Koľko proteínu denne ste pili počas tehu?

14. júl 2021

Ahojte kočky. Roky cvičim fitness, som trenerka, chodievam aj súťažne, no otehotnela som. S lekarom som konzultovala treningy, cvicenie odporuca, no mna skor zaujima, ci cviky ako hip thrust s vahou neuskodia babatku. Mate nejake skusenosti?
Kolko proteinu denne ste pili pocas tehu?
Ja som na 60g izolatu.
Poprosim vyjadrovat sa len maminky, ktore sa aktivne venuju sportu a maju s tym skusenosti.
Na ine komentare ani nebudem reagovat.

Dakujem

rk123
14. júl 2021

ahoj ja osobne pridavam asi tak 30g proteinu denne (do kase, do jogurtu atd). ale na to urcite nie je pravidlo, kazdy ako mu vyhovuje. ja mam dost proteinov zo stravy tak nepotrebujem tolko doplnat.
cvicim dalej tiez, avsak HT nejaky cas vobec uz nerobim, nie je mi prijemna velka nakladacia cinka na mieste kde mam babo a maternicu. ked tak som si vzala nejaku jednorucku tazsiu a hodila si ju viac na stehna. sama uvidis co ti uz nie je prijemne ako bude brusko rast ☺️

lius
14. júl 2021

Tiez cvicim cely zivot, ale ani by ma nenapadlo si davat proteinove izolaty v tehotenstve. Ved je tolko kvalitnych bielkovinovych zdrojov v prirodzenej potrave: maso, ryby, mliecne vyrobky, vajicka, strukoviny, tofu, orechy, semienka atd.

Tehotenstvo nie je podla mna obdobie vhodne na rast svalstva, budovanie fyzickej kondicie a okrem toho by som si nastudovala vplyv izolatov na crevnu mikrobiotu.

autor
14. júl 2021

@rk123 dakujem za radu 🙂 Skusila som dnes ten HT len s cinkou, ale asi sa s nim teda na chvilku rozlucim 🙂

@lius tvoj nazor ma absolutne nezaujima 🙂

kiki68
14. júl 2021

Ziadny, citala som viacero clankov, ze v tehu nie su vhodne, mozu poskodit vyvin plodu, am dlhsie presvihnes davku. Bolo to na What to expect. Nieco v zmysle , How much protein is enough? . Ako je to na Tebe, zalezi co so sebou v tehu robis. Ale zdravemu tehotenstvu vraj prilis vela proteinu neprospieva, teda mimo beznej stravy ( samozrejme ziadne kila tvarohu,masa) . Tiez cvicim, ale po porode uz je to trosku ina liga

autor
14. júl 2021

@kiki68 otazku som polozila uplne inu, admin ju zmenil na tuto debilnu... nezaujima ma vobec nic ohladom proteinu... 🤦🏼‍♀️

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rk123
14. júl 2021

@kiki68 ja teda neviem, ale ked som bola na kontrole este v prvom trimestri a hovorila som doktorovi ze mi nechuti nic, tak mi vyslovene povedal ze mam pit aspon proteinove drinky pripadne proteinove tycinky, lebo protein je strasne dolezity pre vyvin plodu. tak keby ho mal poskodit, asi mi to neodporuca. no v kazdom pripade jem tolko proteinu, kolko pre tehotenstvom, doplnam aj izolatom na ochutenie a babo je v poriadku ☺️

autor
14. júl 2021

@tayla Opakujem, ze nazov prispevku zmenil admin. Ja viem velmi dobre kolko proteinu vypit mozem a zaujimalo ako to maju ine fitnessky. Ty si zer svoju cokoladu, kysni a netrep sa do diskusii kde nemas co robit. Otazka znela, ci je tu nejaka Mamicka Fitnesska, nie kolko proteinu vypit 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

taga
14. júl 2021

Wow, ty si riadne drza. S tebou tu bude veselo, ak sa tu zdrzis.. preco sa pytas takuto specificku otazku na mk a nie vo svojej komunite profi fitnesiek, ktore ti poradia isto lepšie?

luca_a_oliver
14. júl 2021

@taga nie je drza, tayla je premudrela ocividne a jej komentar stoji za ho.no :D okrem toho je provokujuci, nechapem co si to dovoluje (okrem toho ukazuje svoju stupiditu, neznasam ženy co sa takto plytko provokuju).

luca_a_oliver
14. júl 2021

Ja by som sa ako fitness neoznacila :D ale cvicim styrikrat do tyzdna, pocas tehu som nabehla na jednoduchsie cviky, len aby som sa udrzala, nepridavala som protein, ziskavala som ho len zo stravy, po pôrode od tretieho mesiaca mam 30g vegansky protein bez arom a farbiv, najcastejsie konopny alebo hrachovy.

ankare
14. júl 2021

Porad sa na fb s Dominikou Kid Kovacovou.

kiki68
14. júl 2021

Prepac, ale si trosku drza na ine zenske. Ako rob si ako uz as za vhodne. Moja trenerka ( aktivne sutazi a mna drzi v perfektnej forme ) je zasadne proti uzivaniu proteinu v tehu a prvych tyzdnov pocas kojenia. Je to nazor niekoho, kto to robi uz vyse 9 rokov. Ja cvicim , ale pre vlastnu radost cca 5 rokov. Mala som rizikove tehu a tak som musela mat mensiu pauzu. Ale do inych by som sa takymto sposobom nenavazala. A hlavne by som sa radila so sportovym lekarom. Poznam gynekologa, ktory je sam Fitness trener a tiez lekar pre vrcholovych sportovcov. Myslim, ze ten by poradil najlepsie. Mozem Ti dat kontakt, ordinuje vo Viedni.

kitty123321
14. júl 2021

Pozor na umelé sladidlá v proteíne, keď tak by som zvolila neochuteny. A neprekračovala by som dávku 30g denne, ale ja momentálne nepoužívam vôbec 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre