Som v 25. týždni a moc priberám

14. aug 2022

Ahojte...baby poraďte....ja mam normálne z toho stres,aj teraz pred chvíľou som sa vyrevala...
Som v 25 týždni tehotenstva a pribrala som uz desať kíl.Moja doktorka tvrdí,ze je to uz teraz vela...
Vyskočila mi aj tehotenska cukrovka,s tym idem k diabetoligovi.Vxera som mala 80,8 kg..,dnes vaha ukazuje 82,2kg..
Ja neviem ci tá vaha je pokazená,alebo som ozaj takto nabrala?..som prvorodička,mnohym veciam nerozumiem ako to funguje počas tehotenstva,ale toto mi spôsobuje ozaj stres.Jem ovocie,zeleninu,obed mam sýty, večeru len ľahkú...chodim na prechádzky,aj doma sa snazim hýbať.... Ručička na váhe však rapídne letí coraz vyššie.Mali ste to aj vy tak? Prípadne co mam zmeniť?Vdaka.

autor
14. aug 2022

...🥺

miadi
14. aug 2022

Tych kg by som sa nebala skor tej cukrovky., Ja som prve teho pribrala 20kg druhe 24kg ale som bola aj zavodnena Cize hnet po porode bolo 10kg fuc.

nika11103
14. aug 2022

Ahoj , ja som na tom podobne . Ale ja to teda viem definovať , ja som 23 tt a plus osem kíl na váhe . Hneď v ranom štádiu má chytal vlci hlad a musela som proste jesť , hocičo čo bolo po ruke (okrem salámu) ale musela som jesť a inak to neprajem nikomu ja sama som nebola hladna aspoň tak by som to opísala že ten hlad som nepociťovala tak mlsne ale proste že mi je strašne zle a najesť sa musím . Takze tam som sa pokazila s jedlom , teraz má už nechytá vlci hlad ale normálny plus mám abnormálne chuť na sladké , dám si aj v noci perník alebo kofilu . Plus pijem sladké vody ( tie som pila aj predtým ale viac , aspoň to sa snažím korigovať že dám si nejaký ten nestea alebo kofolu ale snažím sa počas dňa piť veľa vody s citrónom a minerálky . Pri posteli len mineralka . A plus do toho všetkého som na pn takmer od začiatku takze aj moj pohyb padol o 90 percent , v čase horúčav som jednoducho nevychádzala z domu .
Držme si palce , musíme vydržať , po pôrode to dáme na fesandy dole . Ja sa utesujem tym že niečo ostane v pôrodnici a zvyšok už bude na mne . Plánujem po tehotenstve nejakú tu diétu samozrejme s ohľadom na bábätko a zapojiť aj pohyb , dúfam , že sa všetko bude dať . Držím nám palce , budeme kocky ! 😘

saska85
14. aug 2022

Ach, tak toho sa aj ja bojim. Som v 22t - pribrala som 4kila a gynekolog ma uz na poslednej poradni upozornoval, ze nemozem uz vela, max 5 kil :D bola som u mamky 2 tyzdne predtym, teraz sa snazim jest zdravsie, no neviem neviem ako to pojde dalej

autor
14. aug 2022

@nika11103 🥰🥰😘😘 díky za komentár.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dididudu
14. aug 2022

Ja som vsetky 3 tehotenstva pribrala cca po 30kg... Rodiť som vzdy isla cca s 80kg

lenvam
14. aug 2022

Môžeš byť zavodnena s tým v tehotenstve nespravíš nič. Ja som bola zavodnena takže som,, pribrala,, cez 30 kg ale po pôrode - 20kg.

autor
14. aug 2022

@lenvam ako sa da zistiť ci som zavodnena?

autor
14. aug 2022

@neanonymna neviem teraz presne,nemam pri sebe ten papier.Uvadza sa tam ze zvýšene a som objednaná k diabetológovi.V norme to vsak nie je.

nevenka
14. aug 2022

Ja som v prvom tehotenatve najprv schudla, nechutilo mi jest, dokopy som pribrala celkovo len 8 kil, ale v druhom tehotenstve tusim 25 kg, v tretom 20 kg a stvrte sa uvidi. Doktor nic nepovedal na vahu nikdy.
No len meriam 152 cm a ked som sla rodit 76 kg, tak ako gula som bola, strasne som si pripadala.
A to zavodnenie z hormonov, to neovplyvnis...
Ja musim kazdu chvilu nieco jest, ja ked kus vyhladnem, ze mi pretravi troska, zacne mi byt zle, som v 19tt, mala som covid a asi 2 dni som poriadne nemohla jest, mala som aj crevne a zaludocne priznaky, tak som akoby "schudla" zo 63 na 61 a pred par dnami sup 63.
Vychodiskova vaha 60 kg. Teda plus 3 kg cca...
@saska85 toto je nonsense ten doktor, to mas uplne v pohode...budu stresovat maminy este s tymto. Strasne, ked uz ani tehotna si nemoze dovolit normalne jest, lebo sa boji, ze priberie viac, ako uvadzaju tabulky...🙄

lenvam
14. aug 2022

Puchnu ti ruky, nohy, tvar aj pery. Ja som bola taka spichnuta ze v pôrodnici som chodila bosá nedala som ani mužovu obuv už

autor
14. aug 2022

@lenvam no toto ja nepociťujem...trochu mi obcas tŕpnu ruky,ale ked zabudnem piť vodu....obcas zabudnem na pitný režim...

autor
14. aug 2022

Ach ženy....ja si uz teraz pripadam hrozne....msm 82,2 kg ....v zrkadle uz vidim na stehnách a zadku,ze sa mi tvoria tukové hrce...ja chapem ze to tehotenstvo prináša to naberanie váhy....ale nechaoem,ze az tak rýchlo..ved o rapídne letí hore..Ako sa sa pribrať za jeden den toľko????

7lenka11
14. aug 2022

Ja som v 17tt a mam +6kg. Som vkuse hladna, jem vsetko mozne, co najdem v chaldnicke. Nemala som nevolnosti, ale od 7tt mam vlci hlad..

lasoli
14. aug 2022

viewco ja som jedla malo v tehotenstve,prve 3m som schudla 2 kila ale potom to slo hore az na 18-20kil ja uz som sa ni nevazila,na stravu som si dala pozor jedla aom rano jogurt,obed skor salaty,vecere striedme a aj tak 20kg.A posledny tuzden slo kilo hore.Ale to asi aj s vodou suviselo.No po porose do 3 mes povoena vaha a potom pri kojenineste minus 5kg

lasoli
14. aug 2022

neboj nic po porode zacni kojit,menej jest a neboj sa pojde to dole.Co uz ak sa zavodnujes tak s tym nic neurobis,len nejedz sladke a menej sacharidov rob si salaty a maso,lebo mas tu cukrovku.

autor
14. aug 2022

@lasoli takze to rýchle naberanie vahy zo dňa na den môže byť zavodnenim?

leuska1991
15. aug 2022

Trosku na povzbudenie. Priberala som stale velmi vela. Ale 40kg bol extrem. No cukrovky som nemala. Ani ziadne problemy. Vsetky deti mam zdrave. Ako som pribrala tak po porode vsetko islo dole. Teraz som pribrala sice len 25 ale uz som dva mesiace po porode a mam 20kg dole😁

autor
15. aug 2022

@leuska1991 super 👍👍👍😍 ďakujem za povzbudenie a za komentár

banalu
15. aug 2022

aj ja som to mala, cukrovka a zavodnenost. doslova som spuchla 😳
za cele tehu som sla hore a vahou o 22 kg. min. 12 kg do cukrovkoveho testu. Potom som zacala drzat dietu a poctivo si merala cukor. Jedla som pravidelne 6x denne a v podstate velakrat to iste. pridala som k obedu zeleninu, ubrala zo zemiakov, ryze. na desiatu biely jogurt s cerstvym ovocim - jahody, maliny - co bolo v akcii. na ranajky som si vzdy robia ovsenu kasu, na ktoru som si struhala 78% horku cokoladu a davala cucoriedky..
mne to vyhovovalo, nemusela som vkuse rozmyslat co budem jest, cukor som si udrziavala stabilny a citila som sa fantasticky. prestali navali vlcieho hladu, prestala som vyzierat sladkosti a priberanie spomalilo. A hlavne chranila som malu pred rozhadzanym cukrom.
zavodnnie odislo pocas sestonedelia, na vahe to nebol ziadny rozdiel, ale viditelne sa mi zmensili stehna, lytka aj ruky. o chodidlach ani nevravim 😂

snezienkaaa82
15. aug 2022

Hlavne nedietuj počas tehu. Jedz normálne, neprejedaj sa. Pretože, keď si naordinujes diétu, telo si zač e ešte viac ukladať, proste je to tak. Spomalís si metabolizmus. Ešte viac na berieš.

autor
15. aug 2022

Zajtra mam ten glukozovy test u diabetológa.Baby poraďte prosim,mam obrovskú chuť na ananasovy jogurt a banán...mozem si to dať? neovplyvní to výsledok zajtra?

lentak1223
15. aug 2022

Ja som tiež rýchlo naberala. V 6 mesiaci som aj na porôd vyzerala🙂Prvé tehu +20 kg...to som 14 kg nechala v pôrodnici, za pol roka som bola na svojej váhe. Druhé tehu - keď som prekročila hranicu 30 kg prestala som sa vážiť. Tam to išlo ťažsie, náročnejšie bábo, takže ešte po roku som bola macaňa. Tretie tehu + 30 kg, krpec má 4 mesiace a mne ešte chýba 10 kg dole...počkám kým skončí toto hnusné leto a postupne začnem na sebe makať, to už samé nepôjde v mojom veku😀Gynekológ neriešil, lebo inak som mala všetko vždy v poriadku a aj pôrody som mala v pohode.

lasoli
15. aug 2022

tak asi aj ano,ale skor ze zadezujes vodu,noe zeby si mala problem s oblickami.Ale aj to byva caste to ale opuchnu nohy a mas aj vysoky tlak.Ale napriklad u mna skor to bola voda ako tuk.Po dvojickach napriklad som po porode mala hned 60kilo.

autor
15. aug 2022

@lasoli joj no kiežby aj u mňa bola len tá zadržiavana voda....🙄

lasoli
15. aug 2022

no len ja som zasa vela nejedla,prve 3mesiace skoro nic co mi stale zle bolo a potom som to tiez neprehanala dako.

mony970
15. aug 2022

@saska85 4 kila akoze do 22 tyzdna je ok nie… ci aka je tvoja pociatocna vaha? Moja vyska 175cm zacinala som na necelych 60 a mam 62,5 a som 19tt a to uh stresujem…

autor
15. aug 2022

@mony970 ja som zacala na 72 a teraz mam 82...takze som pribrala 10 kg a to som len v 25 týždni.

snezienkaaa82
15. aug 2022

Ja, som mala pri oboch na začiatku 58, pribrala som presne 10 kil, čiže 68. Z pôrodnice som šla 62.Potom som ešte schudla na 49 - des. Teraz nám 55. Výška 170 cm.
Jedla som normálne, po polovici tehotenstva som cvičila, dlhé prechádzky, rýchla chôdza.

lasoli
16. aug 2022

ale zasa nestresuj,nejedz alw sladke veci ak ti hrozi cukrovka,pri tej v tehu je tiez dieta hl od cukruba aj na ovocie pozor.Skus namiesto toho si dat zeleninu,no da sa to s pevnou,volou.Po porose budes chudnut,a ak budes konit pojde to rychlejsie,mozes kocikovat a aj pri tom spalis kalorie.To proberanie uz neries asi mas na to nabeh,s tym moc neurobis nic.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre