Čo sa zisťuje 3D ultrazvukom?

18. jan 2021

Ahojte, prosím chcela by som sa spýtať ohľadom 3D ultrazvuku. Ja osobne by som nepotrebovala špeciálne fotky ale zaujíma ma či sa tým ultrazvukom zisťuje aj niečo viac o bábätku ako klasickým?

jaskolka
18. jan 2021

Jednoznačne lepšie vidno, ak doktor chce zhodnotiť vývoj, či nie sú nejaké vrodené vady, razstepy, lepšie vidí, či je vyvinutá nosova kosticka,a podobne. Väčšinou tam aj potvrdí pohlavie, ale robí sa hlavne kvôli vyššie písanemu.

raddkka
18. jan 2021

Tak nám videl podľa mňa všetko a tak krásne to vykresľuje, že som to videla aj ja. Najprv nám oznámil pohlavie 🙂 potom zmeral všetky miery a kostičky, čo sa merajú a potom šiel rad radom. Pozrel hlavičku, hemisfery, či nie je v mozgu tekutina, dutina, opuch, alebo cysta. Ďalej si pamätám, že pozeral srdiečko, či nemá dutinky alebo dierky, ktoré by bolo treba riešiť. Pozeral, či sa správne križujú srdcové aorty. Žalúdok a obličky skontroloval aj močový mechúr a trubicu, či tam nie je rázštep. Samozrejme podrobné tváričku. Dokonca spočítal prstíky. Pre mňa bolo najkrajším zážitkom, keď prvýkrát nasvietil sondou brucho a trafil nožičky od spodu. Krásny pohľad. Nikdy nezabudnem. Ale dôležité je, že potvrdil, že nenašiel žiadne vývojové chyby a podľa jeho skúseností už nehrozia. A hlavne keby aj niečo našiel, viem si vďaka tomu vybaviť pôrod na neonatologickej klinike aj s prítomným odborníkom. Podľa mňa to stojí za to. Ako hovorím, na tomto prístroji som videla aj ja, na čo sa pozerám. Doktorku mám dobrú aj ma celkom nové prístroje, ale nikdy mi nepovie toľko, čo na tom 3D a nemyslím si, že štandardne sono vidí žalúdok a obličky napr.

lara909
19. jan 2021

No zalezi ci ides v 13tt alebo v 20tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre