Pohyby bábätka v 35. týždni

svokrinjazykmonika
24. sep 2022

Ahojte, som v 35. týždni a čím sa to viac blíži, tým viac sa stresujem, či je všetko v poriadku. Akože malá je v poriadku, ale to znamená iba to že viem, že malá má dve ruky, dve nohy a jednu hlavu. Napríklad toto ma trápi. Stále vidím videá ako sa bábätko hýbe v brušku, akože úplne extrémne, že vystrčí celú ruku, nohu, hlavu... No moja malá sa hýbe a kope ale takto extrémne teda nikdy. Ale reaguje pekne aj na škrabanie, aj na hudbu. Tak neviem či je to normálne také silné pohyby alebo skôr výnimočné. Vy ste to mali ako?
A stále je otočená rovnako, hlavou hore a prdkou dolu. Doktor mi spomenul že ma môže poslať do Trenčína na nejaké ručné otočenie 🤷 Ale to ja nechcem pre pána. Veď som o tom googlila že to sa bežne nerobí a je tam isté riziko, napríklad kôli pupočnej šnúre... Tak nechápem, on to povedal akoby tam posielal každú druhú... Máte s tým niektorá skúsenosť?

veronika3110
24. sep 2022

@svokrinjazykmonika tie pohyby som mala rovnako.. moja mala bola kľudne dieťa už od bruska 😁 ja s otočením nemám skúsenosť, ale kamoska áno a všetko prebehlo úplne v poriadku.. robia to dvaja a bábätko sa stále sleduje počas celého výkonu.. ak by bolo čokoľvek zle tak sa to neurobí 🙂

tindik
24. sep 2022

ahoj, moja malá sa tiež mrvila niekedy len veľmi málo. keď už má malo miesta tak sa myslím že sa aj menej "nadrapuje" ako predtým. Ale samozrejme niekedy sú tie pohyby riadne cítiť. 🙂 Čo sa týka obratu, skúsenosť nemám, ale keď som chodila na poradňu pred pôrodom do Trenčína, raz som si všimla na recepcii kalendár a tam mali minimálne na 4 dni v týždni napísaného niekoho na obrat, takže myslím že to tam robia celkom pravidelne. Ak je riziko s pupočnou šnúrou, myslím že to sa dá vidieť na UTZ a podľa toho vyhodnocujú, či je možné obrat vykonať /možno sa mýlim, som laik/

kiki68
24. sep 2022

@svokrinjazykmonika mozes odmietnut to otocenie. A mozes mat tak placentu, ja som tiez nikdy ziadne scenky ako z votrelca nemala, ledva som ho citila, musela som byt na boku, na CTG ho budili bzucakom. Doteraz ked pocuje podobny zvuk ma paniku a skriabe sa ako kocur na hlavu.

len_nig
24. sep 2022

Jasné aj ja som to tak mala, pohyby som cítila slabé, nikdy som nemala také ako baby opisujú a videá vidím že končatiny z brucha vyliezaju pomaly 😊 a je úplne v poriadku, je kludnejsie bábo aj na svete 😊

jaskolka
24. sep 2022

Vôbec to nemusí byť u každej ženy, že dieťa tak sa vytláča, že to až veľmi vidno. Záleží na uložení placenty, na množstve podkožného tuku, na polohe dieťaťa.
Úplne stačí, že ju cítiš.
Co sa týka obratu, robí sa pod usg kontrolou, a robí to vždy skúsený doktor, čiže nemala by som z toho obavy.

veronika3110
24. sep 2022

@veronika3110 ale pamätám si, že z našej skupiny ma skúsenosť s obratom @drobcek221 možno ti poradí 🙂

anavixy
24. sep 2022

Ja som nikdy nezazila bolestive kopance alebo ze by ma prebudili ci nemohla som zaspat, lebo dieta kopalo… beriem to ako pozitivum 🙃

drobcek221
25. sep 2022

@svokrinjazykmonika ahoj ja som bola na tom obrate v TN. Robia to len 3 dr co to vedia robit. Ano rizuko to je mne to robili preto v 38tt ako viacrodicke sa to podarilo cca za 3 minuty bolo hotove. Klamat nebudem ale prijemne to nebolo. Ale ja by som KP nerodila a ani cisarak som nechcela.
Robi sa to pod sonom vedla sal keby cosi

drobcek221
25. sep 2022

@svokrinjazykmonika bola este aj kocka prvorodicka a to sa nepodarilo.

ropucha6
25. sep 2022

@drobcek221 ahoj, co presne sa nepodarilo? Ze ju neotocili alebo to nedopadlo dobre? Prvykrat o tom citam, moja je tiez stale hlavou hore.

drobcek221
25. sep 2022

@ropucha6 nepodarilo sa otocit. A co som sa stretla s nazorom dr ze skor sa to dari viacrodickam. Ale ja nelutujem , manzel bol so mnou cely cas

ropucha6
25. sep 2022

@drobcek221 rozumiem, vdaka za odpoved. Ja som zatial v 30tom tyzdni, prvorodicka a zatial mi o tom gynekolog ani nevravel.

drobcek221
25. sep 2022

@ropucha6 to sa robi az ku koncu a udne sa babatko moze otocit este samo

svokrinjazykmonika
autor
25. sep 2022

Ďakujem dievčence každej ktorá sa zapojila ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre