Srdiečkový tvar maternice

lima_elvie
16. apr 2019

Ahojte budúce mamičky. Potrebujem sa podeliť s tým čo sa momentálne so mnou deje a že či sa tu nájde niektorá ktorá je na tom podobne.
Som tehotná v 9 týždni je to po dvoch abortoch a všemožnych vyšetreniach vytúžené vymodlene babo. Ale keďže mam zdravotné problémy tak to ale musí byť. Po druhom neúspechu mi zistili že mám srdiečkovy tvar maternice a okrem toho aj nábeh na trombozu. Keď som otehotnela tak lekár má hneď vypísal na PN nasadili mi duphaston plus fraxiparine no lenže asi po tretej injekcií som začala spinit tak mi pridali aj kanavit kvapky. Môj lekár mi celý čas opakuje že to bude 9 mesačný boj o zázrak a že mám byť kľudná nakoniec má aj poslal na špeciálne vyšetrenie do Košíc aby sa uistil že je všetko v poriadku tam mi povedali že to spinit budem aj keby sa na dialo čokoľvek a miesto duphaston mi nasadili utrogestan no to som začala viac spinit dokonca sme už 2 krát utekali na pohotovosť lenže na ultrazvuku bolo všetko ôk teraz mi vysadili injekcie a uložili do postele keďže nemocnicu psychicky ťažko znášan. Ja už aj doma chytám zúfalstvo neviem čo robiť snažím sa byť kľudná ale s každou kvapkou sa obávam o babo.
Chcem sa spýtať mala niektorá toto co ja? Ako to dopadlo s vami nakoniec? Budem rada ak mi tu niečo napíšete nech mi kludnejsia dopadlo nakoniec.

stanik_67
16. apr 2019

@lima_elvie ak sa neukludnis, sposobis si komplikacie sama, sila myslienky naozaj robi svoje, ukludni sa, ver, modli sa a dobre bude cim viac budes v strese tym to bude horsie :/

nika3136
16. apr 2019

Ahoj.
U mňa bolo špinenie celé tehotenstvo. Po čase som si hovorila, že čo má prísť príde a ja tomu nezabránim. Ukľudnila som sa všetko dobre dopadlo.
Čo sa týka tej maternica na to pozor, mám veľmi dobrú známu, ktorá rodila syna prirodzene a kvôli tomuto tvaru sa zasekol, bol to boj a nakoniec sa narodil s detskou mozgovou obrnou. Je len, odkázaný na 24 hodinovú starostlivosť. Viem, že sú ženy, ktoré rodia prirodzene a je všetko v poriadku. Ja by som to však určite neriskovala možno práve preto, že tento prípad dôverne poznám.
Držím palce

korunka1
16. apr 2019

Sústavnými myšlienkami na zlé veci nikomu neprospeješ.
Mám za sebou dva potraty a doma jednu 15.tku. Špinenie pri každom tehotenstve, obrátenú maternicu,nemocnica, rizikové, cisársky o 3 týždne skôr,.....ale pozitívne myslenie.
Ak sebe alebo dieťaťu vedome neubližuješ, nemáš to ako ovplyvniť...čo sa má stať sa stane.
Viem o čom vravím.

malicka_mysicka
16. apr 2019

@lima_elvie ahoj, ja mam tiez srdieckovu maternicu, spinila som odkedy som zistila, ze som tehotna, 3krat masivne krvacanie, vzdy sme mysleli, ze uz je koniec a maly to zvladol, v 25/26 tyzdni sa situacia ukludnila. o 2 tyzdne TP a ideme rodit prirodzene 😉 cele tehotenstvo som len oddychovala, chvilami aj v nemocnici. lekari mi namiesto 'bude to v poriadku', hovorili, 'drzime vam palce' ale moj doktor bol TOP a stale prizvukoval, ze 50% je hlava. deti su bojovnici. tak sa drz, neopustaj sa, kukaj ceske komedie a ked je pekne, tak kludne chod na vzduch a i ked sa to lahko hovori ale tazsie praktizuje, tes sa z tehotenstva a ver, ze to vsetko dobre dopadne. drzim palceky!!!

bona
16. apr 2019

Začnem zo širšia..moje prvé tehotenstvo-úplne perfekt a bezproblémové,pôrod spontánny v 41tt. Tehotenstvo c.2 - hematóm v 13tt,nemocnica,lieky,dlhšie spinenie,potom v 24tt opäť silne krvácanie,nevedeli z čoho a prečo,mesiac som ležala v nemocnici a nakoniec z toho bol spontánny pôrod v 28tt,našťastie všetko dopadlo ok. Po 2.tehotenstve v rámci klasickej preventívky moja Dr. vyslovila podozrenie u mna na dvojrohu maternicu (alebo aj srdcovitu),dovtedy si nič nevšimla a vravela, že to mohlo mat vplyv na všetky tie komplikácie,ktoré u mna nastali,skratka,ze synček bol uložený na “zlom” mieste. Minulé leto som otehotnela 3.krat,pri 1.kontrole mi vravela,že babatko sa uložilo viac vpravo,ale ľavá časť maternice ako “tehotná” nevyzerala,skôr bola sliznica vyššia,ako pred MS,tak ma upozorňovala na možnosť krvácania,preventívne som nosila pri sebe Duphaston,ktorý mi predpísala,nariadila kludovy režim a vypísala ma aj na PN počas prvého trimestra. Takze som bola dosť nervózna,zakazdym som šla na toaletu s tým, či sa “čosi” neobjaví,pri akomkoľvek náznaku väčšieho pocitu mokrá ma oblieval studený pot a pod. Takze viem,čo prežívaš. Našťastie sa krvácanie neobjavilo a postupne ako babo rástlo si zväčšovalo aj priestor v maternici. Stále však bola malá uložená viac vpravo a jediná “komplikácia”,ktora nám nastala bolo,že sa jej nedalo otočiť (zostala koncom panvovym-hlavičku mala pod mojimi pravými rebrami,ritka dolu a nožičky vystrkovala na ľavej strane),takze som mala naplánovanú sekciu. Ta nakoniec bola akútna,pretože v 37+1 mi praskla voda a pôrod sa spustil sám. Všetko ale bolo v poriadku a dcérka už ma vyše mesiaca😊
Takze mysli pozitívne,aj keď viem,že je to ťažké zbaviť sa obáv. U mna to išlo postupne,najväčšie stresy som mala okolo 28tt,to som sa pozorovala neskutočne,pred poradňou som mala taký tlak,že koniec,ale ako som prekročila 30tt a pribúdali ďalšie týždne, už som sa viac skludnila a začala veriť,že všetko dobre dopadne👍🏻 Držím palce,nech je to tak aj u vás!😊

lima_elvie
autor
16. apr 2019

@bona takže ako ja len moje prvé dve dopadli nie dobre ale už som kľudnejšia lebo viem že nesom jediná a cítim to tak už viac ako na začiatku že môžeme vyhrať a sen o najkrajších Vianociach a 30 narodeninách sa fakt stane.
@malicka_mysicka ďakujem za povzbudivé slová ako už som sa viac ráz presvedčila že sila myšlienky robí divy dokonca aj keď bolo najhoršie tak som si "objednala" zázrak
Totiž som skoro cely deň sama to je kus u mňa mínus že môj spoločník vonku je psík tak preto také stavy prebehnú hlavou no a to WC to môj zakerak no ale posnažím sa. Ďakujem vám 🙂

andrea19841984
12. sep 2020

@lima_elvie ahoj,mam srdieckovy tvar maternice,povedali mi to v case,ked sa nam nedarilo otehotniet
..nakoniec zazrak prirodzene sme pocali a zacal boj o kazdy den udrzania plodu,spinenie,vytoky a neustale bezanie na pohotovost pri vacsich bolestiach a krcoch ,ktore som pocitovala,bol mi nariadeny klud,rizikove tehu ,nejake tie prechadzky ked bolo pekne,zubami nechtami som v strese prezivala den co den..a citala si pretym zial na modr.konikovi zeny s tou istou "diagnozou"a so samymi negat.vysledkami a hovorila som si,ak sa to nam podari rovno sem napisem, aby raz nejaka zena s touto maternicou mala i pozitivny vysledok...tak ti pisem a vsetkym,ze sa nam to podarilo,brala som duphaston cele tehotenstvo od zaciatku az do konca a taktiez velke davky magnezia..plod sa ulozil na pravej strane a ja som nakoniec prenasala az do terminu sekcie nakolko maly sa dal priecne a bolo rizikove rodit s tymto druhom maternice a teda pocas sekcie sa im raz smykol opat dovnutra bol tam ozaj sprieceny,takze nakoniec som bola rada ,ze siel ozaj prave sekciou a narodil sa zdravy krasny syncek,zelam ti mnoho sil,ver v zazraky,lebo i ja som verila. a skutoxne sa deju,drzim vam velmi palce,aby vsetko dopadlo tak,ako si zelate a dopraj si vela oddychu a prijemne prechadzky na vzduchu...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre