Strach o bábätko v brušku v 17. týždni

5majus5
13. okt 2021

Ahojte. Som v 17tt a uz od začiatku tehotenstva mám stále strach, že niečo nie je v poriadku. Bojím sa na bábätko tešiť, stále rozmýšľam, či je všetko v poriadku, pretože sa vôbec necítim ako tehotná. Nebolia ma prsia, necítim nič v brušku, žiadne napnutie alebo ja neviem co mám cítiť, ale jednoducho necítim nič iné než obyčajne. Ani som nevracal, ani mi nebývalo zle. Žiadne príznaky. Veľmi sa bojím. O jedno bábätko sme už prišli v 9tt. Vtedy som rovnako necítila nič zvláštne, vôbec nie ako tehotná. Na sone bolo všetko v poriadku, až na to že bábätko stále nevedia pozerať tým vonkajším ultrazvukom ale len vnútorným,.lebo je moc dole. Bola som pred dvoma týždňami, na ďalší idem o dva. Baby, mám niečo citit? Ako sa sama usvedčiť že bábätku je tam dobre, že žije a rastie ?

michaela789
13. okt 2021

@5majus5 čakáš prvé? Ja som pri prvom tiež takto riešila "blbosti" - dávam do úvodzoviek, lebo chápem že sa bojíš, samozrejme.
To že sa necítiš tehotne je normálne. Ja som mala v 20.tyzdni ledva brucho, žiadna únava, nevoľnosti.... Syn je úplne v poriadku a aj bol celé tehotenstvo.
Skús vydržať a nestresovat sa zbytočne teoretickymi scenármi. Už len chvíľu a budeš možno cítiť prvé pohyby, to sa hneď inak na to žena pozerá keď fyzicky cíti ako sa drobec vrtí.
Lekár by ti určite povedal, keby bolo niečo v neporiadku. Ak nemáš ťažkosti ako krvácanie, nadmerné bolesti v maternici, sona sú v poriadku, nemáš sa čoho báť.

mon1806
13. okt 2021

Kúp si Angel sound a počúvaj srdiečko ak máš strach

domka222
13. okt 2021

Počkaj na taký 30tt,keď ťa bude už všade tlačiť a dobre kopať 😃 užívaj, kým brucho nezavadzia a nemáš problémy

bluemoon24
13. okt 2021

@5majus5 podle mě jsi úplně normální, já to mám tak stejně. Jak už tady bylo zmíněno, kup si Angel sound, nás už mnohokrát zachránil před cestou do nemocnice, když mi přišlo, že malý dlouho nekope. V 17tt jsem necítila žádné pohyby miminka, první náznaky, které jsem ani neuměla správně identifikovat přišly až v 21tt.

ankare
13. okt 2021

Neboj, všetko je v poriadku určite. Okolo 20.tt budeš už cítiš pohyby, tak konečne Ti dá bábo o sebe vedieť. ♥️ Držím palce!

luci_ba
13. okt 2021

@5majus5 skus sa ukludnit a užívaj si, že nemáš žiadne problémy. Ked o par týždnov začneš citit pohyby, bude lepšie, uvidíš. 😉

zabina27
13. okt 2021

tak je to normalne, ze sa boji, a asi ta neukludnim, ale uz sa budes bat cely zivot 😉 nasi maju teraz 5 a 7 a aj ked uz vedia povedat, co im je, co ich boli, aj tak sa stale o nich bojim

konikkon
13. okt 2021

@5majus5 my sme prišli o dieťatko v 23tt. Presne pred rokom takto som ležala v nemocnici. Dnes som už v 32tt. Čiže vieš si predstaviť, aky obrovský strach vo mne panoval od začiatku tehotenstva a na každej poradni. Lekár navrhol, že mi bude robiť veľké sono častejšie, t.j. morfologicke sono, kde meral celé babo a pozeral jeho orgány mi robil takmer každé 3 týždne. To ma veľmi upokojilo. Tiež sme si domov kúpili angelsound počúvali srdiečko každú chvíľu. To tiež veľmi pomohlo. Akonáhle začalo dieťatko kopať, už som sa riadila jeho pohybmi. Teraz, keď niekde pohyby necítim, resp. cítim menej uz aj vyťahujem angelsound a kontrolujem. A po každej úspešnej návšteve lekára, kde ma utvrdil, že babo je zdravé, som sa vybrala na nákupy detských vecičiek a ta radosť a pokoj proste prišli... A co ti poviem, stále mam obavy, už mám len pár týždňov pred sebou a modlím sa, nech uz je dcérka tu s nami živá a zdravá.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre