pr_clanok
18. dec 2023
1627 

Kúzelné čítanie od ALBI ako dokonalá literatúra pre VŠETKY deti!

Nechajte knihy prehovoriť! Ak sa ešte stále neviete rozhodnúť pre ten naj darček pre svoje dieťa, skúste vybrať knihu. Ale nie obyčajnú, siahnite po knihe, ktorá rozpráva príbehy, dialógy postáv, básničky, spieva piesne a dokonca baví deti kvízmi či hrami. Objavte svet Kúzelného čítania!

Knihy z edície Kúzelné čítanie sa ovládajú prostredníctvom elektronickej ceruzky. Pre nových mladých čitateľov je preto nevyhnutné si na začiatok zabezpečiť štartovaciu sadu, ktorej súčasťou je kniha spolu s ceruzkou. 

Elektronická ceruzka, nazývaná aj kúzelné pero, dokáže čítať všetky produkty – knihy, glóbus aj hry a pexesá Kúzelného čítania. Ponorte sa preto do sveta fantastického kúzelného čítania, ktoré nielen všetky deti, ale i vás dospelých, zavedie do celého sveta okolo nás.

Kúzelné čítanie od Albi ponúka naozaj nekonečné možnosti!

Kúzelné čítanie ponúka rozmanité príbehy od dobrodružstiev, cez dojímavé príbehy o priateľstve, až po knihy venované malým pokladom od 2 rokov alebo spoločným hrám.

Je veľkým pomocníkom rodičov, ktorí sa snažia motivovať deti k čítaniu a rozvíjať zručnosti v porozumení obsahu. Strany kníh, plné farebných ilustrácií, pútajú detskú pozornosť. Hlasy obľúbených hercov a umelcov dodávajú dušu všetkým príbehom.

Albi a jeho knižná séria Kúzelné čítanie tak vytvárajú priestor pre deti, v ktorom môžu zažiť príjemný čitateľský zážitok a rozvíjať svoje vedomosti a fantáziu.

Kúzelné čítanie a jeho vplyv na deti rôzneho veku

Kúzelné čítanie má pozitívny vplyv na deti v rôznom veku. Tu je niekoľko spôsobov, ako čítanie môže ovplyvniť deti rôznych vekových kategórií: 

  1. Rozvíja slovnú zásobu a jazykové schopnosti - keď deti prostredníctvom kúzelného pera „čítajú“ knihy, získavajú nové slová a frázy, ktoré im rozširujú slovnú zásobu a pomáhajú im zlepšovať ich jazykové schopnosti. Toto je výhodné najmä pre mladšie deti, ktoré sa ešte len učia čítať.
  2. Podporuje fantáziu a predstavivosť - Kúzelné čítanie prebúdza deti k predstavivosti a pomáha im vytvárať si obrazy rôznych príbehov. Deti si môžu predstavovať svety a postavy, čím sa rozvíja ich fantázia.
  3. Učí empatii a porozumeniu - keď čítame príbehy o iných ľuďoch alebo rôznych situáciách, deti majú možnosť vidieť svet z rôznych perspektív. Toto ich učí empatii a pomáha im porozumieť iným ľuďom a ich pocitom.
  4. Posilňuje kognitívne schopnosti - čítanie vyžaduje koncentráciu, čo pomáha u detí rozvíjať ich kognitívne schopnosti, ako je napríklad pamäť, pozornosť a logické myslenie.
  5. Pomáha pri rozvoji motoriky a zručností – vďaka samostatnému používaniu kúzelnej ceruzky, deti rôzneho veku podnecuje k rozvoju motoriky a súvisiacich zručností.
  6. Podporuje vzťah rodiča a dieťaťa - čítanie spolu so svojimi deťmi môže posilniť vzťah medzi rodičmi a deťmi. Tým, že sa spolu ponoríte do sveta kníh a rozprávok, prežívate spoločný zážitok, kedy môžete ďalej diskutovať a vytvárať si spoločné spomienky.

Vplyv Kúzelného čítania sa môže líšiť podľa detí a ich veku, ale všeobecne je známe, že čítanie má mnoho výhod pre deti vo všetkých vekových kategóriách.

Deti milujú svet fantázie! Doprajte im ho spolu s Kúzelným čítaním

Deti milujú svet fantázie, pretože im ponúka možnosť vymaniť sa zo svojej bežnej reality a prejsť do krajiny plnej zázrakov a neobmedzených možností. Vo svete fantázie môžu prebývať rozprávkové postavy, deti môžu byť hrdinami, objavovať nové miesta a zažívať dobrodružstvá, ktoré sú mimo dosah ich bežného každodenného života. 

Fantázia je pre deti dôležitá, ako aj pre ich kreatívny vývoj. Pomáha im rozvíjať svoju predstavivosť a tvorivosť, čo je kľúčové pre ich schopnosť riešiť problémy a mať originálne nápady. Deti sa cez svoju fantáziu aj sociálne rozvíjajú, pričom aj týmto spôsobom sa učia spolupracovať, komunikovať a vyjadrovať svoje myšlienky a emócie. 

Fantázia je pre deti aj prostriedkom, ako porozumieť a riešiť niektoré prežité udalosti. Napríklad, ak majú strach z neznámych situácií alebo zo zmien, môžu si vymyslieť príbeh, kde sa nejaký hrdina stretne s podobnou situáciou a prekoná ju. Týmto spôsobom si deti budujú väčšiu kontrolu nad svojimi strachmi a nepríjemnými situáciami. 

Okrem toho – rozvoj fantázie v detstve napomáha deťom aj v ich emocionálnom vývoji. Keď si deti vytvárajú svety, môžu do nich vložiť svoje najväčšie túžby, sny a obavy. Môžu do nich vložiť aj veci, ktoré sa im v reálnom živote nepodarilo dosiahnuť alebo ich nemôžu dosiahnuť. Týmto spôsobom deti môžu vyjadriť svoje pocity, nádeje a vyrovnať sa tak s prípadnými nepríjemnými situáciami. 

V konečnom dôsledku, svet fantázie poskytuje deťom priestor na zábavu, kde si môžu rozvíjať svoju kreativitu a predstavivosť, zlepšiť svoje sociálne schopnosti a vyjadriť svoje emócie. Je to miesto, kde sa môžu stať čímkoľvek a kam sa môžu kedykoľvek vrátiť. A na to je Kúzelné čítanie ako stvorené!

Predvianočné novinky Kúzelného čítania, ale aj všetky ostatné úspešné tituly – čakajú na miesto vo Vašej knižnici!

Albi a Kúzelné čítanie si pre svojich detských čitateľov pripravilo v tomto období predvianočné novinky, ako napríklad:

Bájkyslávne bájky Ezopa a Jeana de La Fontaine dodnes bavia deti aj dospelých. Niektoré sú humorné, iné nastavujú ľuďom zrkadlo a poukazujú na ich vlastnosti. Chcete vedieť, prečo sa hovorí „prefíkaný ako líška“ alebo „usilovný ako mravec“? Vstúpte s nami do sveta prešibaných, zbabelých či statočných zvierat. V knižke plnej zábavy nájdete 14 bájok s ponaučením, ale zahráte si aj hrya kvízy. Knihu nahovorili Tamara Šimončíková Heribanová, Zuzana Porubjaková, Jozef Šimonovič, Miroslav Noga a ďalší.

Kúzelná kocka – Rozprávky – ako by to vyzeralo, keby hracie karty prehovorili? To zistíte v pamäťovej hre Kúzelná kocka s 10 známymi rozprávkami na 50 kartičkách. Rozprávkovým postavičkám, zvieratkám a predmetom sme vdýchli dušu, aby ožili v príbehoch. Deti si môžu 5 kartičiek z každej rozprávky zoradiť tak, ako príbeh nasleduje a vypočuť si rôzne zvuky a informácie. Hru nahovoril Ľuboš Kostelný.

Každá rozprávka obsahuje kvízové otázky, ktoré preveria detskú pozornosť a krátkodobú pamäť. A okrem toho si môžete zahrať hru Postrehovka s 300 otázkami.

Zoznam rozprávok je nasledovný:

  • Ako dedko ťahal repku
  • Aladinova zázračná lampa
  • Cisárove nové šaty
  • Janko Hraško
  • Kapsa, potras sa
  • Kocúr v čižmách
  • Kráska a zviera
  • O Pampúšikovi
  • O troch grošoch
  • Vlk a sedem kozliatok

Spievankovo: O povolaniach – vitajte v krajine SPIEVANKOVO! Spievanka a Zahrajko vás zoberú na výlet za povolaniami – tradičnými, ale aj takými, o ktorých ste ešte nikdy nepočuli. Pozriete sa na stavbu, do škôlky aj nemocnice, k smelým hasičom, na poštu, do obchodu i reštaurácie. Zistite ako funguje ekologický dvor a užite si vznešené umenie na zámku kráľovnej Harmónie. Určite si obľúbite nových kamarátov – Mišku a Miška, ktorí si rôzne povolania skúšajú. Čo všetko zvláda a stíha každá  mamička? To sa dozviete v zábavnej hre na konci knihy. Pridajte sa k nám a prežite ďalšie dobrodružstvá! Knihu nahovorili Mária Podhradská, Richard Čanaky a Roman Pomajbo.

Vianoce vo svete – zaujímalo by vás, ako oslavujú Vianoce v Argentíne, v Mexiku, v Afrike či v Austrálii? Vedeli ste, že vo Fínsku nenosí darčeky Santa Klaus, ale Joulupukki? A povedali by ste, že sa do vianočného príbehu môžu zapliesť aj čarodejnica a zlomyseľní škriatkovia? Veru môžu. Ježibabku Befanu dobre poznajú v Taliansku a zlých škriatkov zase v Grécku. V knižke nájdete osem nevšedných  vianočných príbehov. Nahliadnite do sveta plného darčekov, kúziel a vianočných tradičných dobrôt zo všetkých kútov sveta. Knihu nahovorili Kristína Svarinská a Ján Koleník.

Ľudové zvyky a tradície – múdry človek pozná a vníma svoje korene, ľudovú kultúru a predkov. Viete, aké sú typické sviatky a obyčaje nášho národa? Táto knižka pútavou a zábavnou formou približuje pestrú paletu ľudových zvykov a tradícií. Všetko sa dozviete v príbehoch, ktoré vám rozpovie babka Anička.

Obsahom knihy sú zvyky a tradície počas týchto období:

  • Nový rok, Traja králi, Hromnice, Fašiangy
  • Veľká noc
  • Máje, Turíce
  • Slnovrat
  • Dožinky
  • Dušičky
  • Predvianočné obdobie (Ondrej, Barbora, Mikuláš...)
  • Vianoce

Knihu nahovorili Ľudmila Mandžárová, Zuzana Jurigová Kapráliková, Melánia Jakabovičová, Erik Koníček, Martin Kaprálik a Miroslav Šibík.

Do pozornosti vám dávame veľmi úspešnú minuloročnú novinku Glóbus, ako aj miniknihu Krtkove príbehy či Škôlkarov kalendár Mici a Mňau.

Kúzelné čítanie je jednoducho pre každé dieťa! Stačí si iba vybrať a nechať sa očariť úžasným svetom dokonalých príbehov, prenádherných ilustrácií a magického sveta fantázie.


Sponzorovaný príspevok

Kupujem bratovým deťom (8 a 4 r.) a supééér 👍, majú už napr. Angličtinu, lesné zvieratká a teraz mladší dostane Pexeso - hudobné nástroje 🙂

18. dec 2023

Začni písať komentár...

Odošli