Tehotenstvo a obavy z pominutia bolesti

123lucinda
13. máj 2020

Ahojte.mysliste ze su to normalne priznaky alebo sa mam obavat, test mi ukazuje jasne dve ciarky.tyzden co mi meska menzes ma pobolievalo podbrusko a prsia co viem ze je vpohode.ale posledne dva dni podbrusko uplne prestalo bolest a sem tam ma pobolieva pravy vajecnik,ziadna hrozna bolest.co myslite?

michaella24
13. máj 2020

Mňa tiež dlho nič nebolelo. Príznaky som mala úplne identické ako pred menštruáciou, vtedy ma asi dva dni pred očakávanou bolelo podbruško a prešlo to. Odvtedy nič. Ani neviem prečo som mala potrebu si spraviť v deň očakávanej menštruácie test 🙂 Nič to neznamená, nemusí to bolieť, nemá čo ešte bolieť poriadne. Mňa len občas pichlo, keď som sa prudšie postavila, až možno niekedy po desiatom týždni som začínala pociťovať bolesti maternice, neskôr podobné menštruačným, inokedy zase skôr tlak na kríže. Ani teraz ma nebolí každý deň (23tt) a bábätko rastie ukážkovo. Zrovna teraz akurát už druhý deň pociťujem, že ma pobolieva, väčšinou to trvá dva-tri dni a zase to na chvíľu prestane. Neviem prečo čakáš hrozné bolesti, na tie si počkaj pri pôrode 😂

jaskolka
13. máj 2020

Prečo by si mala mat dáke hrozne bolesti? Mňa ani vôbec nebolelo brucho, jedine neskôr občas pichlo okolo neho keď sa roztahavala už maternica(10,11 týždeň), ale na začiatku vôbec nič, prsia akurát,ale nebola to extra bolesť. Doktor už ti potvrdil tehotenstvo?

123lucinda
autor
13. máj 2020

@jaskolka mne nebolo jasne preco ma podbrusko prestalo bolest a zacal ma bolet sem tam vajecnik...k doktorovi sa chystam zajtra.

buzz5
13. máj 2020

@123lucinda ahoj mne meškali 2tyzdne a tiež ma pobolievalo brucho ako pred menštruáciou, mala som aj kŕče tak som si nejako myslela ze to len mešká a ešte to príde. Po 2tyzdnoch som si urobila test bol pozitívny, lekárka tehotenstvo potvrdila a tiež mi dala tabletky duphaston, aby som nemavala tie bolesti. Kým sa ti tehotenské hormóny nenastartuju naplno tak mozes mat také pocity ako pri menštruácii. Aspoň tak mi to vysvetlila moja gynekologička.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre