Časté tvrdnutie brucha

brigushka
14. nov 2017

Ahojte.
Mali ste niektorá problém s tvrdnutím brucha? Berem už magnézium pomaly 3 týždne 2x1 tabletku ako mi lekár predpísal, ale celú noc som nespala, pretože mi tvrdlo brucho. A bolestivo tvrdlo. Brucho ma bolí a kríže tiež. Brucho akoby som mala dostať menzes. Dnes ráno to bolo ešte horšie a je jedno akú polohu som skúšala. Počítala som tvrdnutie medzi 6-7 hodin ráno a tiež medzi 7-8 hodín a mala som ich 7x a 6x :/ idem dnes k lekárovi, len čakám ordinačné hodiny.

kikus48
14. nov 2017

Brala som 3x2. Raz mi manzel musel spustit venozne doma.

lenkad88
18. nov 2017

Mne velmi tvrdlo brucho v prvom tehu a uz aj teraz. Beriem magnezium 3x2 ale moc to nepomha. Ono je dolezite ci to nema vplyv na krcok, ci sa neskracuje. Hlavne ak sa ti da tak vela oddychuj. Nelez na chrbte, to tvrdnutie iba zhorsuje. Ja som v prvom tehu iba lezala od 25tt az skoro do konca. Teraz sa uz moc lezat neda kedze mam jedno dieta.

nikaeli
18. nov 2017

Nedavno som o tom pisala v inej teme. Pred 2 tyzdnami som bola v nemocnici a tam mi bolo vysvetlene, ze nie je tvrdnutie ako tvrdnutie. Je rozdiel, ked s ti niekde vypuli drobcek a oprie sa o stenu maternice chrbatikom, hlavkou - tiez to mozes citit ako tvrdnutie, ale ib v istej casti bruska. Zle je vtedy, ak tvrdne celebrusko - cela maternica - az po jej horny okraj, ktory by si mala mat teraz par cm nad pupkom. V tej oblasti nam to lekari vzdy kontrolovali a ked toto bolo makke, bolo to ok. Samozrejme za predpokladu, ze sa ti neskracuje krcok a nezacinas s otvarat - to ale zisti jedine lekar. Tvrdnutie moze sposobovat aj infekcia, cize by ti mal zobrat vyter. Takze n jednej strane to nemusi znamenat vobec nic, na strane druhej to moze byt hrozba predcasneho porodu.

Pozeram, ze od Tvojej otazky presli 4 dni - zmenilo sa nieco @brigushka ?

kikus48
18. nov 2017

Baby len rarajte s tym.ze drobca po narodeni bude mat tras...a bude brat magnezium... u nas to trvalo cely mesiac... na nervy som bola

lenkad88
18. nov 2017

@kikus48 to nemusi byt. Ja som velmi dlho brala 3x2 tabletky a nestihla som ho postupne vysadit ked sa mala narodila a nemala ziadne problemy

kikus48
18. nov 2017

@lenkad88 viem. My sme to mali silne.

nikaeli
19. nov 2017

@kikus48 ja som pri dcere brala ovela viac Mg ako teraz a bola uplne v pohode, zlate spokojne babatko....

kikus48
19. nov 2017

@nikaeli to bola aj moja ale mala hruby tras. Viem nie kazdy to ma ale je to caste. Zas nic hrozne to nie je. Ja som brala mg od 15 tt.

brigushka
autor
21. nov 2017

@nikaeli ahoj 🙂 ano tvrdnutie nastastie ustupilo....mne tvrdla cela maternica :/ mala som z toho uz krcove bolesti, lekar mi predpisal magnosol v prasku 2x1 a dal ma na pn s tym ze musim lezat...tri dni som lezala vkuse a cely cas v obrovskych bolestiach (tvrdnutie uz pominulo), zasla som za nim znova a povedal ze to musim proste vydrzat...skusit bez tabletky od bolesti....ze jednoducho maternica sa mi nevladze roztahovat a maly velmi rychlo rastie teraz....nakoniec bolesti pominuli tiez...sem tam mi zatvrdne brusko, ale to je uz minimalne mozno 2x za den.....povedal ze kym sa neotvaram tak je dobre a do nemocnice ma zbytocne nebude posielat 🙂

nikaeli
21. nov 2017

@brigushka to je fajn 🙂 tak uz len vydrzat co najdlhsie a hlavne oddychovat ❤

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre