zoizoi
1. mar 2017
90 

HiPP pomáha detičkám 🙂

   Ahojte 🙂 Pred vianocami som zverejnila výzvu v mojom blogu, kde sa hľadala mamička, ktorej by HiPP pomohol darom vo forme výrobkov HiPP podľa svojho výberu, aby dieťatko dostalo naozaj to, čo potrebuje. Viaceré z vás navrhli jednu mamičku z krízoveho centra Dorka v Košiciach. Nakoniec sme sa rozhodli výrobky HiPP v hodnote viac ako 400€ venovať krízovému centru Dorka v Košiciach, v ktorom žije celá rada mamičiek v núdzi so svojimi deťmi, vrátane tejto mamičky. Pracovníci tohoto centra dobre poznajú príbehy svojich klientiek a ich detí a dokážu pomoc správne smerovať. 8.2.2017 som bola osobne pri odovzdávaní tohto daru. 🙂 

DORKA - centrum pre obnovu rodiny v Košiciach, charakterizuje svojím názvom zariadenie, ktoré pozostáva zo štyroch častí: útulok pre rodiny s deťmi , útulok pre mladých dospelých, krízové stredisko a domov na polceste.

Centrum DORKA je zariadenie, ktoré umožňuje prijať rodinu ako celok, snažia sa v ňom vytvoriť vhodné prostredie pre rozvoj detí a pomáha riešiť komplexne sociálnu situáciu. Zariadenie poskytuje pomoc a strechu nad hlavou pre rodiny a osamelé matky s deťmi.

V súčasnosti poskytujú pomoc  3 úplným rodinám  a 19 osamelým matkám s deťmi. Rodiny nie len sprevádzajú v sociálnej, psychologickej a právnej oblasti, ale pripravujú pre nich  rôzne vzdelávacie aktivity zamerané na rozvoj osobnosti rodiča, dieťaťa i rodiny ako celku.

V zariadení vykonávajú podporné aktivity: 

Ostrov rodiny – je to skupina zameraná na rozvoj rodičovských zručností.

Kurz Napredovania -  táto aktivita má dopomôcť k tomu, aby prevzali zodpovednosť za vlastné životy  a uskutočňovali kroky, ktoré vedú k zlepšeniu ich situácie.

Klub detí - cieľom tohto projektu je viesť  deti k základnými hodnotám a spoločenským zručnostiam.

Tvorivé dielne – rozvíjajú kreativitu a manuálnu zručnosť detí.

Klub dobrovoľníkov – spolupracujú s dobrovoľníkmi, ktorí pomáhajú s doučovaním detí a pri ďalších aktivitách.

     Potravinová pomoc a kozmetické výrobky pre deti od firmy Hipp prispeli k tomu, že sa naše deti a ich mamičky usmievali 🙂

                                                                                                                      Ďakujeme.

S pozdravom Mgr. Miroslava Murcková
( sociálny pracovník Dorka n.o. )

Za fotky detí s výrobkami HiPP a informácie o centre Dorka ďakujem pani Mgr. M. Murckovej. 

#hipp

Zlate deticky😀pomoc na správnom mieste

1. mar 2017

Krasne gesto😍
Veeeeelky klobuk dolu🖒❤

1. mar 2017

Som velmi rada...ze pomoc sla vsetkym, kt ju potrebuju 😊

10. mar 2017

Začni písať komentár...

Odošli