Ako sa cítite v 38. týždni?

gabika2580
7. nov 2015

Ahojte budúce mamičky, ako sa cítite takto kúsok pred pôrodom? Ja nám zrazu neskutočne veľa energie, do teraz som ale vôbec nevládala.

katrin21
7. nov 2015

no, to bacha , aaby si do zajtra neporodila.. 😀 zeny zvycajne tesne pred porodom dostanu chut straaasne upratovat, behat, drhnut a potom šup , zrazu pridu bolesti a ide sa 🙂
Velakrat to tak je, nemusi byt u teba, ale moze to byt znak bliziaceho sa porodu 🙂
Aj segra to tak mala, chytila sa skrinky umyvat, okna chcela.. a do vecera bolesti 🙂
Ja si pamatam, ze som ledva spala, ledva sedela, ledva ležala, mala som velmi velke bruško a vsade mi uz zavadzalo, ja som pribrala skoro 30kil, takze.. uviudime, co bude teraz pri druhom 🙂

marienkakf
7. nov 2015

@gabika2580 ahoj 🙂 ja tiez tak.. U mna je to o to cudnejsie, ze som musela vyse 2 mesiace lezat.. A teraz?! Ako srnka.. Len som vysadila cez tyzden magnezium a citim to, hned mi zacalo viac brucho tvrdnut. No a dnes si myslim, ze porod je naspadnutie.. Pomaly mi odteka voda - aspon si myslim (to mi aj pred 2 tyzdnami a Dr. povedal, ze moze unikat..) a zosilneli mi stahy. Vyslovene bolesti nemam, ani sa mi nezda, ze by sa intervaly skracovali, tak este do nemocnice nejdem 🙂 ale uz by som sa potesila, keby to pride.. No len som smutna, ze pravdepodobne nestihne muz prist k porodu, cesta mu trva 12 hodin ☹
Podla mna je to normalne, ze mame energiu, to sa ohlasuje uz porod 🙂

sense
7. nov 2015

v 38tt som porodila...

siska53
7. nov 2015

@gabika2580 Ja som uz odpocitavala dni..pri malejnsom.uz vedela datum sekcie,pri malom som zas cakala na rozhodnutie lekara... Den pred rozhodnutim nam boli dokoncovat skrinku,ktoru som po dokonceni vyumyvala. Vecer mi dr.povedal,ze rano sa ide na to - vraj sa mi akurar spustal porod.
Ale to som uz bola v 40.tt.
V 38.tt som fakt uz len cakala,kedy to bude pri oboch.

zdena12345
7. nov 2015

uz sme boli na svete🙂

gabika2580
autor
7. nov 2015

@marienkakf, aj ja som musela ležať cca od 30 týždňa a čil tiež ozaj ako srnka 🙂 neviem odkiaľ som nabrala toľko energie 🙂 aleje to super však? Konečne poriadne upratanu byt 🙂

marienkakf
7. nov 2015

@gabika2580 😀 u nas to upratanie moc dlho nevydrzi.. To mozem 2x denne podlahy umyvat 😀 ja som zacala mat problemy tusim v 27.tyzdni, od dakeho 30. som mesiac bola v nemocnici, ozaj poctive lezanie. Som si myslela, ze mi svaly atrofuju a ani ho nevytlacim 🙂 no teraz v stredu som umyla podlahy v celom dome, vo stvrtok som isla na poradnu - pesi na 6. poschodie a doky hovori, ked ma vysetroval, ze ci poznam tu Zbirkovu pesnicku... Ja ze ktoru?! Uz len 22 dni? On ze nie.. Nerodim, stale nerodim 😀 mne sa dokonca aj krcok nastartoval opacnym smerom..

sardinka335
7. nov 2015

Ja som porodila v 38tt. Posledne tyzdne su uz na kočku, človek fuči, lahnuť ani tak ani onak...dlhso staáť n anohách tiež nie...a to som nebola nijaka obezita, proste uz ten finiš je naročný. Ja som sa snazila aj nachystať domacnost na moj odchod do nemocnice - kazdy tyzden som všetko odrhla.. 😀 Inak sa to vraj vola ,,syndrom hniezdenia,, to nutkanie upratovať pred porodom. Hlavne aby to dobre dopadlo...ja sprosta som niečo vyše mesiaca pred porodom išla tepovať a hned som sa ,,otvorila,,. Netreba to prehanať s namahou.

gabika2580
autor
10. nov 2015

Neskutočne má bolia prsty na rukách.. Máte s takým niečím skúsenosti??

gagik
10. nov 2015

@gabika2580 ja som to mala hlavne rano, bolest , stuhnutost, trvalo mi kym som ich rozhybala, boli aj opuchnute trochu, po porode to uplne preslo.

sardinka335
11. nov 2015

mnohé spominate na fore aj bolesti klbov, ,,spodku,, - v tehotenstve a tak ku koncu sa uvolnuje hormon relaxín ktorý rozťahuje, ,,povoluje,, porodne cesty ze to moze byť ak týmto.... 🙂

maninko2
9. dec 2015

som přesněji dnes v 38 to, a neskutocne nevládne som unavena ale dnes som Bola v nemocnici a tam mi metalu krvi tlak a mala som 110/60 to asi z toho tlaku nevladzem? ??

katuuuska
10. dec 2015

Mne zacal 39 tyzden ale doteraz som mala dni ked som prelezala skoro cele dni, ospala a teraz je to kedyako jeden den plna energie upratujem cely dom a vymyslam si cinnosti len aby som nelezala a druhy den prespim aj pol dna. Trosku mi uz kleslo brusko a zatka mi uz 2 tyzden postupne odchadza tak som zvedava kedy to na mna pride. @maminko urcite nevladzes aj kvoli tomu tlaku na mna vplyva aj pocasie ak mrholi cely den tak aj ja som ako mechom udreta a ked sa ukaze slniečko hned aj ja mam viac energie ;)

annakat
15. feb 2016

@gabika2580 mám ten istý problém, som v 38t a prsty na rukách, najma ráno, nemôžem ani zohnúť od bolesti a slabosti v nich. Neradila som sa o tom s lekárom, ale myslím, že je to normálne, spôsobené opuchom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre