pr_clanok
23. jan 2024
23 

Najčastejšie otázky o nabíjateľných batériách. Čo vás zaujíma?

Nabíjateľné batérie predstavujú pomerne nové príslušenstvo pre bežné domáce zariadenia. Využívame ich takmer každý deň, preto sú na mieste spotrebiteľské otázky ohľadom technických parametrov a využitia v praxi.

Ktoré nabíjateľné batérie predstavujú zvýšený dopyt?

Z hľadiska spoľahlivosti a bezpečnosti sú to kvalitné nabíjateľné batérie iba od overených značiek. Na prvé priečky sa preto dostávajú zvučné mená ako Duracell, Panasonic, Varta, Energizer alebo GP pre malé domáce zariadenia.

Čo stojí za výnimočnosťou nabíjateľných batérií?

Je to najmä možnosť opätovného použitia pri všetkých bezpečnostných opatreniach. Ak aj predpokladáme vyšší napäťový vstup a výkon, nesmieme zabudnúť na ochranu proti prehriatiu a nadmernému nabitiu. Už tým dokazujú nabíjateľné batérie jedinečnosť v celospoločenskom meradle.

Čo bližšie určuje životnosť nabíjateľných batérií?

Vychádzame z toho, že nabíjateľné ďalej podporujú finančne a ekologicky výhodnú alternatívu medzi dostupnými batériami. Preto je dôležité zodpovedať aj na otázky ohľadom ich životnosti. Pri bežných lítiových batériách rozlišujeme 500 až 1000 nabíjacích cyklov v reálnych podmienkach.

Akými inováciami prechádzajú nabíjateľné batérie?

Konkrétne jedna z najnovších generácií nabíjateľných batérií zdôrazňuje súvislosť medzi dĺžkou skladovania a udržiavania akumulovanej energie. Prekvapivo neplatí priama úmera a aj po dlhšom, napr. ročnom skladovaní, si nabíjateľné batérie udržiavajú až 80% získanej energie. Fungujú pri minimálnom pamäťovom efekte. Sú rovnako funkčné a spoľahlivé aj po viacnásobnom používaní.

Na aké príslušenstvo nezabudnúť?

Sú to určite nabíjačky a akumulátory. Rozlišujeme ich z hľadiska ceny na drahšie a bežne dostupné lacné nabíjačky na batérie. Podľa využitia je tých kategórií omnoho viac. Sú to napr. autonabíjačky, rýchlonabíjačky, profesionálne nabíjačky alebo univerzálne nabíjačky akejkoľvek značky a kapacity.


Zdroj fotografií: salita2010 / stock.adobe.com

Sponzorovaný príspevok

Začni písať komentár...

Odošli