Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    sperka
    7. nov 2018    Čítané 195x

    Podravka u nás

    Najskôr sa poďakujem za testovačku, ktorá bola moja prvá v živote. Ďakujem Podravka! Ďakujem Modrý koník!

    Sme 5-členná rodina. Žijeme 3 generácie v jednom dome. S varením sa striedame. Testovali sme všetci (deti, rodičia aj stará mama) a poviem vám, chutilo nám. Snažili sme sa otestovať všetko, čo nám Podravka ponúkla. Priznám sa, že koreniny do jedál pridávam málokedy, bujóny vôbec nie, ale zato ochucovadlo používam vo veľkom (i do trojobalu, pri karfiole, syre, či šampiňónoch).

    V rámci testovačky sme sa prispôsobili a snažili variť jedlá, na ktoré sme využívali ponúknuté produkty.

    Začala som hlivovou polievočkou, keďže akurát sa nám urodila poriadna kopa. V nej sme otestovali zeleninkový bujón.

    Musím povedať, že chuť ma príjemne prekvapila a hríbiky vylepšila. Tiež sme robili pečené zemiačiky v šupke. Boli mňam, mňam.

    Takmer v každom recepte, ktorý sme varili, sa dalo použiť ochucovadlo.

    Musím ho vyzdvihnúť, pretože je to môj favorit. Zamilovala som si jeho chuť. Prekvapilo ma, že je s morskou soľou a veľmi som sa potešila, že je bez glutamanu. 

    Využila som i bujóny, a to v polievkach (vývar, fazuľová, kelová, hrachová s párkom).

    Výborná a rýchla polievočka je z fazule v paradajkovej omáčke, ktorá je v konzerve. Najprv si na oleji osmahnem zemiaky na kocky, poprášim ochucovadlom a zalejem vodou. Keď sú zemiaky uvarené, vylejem fazuľu z konzervy, krátko povarím, pridám kečup, dochutím cesnakom a zjemním maslom. Výborná je aj ostrá. Bujóny chválim za príjemnú chuť a olivový olej v nich. Super! 

    Robila som i rybacie fašírky, recept som mala od svojej maminky, ktorá ryby miluje na každý spôsob a korenie na ryby, čo som použila, vychválila do neba. Robíme ich dlhšie a s týmto korením to bolo fakt mňam a vylepšilo to recept. Recept taktiež pridávam, lebo je dosť neznámy.

    Rybacie fašírky: Uvaríme rybku (akú máte radi). Varíme cca 7-10min podľa veľkosti. Ochladenú rybku odkostíme a zmiešame s bravčovým bôčikom v pomere 1:1, dochutíme Podravka korením na ryby, pridáme ešte soľ, cesnak. Ďalej postupujeme tak isto, ako pri klasickej fašírke. Vyskúšajte!

    Korenie na mäsko sme použili niekoľkokrát, a to verziu i štipľavú. Ja pálivé nedávam kvôli deťom, ale manžel si zgustol a pochválil.

    Zeleninku máme taktiež v záľube. Rôzne šalátiky, ale i zeleninové hranolky (môžeme použiť cuketu, mrkvu, zeler, cvikľu...). Naše deti rýchlosťou blesku pojedli všetky. Preto konštatujem, že korenie na zeleninku, či šalát, boli chutné a chute v nich boli vyvážené.

    V konečnom dôsledku nám koreniny chutili a každý si našiel to obľúbené jedlo či korenie. Mám však aj negatíva, čo mi v koreniacich zmesiach vadilo. A to bol takmer všade pridaný cukor. Nerozumiem. prečo tam je, a kvôli čomu je do korenín pridávaný. Nemôžem povedať, že mi to vadilo, ale keď som sa zamysela a rozoznávala chute, tak som cukor cítila. Tiež by som uvítala iné balenie. Buď také, ktoré sa dá zohnúť alebo také s tým "zipsom", pretože keďže do jedál nie som zvyknutá pridávať koreniace zmesi, neminiem celé balenie na jedenkrát. 

    Moju/našu testovačku hodnotím na výbornú a pri Podravke určite ostanem. Ostatným môžem odporučiť koreniace zmesi i ochucovadlo. Chute zodpovedajú zloženiu na obale, sú vyvážené a jedlu dodajú šmrnc. My sme si pochutnali a na Podravku sme si zvykli. Keďže som sa dosť bála do jedál pridávať viac chutí, no teraz sa už báť nebudem. 

    Ešte raz ďakujeme!

    #test_podravka dnes trochu netradičný nedeľný obed. Polievočka kelova, kde som použila zeleninový bujón Podravka a na dochutenie Ochucovadlo s morskou soľou a veľa veľa cesnaku. Niečo na nás lezie, posilniť imunitu treba. Druhý chod bol vyprážaný syr. Vlastný od našej kravicky, ktorý urobil môj muzicek. A nakoniec šalátik, na ktorý som použila koreniacu zmes na šalát Podravka. Musím povedať, že deťom mimoriadne chutil. 👌

    (3 fotky)

    #test_podravka keďže dnes bol obed sladký a my ešte stále testujeme, alternatívny obed bol dnes špenát, nemala som smotanu,tak som použila mozzarellu a pridala som poriadnu porciu cesnaku, keďže sme chorí. Nechýbala Podravka dochucovadlo, mňam mňam 😋

    #test_podravka večera,tak sme sa rozhodli, že si spravíme zeleninové hranolky, mala som cuketu tak sme si rozkrajali cuketu a posypali zmesou na zeleninku, pokvapkali olivovým olejom a šup na 20 minút do rúry. Nemám fotku, nestihla som, výborné boli👌😋

    #test_podravka Dnes som vyskúšala hovädzí bujón Podravka a urobila som z neho hrachovu polievku s parkom. Keďže som nemala mäsko,preto som volila tento bujón. Krásne voňal a polievočka všetkym chutila.

    sperka
    Správa bola zmenená    22. okt 2018    

    #test_podravka V nedeľnom obede som použila slepačí bujón do polievky. Bola fantastická, všetkým chutilo. Ryža s ochucovadlom Podravka a soľou. Hovädzie mäso s Podravka Natur classic, trochu nasladle,ale keďže v recepte bola irkva, mohlo to byť aj tým, inak fajn. Voňavé a chutilo.

    (2 fotky)

    #test_podravka, v dnešnú sobotu sa u nás nevarí, máme zvyšky a zajtra niečo poriadne - mäso 😋👌 raňajkami nás prekvapil tatik a poviem Vám, je to skvelé papkat len tak bez roboty.... áno, umyla som aspoň riad 💪 ďakujeme, aj podravka ochucovadlo s morskou soľou 👍😋

    #test_podravka dnes som robila recepty dva a to polievočku s bielou fazuľou v paradajkovom náleve. Robievam ju s fazuľou z konzervy. Najprv si na oleji osmahnem zemiaky na kocky, poprášim ochucovadlom a zalejem vodou. Keď sú zemiaky uvarené, vylejem fazuľu z konzervy, krátko povarím, pridám kečup, dochutím cesnakom a zjemním maslom. Výborná je aj ostrá, kto ľúbi aká ešte pridávam aj sójový granulát, ak mám 👍 Dobrú chuť. A recept c.:2 rybacie fašírky. Uvaríme rybku(akú máte radi) ja som dala kapra. Varíme cca 7-10min. podľa veľkosti. Ochladenu rybku odkostime a zmiešame s brav. bocikom,pomer 1:1, dochutíme Podravka korenie na ryby, pridané ešte soľ, cesnak. Potom už len tak isto ako pri klasickej fašírke.

    (2 fotky)

    #test_podravka Dnes sme vyskúšali korenie na pečené zemiaky. Zemiačiky som si dovolila robiť so šupkou, nakoľko to bola naša úroda. Môžem povedať, že chuť bola vyvážená a cítila som všetko čo bolo napísané v zložení. Aj slané boli dostatočne. Chutilo všetkým.

    sperka
    Správa bola zmenená    17. okt 2018    

    #test_podravka dnes klasika vyprážaný karfiol. Ja vajíčko rozšľahám a nesolím ale pridám dochucovadlo Podravka. Aj vy tak robievate? Nám to chutí 👌 týmto spôsobom robím karfiol i šampióny. Mäsko nechávam na klasiku. 😉👍

    (2 fotky)

    #test_podravka na dnes som si prichystala hlivovú polievku, do ktorej som použila zeleneninový bujon #test_podravka nakoľko okrem zemiakov v tejto polievočke nemám žiadnu zeleninku. Použila som hlivu (z vlastnej záhradky), mrveničku/rajbaničku (domácu), pár zemiakov na kocky. Na dochutenie soľ, trochu čierneho mletého korenia, drvenú rascu, 1 strúčik cesnaku a ochucovadlo Podravka s morskou soľou. Odporúčam aj petržlenovú vniatku (sušenú alebo čerstvú). Poviem Vám chutí famózne a dúfam, že si pochutí aj moja rodina. Ďakujeme #test_podravka!

    (2 fotky)