Negatívny faktor krvi

4. jún 2020

Kocky zaujimalo by ma ci bol problem v 2.s otehotnenim ked mam negativny faktor krvi. A po prvom porode dcerka ma pozitiv krv. A co pri vcasnych potratoch pichali vam injekciu ? mam 2 biochemicke za sebou cca polroka dozadu.

s_a
4. jún 2020

Rh faktor sa sleduje počas tehotenstva a v 28 a 34 pichnú injekciu s protilátkami.. dnes by to už nemal byť problém

jeanne14
4. jún 2020

Som rh negativ, syn je rh pozitiv. Nebol problém. Mal akurát silnejšiu zltacku. Sledovali protilátky, po pôrode mi pichli injekciu. Teraz som tehotná 2x krát, zatiaľ tiež všetko v poriadku.

autor
4. jún 2020

@jeanne14 vdaka
@s_a 🙂

selest
4. jún 2020

Ano 2x mi na to neprisli takze som potratila. Pricinu neviem mohlo to byt rh ale aj nieco ine to sa uz nedozviem. Po druhom potrate mi pichli injekciu a hned ako som zistila ze som tehotna robili mi test na protilatky a pocas tehotenstva mi este 2x pichli. Maly sa narodil tiez rh negativny

kiki68
4. jún 2020

Mne pichali po MA hned po kyretazi. Po Mikro neviem ci sa picha. Asi az ked je to vacsie. V tehu sa pichaju min raz okolo 28tt a potom po porode. Krvna skupina je vraj jedno, ze to vzdy pichnu. Je fakt, ze radsej jedna injekcia ako mat problemy v dalsom tehu.

83lenka83
4. jún 2020

@kiki68 v tehu mi nič nepichali až po porodoch zistili krvnu skupinu detí ale boli negat ako ja takze nepichali ani po pôrode.

autor
4. jún 2020

@83lenka83
@kiki68
@selest
dakujem no ved prave to ze ktovie co je pricina ci noe nahodou protilatky ci telo nevytvara. Skusim sa na to opytat lekara. ci sa to da nejako zistit z krvi ci je to vsetko v poriadku.

s_a
4. jún 2020

Neboj sa, tvoj doktor vie čo má robiť a čo kedy odsledovat 🙂

sunny8
4. jún 2020

V prvom tehu neriešili nič po pôrode mi pichli injekciu do zadočku asi protilátky či čo. V druhom tehu to tiež nesledovali a tiež ma pichli po pôrode a to je akurát všetko

amy4567
5. jún 2020

No ja som iba po potrate, nie po pôrode, ja som 0- a môj je B+...... Injekciu s protilatkami som si musela pýtať, aj to keby nebolo internetu tak ju nedostanem. Ale protilátky ti normálne vysetria z krvi počas tehotenstva a keby sa aj nejaké vytvárali tak neboj, oni vedia ako to riešiť. Prajem ti pokojné tehotenstvo a pôrod bez komplikácií ❤️

kiki68
5. jún 2020

Tak tu v Rakusku mi vysetrovali protilatky v 9tt, 16tt,28tt, teraz zase v 35 tt . V 30tt pichnuta profylaxia ( tu sa vraj musi ) a po porode pichnu dalsiu.

sono2
5. jún 2020

Nebol. Mám dve deti

sono2
5. jún 2020

@kiki68 ďalšiu ak bude dieťa pozitívne ak negatívne tak nie.

kiki68
5. jún 2020

@sono2 u nas to automaticky svihnu. Ze ich toto nezaujima ta krvna skupina. Tak ved jedna injekcia mi je sumak

autor
9. jún 2020

@kiki68 mozem sa opytat v ktorom tyzdni bol potrat ja tiez som momentalne zacala krvacat a som v 8tt uvidim
ci bude treba cistenie len neviem ci nebude neskoro uz na pichnutie injekcie lebo toto je uz 3.potrat :(

kiki68
9. jún 2020

Jeden v 8tt a druhy to bolo molarne v 11tt

belasy_motylik
10. jún 2020

Ja som pozitív, moja mama negatív.

autor
10. jún 2020

@kiki68 lebo mne nikto zatial nekontroluje protilatky a rada by som
aby mk to skontrolovali lebo co ked treba podat tu injekciu to mozu hoci kedy ? sak to asi hned sa ma ci ?

sono2
10. jún 2020

@kiki68 ako kde u nás v rakúsku?
Lebo aj ja žijem v rakúsku a nikto pre nič len tak nepicha. Mám dve dcéry. Pri prvej negatívna mi po pôrode nepichali nič len cez tehotenstvo raz v tom 28 mom? Už si nepamätám a pri druhej tiež v tehu a aj po pôrode, lebo bola pozitívna.

autor
10. jún 2020

@sono2 no sak o to mi ide ci cas hra nejaku rolu. Ze aby nebolo neskoro lebo dr.ze ked dokrvacam mam prist ze mi vezme krv.

sono2
10. jún 2020

To sa picha po potrate preventívne už len preto, že sa nevie. Jasné že tam je lehota 48 alebo dokonca 72 hodín myslím že to nájdeš kľudne na googli. Kľudne to môže byť menej že max tie dva dni. Akurát myslím, že toto tvoj problém nebude nakoľko neni to prvýkrát doktorka ti do teraz rh nepozerala? Neviem tiež či to nepichaju pri ma vo vyššom štádiu.

autor
10. jún 2020

@sono2 nepichala ale mala som 2 biochemicke a nikto mi nekontroloval protilatky a teraz potrat cca 8tt a ze mam prist az ked dokrvacam a to nebude neskoro kontrolovat a pichat ? ja viem ze to uz nezachrani ale do buducna proste

autor
10. jún 2020

@sono2 raz po porode mi pichli sa mi nieco mari ale nie je to zaznacene v karte. Dieta je pozitiv

sono2
10. jún 2020

No veď preto ti pichli lebo bolo pozitívne. To budeš mať hento ok. A biochem už vôbec neni že sa stalo kvôli rh. Mne logicky príde že to pichaju v tehu až vo vyššom štádiu že vtedy už by to mohlo matky krv ovplyvniť skôr asi tým pádom nie. Ale kľudne nech ti urobí. Akurát že to ak by malo zavážiť je neskoro. Nechápem prečo máš chodiť až keď dokrvácaš. Veď sa na to doktorky opýtaj a kľudne jej povedz že si čítala že sa to picha isté skôr.
Veď s ňou diskutuj.

s_a
10. jún 2020

@sono2 neviem či by sa doktorka potešila, keby ju začne pacientka poučovať čo má robiť na základe internetu :/ ja som tiež riešila odklad prvého vyšetrenia kvôli tehotenstvu, ale do mailu som doktorke spomenula moje obavy z toho, že som rh - a ma ukľudnila, že toho sa vôbec nemusím obávať, že protilátky sa pichajú neskôr.. a je to fakt odborník, takže nemám dôvod jej nedôverovať,, doteraz mi nič nepichli, som v 18 tt a všetko zatiaľ v poriadku

sono2
10. jún 2020

@s_a a prečo by sa nemohla opýtať? Čo je teľa?
A potom ak niečo tak sa debatuje tu na mk miesto toho aby sa informovala u dr. Ja teda nemám obavu sa opýtať hocičo nechať si vysvetliť a na základe čoho má obavu? Tak asi nečítala knihy ani neni asi dr takže ostava internet alebo ľudia.
Dr to vedia. Ja som normálne povedala dr keď sme riesili niečo že som si niečo prečítala tak sme sa priklonili aj tej variante aj keď ona hneď povedala, že nemysli, že to je ono ale šla som aj na iné vyšetrenie.
Áno dr sú hrdí a vsťahovační. A takého dr treba vymeniť!

s_a
10. jún 2020

@sono2 veď som nepovedala, že sa nemôže na to opýtať, ale nie hneď jej hovoriť, že si teraz prosí injekciu, lebo čítala niečo na modrom koníkovi :D

kiki68
10. jún 2020

@sono2 mozno zalezi ci si mala v minulosti problemy ako potraty a pod. Ako u mna to velmi riesia od zaciatku. Alebo skor ide o strach mojho lekara, lebo on sa dost bal po mojich inych problemoch

sono2
10. jún 2020

@kiki68 nemala nikdy nič. Píšem len ako sa to v tehu sleduje len ja som v rakúsku. Doktorky sa kľudne opýtaj. A po tom pichnutí si bola teraz tehu a potratila áno?
a v tehu si nedostala injekciu ani ti dr protilatky nepozerala až po pôrode ti niečo pichli ani nevieš čo. To si napísala. Ako nemôžeš vedieť čo ti dr picha?? Sa neopytaš. Dr príde s injekciou bez toho aby ti niečo povedala?
a potraty máš až po tehu či aj predtým? Neviem či si to celé rozpisovala niekde.

@s_a Ja som ale nenapísala, že si má pýtať injekciu ja si práve myslím že jej problém rh nebude. Aspoň podľa toho čo napísala

kiki68
10. jún 2020

@sono2 nie ja som teraz tehotna a profylaxiu uz pichali v 29 tt . S tym, ze som ju mala aj cely cas doma v chladnicke kvoli tomu, ze som sem tam malo krvacala a keby sa to rozbehlo tak sa nestraca cas zhananim injekcie na pohotovosti. Teraz mi budu pichat az po porode. Mne daval aj sticker do mukipass. Potom daju dalsi sticker po porode a svihnu injekciu. Predosle neuspesne 2 tehu bolo , prvy raz bez profylaxie, druhy po kyrete s profylaxiou. Tretie tehu teraz od 7tt sledovane protilatky cca 5x za tehotenstvo. Je fakt, ze ja mam aj ine veci v tehu ako poruchu tvorby placenty, co sa tiez iba podporuje, aby sa to udrzalo. Ale 3 tyzdne mam do terminu s stale to nastastie funguje.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre