Ďalšie zmeny čo sa robia rýchlo a potichucku.
    Hlavne pre ľudí 🤣🤣🤣🤣

    ZMENY PRI PREDČASNÝCH DÔCHODKOCH SCHVÁLENÉ!

    S účinnosťou od 15. mája 2024 sa menia dve dôležité pravidlá pre predčasné dôchodky po 40 odpracovaných rokoch.

    *

    Po prvé, potrebný počet odpracovaných rokov sa bude pre mladšie vekové ročníky postupne predlžovať z doterajších 40 rokov tak, ako sa týmto vekovým ročníkom bude zvyšovať dôchodkový vek.

    Ročník 1961 bude musieť mať odpracovaných 40 rokov a 2 mesiace.

    Ročník 1962 ... 40 rokov a 4 mesiace.

    Ročník 1963 ... 40 rokov a 6 mesiacov.

    Ročník 1964 ... 40 rokov a 8 mesiacov.

    Ročník 1965 ... 40 rokov a 10 mesiacov.

    Ročník 1966 ... 41 rokov.

    *

    Po druhé, pri predčasných dôchodkoch po 40 odpracovaných rokoch sa už nebude suma dôchodku krátiť len o 0,3 % za každých 30 dní, chýbajúcich do dosiahnutia dôchodkového veku.

    Rovnako, ako pri "klasických" predčasných dôchodkoch, aj pri predčasných dôchodkoch po 40 odpracovaných rokoch sa bude suma dôchodku krátiť o 0,5 % za každých 30 dní, chýbajúcich do dosiahnutia dôchodkového veku.

    *

    Skúsila som tie oleje do pranie Puella a za mňa sú hrozne🙁 tie veci sa nedajú nosiť, normálne som ich musela znova oprať, tak veľmi to bolo intenzívne cítiť. Pre mňa to bolo veľmi nepríjemné, je tu ešte niekto s takou skúsenosťou?

    Dievčatá tak vám závidím tie krásne adventné vence 🙂 tešila som sa, že si so synom dnes vyzdobime byt, budeme spolu tvoriť niečo vianocne a namiesto toho som od včera s mladším synom v nemocnici 🙁 už tretíkrat od septembra, je mi smutno, mám pocit že sa na nás všetko lepí 😓