tweetinka.co
16. dec 2022
150 

Oddych aj zážitky v Demänovej rezorte

Romantika, oddych, zážitky v Demänovej rezort....

Keď som zahliadla rezort v Demänovej, akoby som ho prehliadala“, s tým, že je len pre „vyššiu triedu“ a nie pre bežných ľudí. Ale oslovila ma ponuka vyskúšať romantický pobyt s naším otareným útulkáčom J. Nadšenie aj kúsok stresu. Pred samotným pobytom – oceňujem ochotu a promptnosť komunikácie s recepciou rezortu. Riešili sme zopár vecí, možností predĺženia aj s deťmi mimo testovacieho pobytu. Zakaždým odpovedali ústretovo a snažili sme sa nájsť spoločné riešenie.

 Pobyt sme začali v piatok 02.12.2022. Check-in bol o 15tej. Recepcia útulná, príjemná, aj pracovníci v nej. Vybavenie na veľmi dobrej úrovni, bez zdržaní.  Na odporúčanie sme mali apartmán Relax. A bol to pre nás veľmi dobrý tip. Apartmán sa nachádzal na prízemí, čo bolo pre hafana komfortné. Do vrchného apartmánu sa vchádzalo po kovovom schodisku zboku. Samozrejmosť bola čistota, efektnosť apartmánu, ktorý je minimalistický, ale účelný, príjemne presvetlený veľkými oknami s výhľadom na hory. Po chodbičke nás uvítala „obývačka“, kde bol rozkladací gauč, stolík so stoličkami a veľká telka. Ziggy (psík) si našiel miestečko pri okne – kde mal svoj peliešok, deku aj papací „kútik“ – výhodou v apartmáne so psíkom je komfortná dlažba, ktorá sa nešmýkala a bola príjemnej teploty.

Prechádzalo sa cez praktickú kuchynku, z ktorej bol vstup do peknej kúpeľne s toaletou. V kuchynke boli základné riady – poháre na víno J, taniere, misky, príbor, aj nejaký hrniec, sitko, nožík, dokonca aj soľnička s koreničkou, mikrovlnka aj rýchlovarná kanvica, indukčná varná doska, menšia chladnička. V kúpeľni sa nachádza dostatočne veľká vaňa, efektné poličky, fén na vlasy. Samozrejmosťou bolo viac ako dosť uterákov. Prešli sme do spálne. A že waaaaaw. Aká vysoká posteľ. Teda matrace. Tipujem, že boli cca 40cm vysoké. Waw. Čo si môžu unavení rodičia viac želať, ako kvalitnú posteľ, na ktorú ani pes nevyskočí J. Aj v spálni bola telka. Nevadila mi, ale nevyužívala sa. V obývačke aj v spálni je dostatok úložného priestoru riešeného formou vstavaných skríň. Z apartmánu som mala príjemný pocit, celkovo drevený dizajn pôsobí ukľudňujúco.  

Privítal nás sneh, rezort pôsobil sviežo, krásne, čisto. Rozmiestnenie viacerých apartmánových domov a chát, umiestnených v kopci, vytvára pocit menšieho mestečka v pozadí s nádhernou panorámou hôr. Kto sa nechce z rezortu pohnúť, tak so psíkom sa dá poprechádzať aj v rezorte. Koše boli umiestnené nerušivo, na viacerých miestach aj s eko vreckami. Na lyžiarsky svah, ktorý je na kopčeku v areáli, je zákaz so psíkom v zime. (kvôli bezpečnosti).

Čakala nás večera. Vstup je bez psíka, pred reštauráciou nie sú „odložiská“, aby mohol psík čakať vonku. Ale nášmu to vôbec nevadilo, vychutnal si pokoj a ticho v apartmáne. Ja som vitariánka, manžel vegetarián. Ale tieto požiadavky sme vopred nepísali ani nespomenuli. Ja si všade so sebou nosím zásoby jedla J J J a na večeru som šla ako doprovod a pozorovateľ. Ale!!! Aj ja som odišla prejedená...  Ostala som v nemom úžase, očarená, prekvapená a nadšená z jedla. Výber, kvalita a čerstvosť jedla, až neskutočná. Večeru sme mali v indickej reštaurácii SAFRAN, na poschodí. Mňa hneď upútalo množstvo čerstvého ovocia, a to nielen jablká či pomaranče, ale bol chutný ananás, grepy, jahody – a teda, na zimu aj mimoriadne chutné, žltý melón... Zelenina pekne nakrájaná a servírovaná formou švédskeho bufetu, samostatne rajčiny, papriky, šaláty, vedľa rôzne kondimenty ako napríklad nakladané cibuľky, rajčiny, feferónky. V ponuke boli dve polievky – jedna vegetariánska, manželovi veľmi chutila a jedna mäsová – vyzerala veľmi dobre. Množstvo zaujímavého aj tradičného jedla, kde si vybral každý. Kuchár priebežne opekal/griloval nejaké ryby. Z mäsa bolo najmenej 5 druhov, čo sa dalo vybrať. Z nemäsových bolo hríbové ragú – čo bolo neskutočne dobré, grilovaná zelenina, vyprážané cibuľové krúžky, syrové trojuholníčky. Z príloh bolo napríklad zemiaková kaša, ryža, krokety, hranolky, opekané zemiaky, kus-kus, opekané batáty. Už z tak veľkého výberu bolo možné si jedlo ešte dokombinovať rôznymi syrmi, omáčkami, dochucovadlami. Ako bolo vidieť, ľudia jedli preto, že im chutí. Nápoje k večeri boli ponúkané ako doplnok. Tu by sa mi hodil nápojový lístok – aj s cenami. Aby sa (bežný) človek „nebál“ si objednať. Celkovo, ceny za tovar/služby v rezorte, boli akoby „skryté“. Za nápoje sú mierne vyššie, ale dá sa to zvládnuť. V reštaurácii hovorili zásadne po anglicky, čo na jednej strane pôsobí „na vyššej úrovni“ ale zasa, nie každý vie aj po anglicky, čo môže odradiť od objednávky.

Súčasťou večere bola čokoládová fontána, s ovocím alebo marshmalow.

Na záver sladká bodka – koláčiky. Bolo viac druhov mini koláčikov. Krásny vzhľad, pôsobili čerstvo a veľmi dobre. Manželovi veľmi chutili.

Po večeri sme sa poprechádzali – v piatok nasnežilo, primrzlo, cesty boli posypané, aj chodníky, ale pri party stane, sa extrémne šmýkalo (pri vchode).

Ja som sa rozhodla už v piatok využiť fitness. Ako prvé ma prekvapili ne-šatne. Síce skrinky boli, ale v podstate riešené na chodbe (vedľa recepcie, pred vstupom do šatní do wellnessu). Čiže, pri prezliekaní diskomfort. Fitko sú dva bežecké pásy, jeden rotoped a jeden orbitrek. Jedna šikmá lavička a stojan s činkami od 1kg po tuším 20. Zacvičiť sa dá. Miestnosť tak maximálne pre dvoch. Beh na páse či iné cvičenie - keď sa zotmelo, tak človek bol ako vo výkladnej skrini.

Manžel sa poprechádzal so psíkom a potom sme si dali spoločný wellness. Tak trochu romantický. Keď teda, romantický pobyt J. Asi netreba ani spomenúť, že uteráky a plachty sú samozrejmosť. Šatňa – privítala by som ju trochu komfortnejšiu. Ale, v podstate stačí. Je spoločná pre ženy aj mužov. Súčasťou sú kabínky na prezliekanie. Do 17tej je plavková zóna, môžu ísť aj deti, po 17tej je bezplavková zóna len pre dospelých. Súčasťou balíčku je 90+15 minút wellness. Po prekročení limitu, je prijateľný doplatok. Saunový wellnes bol čistý, útulny, praktický. Podľa fotiek mi pripadlo, že to bude obrovské (neosobné) wellnes, ale je to skôr menšie, ale o to útulnejšie a príjemnejšie wellness. Napriek veľkosti, nebolo preplnené. Všetky sauny fungovali tak, ako mali. Sú tam: suchá fínska sauna, infra sauna, parná sauna, otepľovacia lavička, ľadová sprcha, ochladzovací kúpel, kneippov kúpeľ, vonku tiež suchá sauna, dve vírivky, hojdacie kreslá, tepidárium. Teplota je akurát, hrala príjemná-pokojná hudba, súčasťou a samozrejmosťou bola voda na pitie k dispozícii. Bolo aj občerstvenie v podobe banánu a jabĺčka. Wellness hodnotím veľmi pozitívne. Hocikedy by som ho navštívila, čo je výhodou, že môže byť aj pre neubytovaných hostí (napríklad keď budeme cestovať okolo), veľká výhoda je možnosť si objednať wellness súkromne. Minerálka alebo šampanské sa dá zakúpiť pri bare, prípadne ho donesú. Pracovníčky vo wellness chcem pochváliť a vyzdvihnúť ich ústretovosť a profesionalitu.

3.12 bol v rezorte Mikulášsky deň. Aj keď sme boli na romantickom pobyte a deň bol plný aktivít pre deti a bolo ich veľa, tak aj v takomto termíne sa môžete ako pár vybrať na romantiku. Nikto nikoho nerušil svojím programom. Všetko bolo zorganizované tak, aby sa aj skupina detí s rodičmi zabavila a aj ľudia, čo si prišli oddýchnuť.

Po rannej prechádzke rezortom, kde sme obdivovali detskú zónu, naozaj neskutočne vymakaná, tak sme si užili raňajky. Opäť formou bufetu. Raňajky boli podávané v reštaurácii Safran, ako aj večera a opäť bufetový spôsob. Naje sa tu úplne každý. K dispozícii boli rôzne cereálie, mlieka – aj bezlaktózové, jogurty, pečivá – na sladko (vianočka, croissanty, orechový koláč, lekvárový slimák... ), na slano (bochníčky, toastový chlebík, dokonca bezlepkový chlebík....)  dali sa vyrobiť „guličkové“ wafle, čo malo obrovský úspech, opäť množstvo možností dochutenia – cez nutellu, viac druhov džemov, marmelád. Čerstvé ovocie – aj maliny či čučoriedky, kiwi, celé ovocie – banány, pomaranče, jabĺčka. Teplý bufet – opäť si môžu vybrať aj vegetariáni aj mäsové typy. Vajíčka na viac druhov ponúkané – varené, volské oko, praženica či chlebík vo vajíčku, rôzne klobásky/párky. Krupicová kaša, niekoľko druhov syra, množstvo druhov (na pohľad) kvalitných a čerstvých salám, šuniek či slanín. Raňajky, ktoré potešia oči aj bruško.

Po raňajkách sme sa vybrali so Ziggym na prechádzku. So psíkom odporúčam napríklad menšiu prechádzku po dedinke Demänová, ktorá má svoju podhorskú atmosféru, veľmi príjemnú, pokojnú a pohodovú. Kto má rád dlhšie prechádzky, tak odporúčam prejsť od rezortu dole a odbočiť na smer časť Bodice – poza polia, veľmi príjemná a pohodová prechádzka. Dá sa prejsť do časti Pavčina lehota, kde sa dá pochodiť po lazoch, aj do lesa, aj po kopčekoch, krásne výhľady na hory.

Po romantickej prechádzke sme si vybrali fitko, trochu si pocvičili. Uvítala by som, ak by bolo fitko pre hostí otvorené od rána. Ale otvára sa až spolu s wellness časťou, v piatok a sobotu je to od 13tej a cez týždeň od 15tej. Aj keď, asi sme boli výnimka, čo využila aj fitko. Nikoho iného sme nestretli a nevideli vo fitku J

V sobotu sme si užili Mikulášske divadielko – musím pochváliť organizátorov, cez výber divadielka, na ktorom sme sa zabavili aj dospeláci, po celú organizáciu, skvelé animátorky. Počas celého dňa robili program pre detičky (dielničky, saunovane, večerná minidisko a kino). Podvečer bol ceremoniál s prípravou indického „koláčika“ – skvelý zážitok.

Druhá večera – opäť nesklamala. Opäť veľký výber, čerstvosť. Neskutočné buchty boli v ponuke, doteraz má manžel guče za ušami J. Možnosť si ich dochutiť podľa seba – maslo, mak/cukor, orechy, kakao/granko, lekvár.. Dve polievky, v sobotu boli obe mäsové, vyzerali výborne, ale tie sme neochutnali. Široká škála čerstvej zeleniny, aj ovocia, samozrejmosť boli rôzne mäsá a prílohy, dusená zelenina, cestoviny. Tri druhy koláčikov. Nevýhodu sme si všimli, že okolo 19tej sa už pomenej dokladalo – hlavne koláčiky, ovocie. Večera sa podávala do 20tej.

Pre gastronomický a príjemný zážitok určite odporúčam aj reštauráciu Pinus s ich výbornou pizzou, skvelou zmrzlinou. Veľmi fajn je aj pekáreň Kriváň, kde je kváskové pečivo, rôzne prezenty a doplnky. Rozhodne stojí za návštevu – aj keď len keď prechádzate cez Demänovú. Tak ako aj obe reštaurácie.

V sobotu sme využili masáž a znova wellness.

Na masáž je dobré sa objednať deň vopred (hlavne cez víkendy) ale mali sme šťastie a dalo sa aj v sobotu objednať. Ako doplnok by som privítala aj možnosť – spoločnej masáže vo dvojici. Ale samozrejme, nemám čo vytknúť. Masáž veľmi príjemná, profesionálna. Samozrejmosť bola presnosť, teplo, pohodová hudba. Privítala by som na doplnenie vôňu kvalitných esenciálnych olejov. Sobotné wellness – znova môžem len odporučiť. Znova čistota, profesionalita.

Sobotu sme so Ziggym ukončili prechádzkou po rezorte.

Nedeľné raňajky – opäť nesklamali. Tu bol veľmi obdobný výber ako v sobotu ráno. Čerstvé pečivo na slano, sladko, syry, salámy, vajíčka, párky. Kuchár robil čerstvé lievance. Na pitie bola možnosť čaju, kávy a limonáda,voda.

Check-out je do 10tej ráno. Všetko prebehlo profesionálne, promptne. Za nápoje, doplnkové služby je možnosť platiť v hotovosti alebo sa dá všetko napísať na kartu a naraz zaplatiť.

Celý pobyt hodnotím veľmi pozitívne, určite sa sem chcem vrátiť, aj na dlhší pobyt. Rozhodne odporúčam akejkoľvek vekovej kategórii, postavenia. Či chce človek prísť za romantikou, za oddychom, za aktivitami akéhokoľvek druhu, vždy sa nájde to, čo človek potrebuje. Oceňujem možnosť ubytovania so zvieratkom, čo je v dnešnej dobe skôr výnimka.  

V celom rezorte je wifi – stabilné a rýchle pripojenie.

#test_demanova_rezort #recenzia 

Začni písať komentár...

Odošli