou ešte v ten istý deň), ale som tu a som v pohode. 🙂

skorinkas
30. máj 2013

@dadav Mne to tiež povedali asi v 18-19tt.Kázali mi vykladať si nohy vyššie. Podkladať si ich paplónom a pod.,aby boli vyššie aj panva a upravilo sa mi to. 😉

jaruska8
30. máj 2013

@h2 V pohode. 😉 Nejak tie deti musia ísť von, tak jasné, že ich ,,výroba" je podstatne príjemnejšia. 😀

dadav
autor
31. máj 2013

@h2 , @jaruska8, ... ja sa nebojím, ja viem, že každá žena to inak pociťuje...nevyplašili ste ma, len som chcela vedieť, čo to obnáša 🙂 ... ďakujem vám ... 😀 😉

dadav
autor
31. máj 2013

@skorinkas ... Skúsim aj ja ,... 😀 ,ďakujem .

dadav
autor
31. máj 2013

@googlinqa ... to mi je ľúto, uvidíme, ako dopadnem ja 😅 🙂

lolitka25
31. máj 2013

@dadav ja som mala vcestnu placentu, rodila som v 38+0tt cisarskym ( aby nedoslo k riziku vykrvacania keby som sa zacala otvarat). Pôrod som mala v lokalnej anestézii... uplne super, stratila som sice 1.5l krvy, lekari vraveli o tazkom porode, ale pre mna bol lahky 🙂Druhy den bol sice fakt zly ale potom uz bolo stale lepsie a do tyzdna som bola uplne fit 🙂 Neboj, nie je to nic hrozne a najdolezitejsie je aby nic neohrozilo babo vsak? My zeny sme silne, vydrzime vela 🙂 Maly ma pomaly tri mesiace,ja kojim od zaciatku - len si vydup hned prisatie 🙂 Drzim prsty.

dadav
autor
31. máj 2013

@lolitka25 ... ďakujem ti... 🙂 , no ja som vydržala už 2 pôrody, musím aj tretí ....aj keď to boli prirodzené... 🙂, ale ďakujem, že si napísala ... už mám menšiu predstavu čo a ako 😀, ak by som tým cisárskym. vďaka 🙂

kaciato
28. okt 2021

@dadav ahoj aj ja som v 29 TT a mám nízko uloženú placentu už od začiatku tiež mi dr povedal že sa to môže ešte vytiahnuť ale malý je uložený priečne takže nemá kadiaľ...teda u mňa a taktiež mi povedal že ja to absolútne nijak nemôžem ovplyvniť môžem vykladať nohy ale to len kôli tomu aby dole bábo netlacilo a nevyvolávalo to kŕče a otváranie - bola som aj v nemocnici v 24 tt lebo som mala bolesti tak som bola na magneziovkach. Samotná placenta dole nieje nič strašné pokiaľ nemáš bolesti a neotváras sa jedine to môže ovplyvniť porod...ak by si sa otvárala potom je to už problém. A čo sa týka pôrodu samozrejme sekcia ak ostane dole ja ju mam nízko a čiastočne zasahuje do krčka ja som ale mala dve sekcie takže mňa automaticky čaká tretia takže toto sa nerieši skôr som pn kôli bolestiam aby som sa nedajbože neotvárala tak mám kludovy režim. A čo sa týka sekcii no ja nemôžem povedať nič zle po oboch som sa veľmi rýchlo zotavila aj sa mi dobre hojila rána tak to závisí prípad od prípadu zase.

kaciato
28. okt 2021

@kaciato Ježiš ja som si až teraz prečítala dátum 🤦 to už máš veľké "bábätko" 🤣 a ako ste teda dopadli?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre