olivieree
30. okt 2016
1304 

Bimbi Baby Carrier Recenzia 08/2016

BiMbi je slovenský ručne šitý nosič, ktorý vyrába Bronislava Froncová pod záštitou babysatky.sk – vyrába sa v dvoch verziách, Bimbi Mini (od dvoch mesiacov do troch rokov) a Bimbi Maxi (od 8 mesiacov do 4 rokov). Ja som testovala verziu MINI. Je to šatkový nosič, čiže šije sa zo šatiek, model, ktorý som testovala ja, bol v kombinácii s látkovou nášivkou na tele nosiča, čo je jedna z možností ako si môžete dať nosič ušiť či okrášliť.

Tu musím podotknúť jednu vec – je dobré zobrať na vedomie, že pri látkovej nášivke nosič trochu stráca flexibilitu šatky, teda je dobré s týmto vopred počítať (to isté sme nedávno riešili so sestrou pri verzii Lenka nosítka ktorá je podšitá, niekomu to vyhovuje menej, keďže nosítko už nie je také flexibilné ako pri celošatkovej verzii). Tým pádom sa nosič správa viac ako látkový (napr. Liliputi, Manduca, Boba, atď) a teda niekomu, kto vyslovene preferuje šatkové nosiče (z rôznych dôvodov) to môže prekážať. Táto informácia je teda pre tých, ktorí ste zaťažení na šatkové nosiče ;)

Doma som mala (momentálne je požičaný) aj staršiu verziu Bimbi a je treba podotknúť, že kvalitatívne je tento novší model neporovnateľne lepšie spracovaný – aj čo sa týka kvality šitia či nastavenia. Recenzia na tento model od Lucky tu:https://www.modrykonik.sk/blog/lulu939075/article/recenzia-ergonosicov-bimbi-04-2016-1stxec/

Poďme najprv k negatívam, nech to mám z krku – bedrový pás. Ten sa oproti predošlej verzii tiež zlepšil, ale stále patrí k najslabším článkom celého nosiča. Je členitý (čo mi nevadilo), ale vnútro (teda výplň) a šitie by si zaslúžili kvalitnejšie spracovanie – v tej cenovej relácii v akej sa Bimbi nosiče pohybujú určite. Je mäkký a prispôsobivý, čo ja osobne na nosičoch preferujem a mám rada, kto preferuje pevné a tvrdé bedrové pásy, toto by nebolo nič pre vás.

Čo sa týka vhodnosti podľa veku – súhlasím so spodnou hranicou dvoch mesiacov, vrchná hranica troch rokov jedine pri veľmi drobných a ľahkých deťoch – Evička s ktorou som nosič testovala má rok a dva mesiace, konfekčnú veľkosť 80/86 a bol jej v jeho najširšej verzii akurát od kolienka po kolienko, čiže ja by som reálne hornú hranicu ergo nosenia pre tento nosič posunula na 1,5 maximálne 2 roky. Skúšala si ho aj mamina s väčším a ťažším dieťaťom a bedrový pás už jej nebol pohodlný. Pre väčšie deti by som teda odporúčala ísť do Bimbi Maxi (kde dúfam že je bedrový pás o niečo pevnejší).

Ramenné popruhy sú veľmi kvalitne polstrované a príjemné, nikde nič netlačí, nosenie mi bolo pohodlné aj po dvoch hodinách (Evka váži cez 9 kíl) bez prekríženia ramenných popruhov (aj táto možnosť je súčasťou nosiča, ja som ju nevyužila lebo na to nebol dôvod).

Nastavovanie nosiča na šírku je riešené klasicky šnúrkou v strede (z vonkajšej časti tela nosiča), šnúrka je hrubšia a pevnejšia ako pri predošlej verzii, zmizol "bežec" a skracovanie funguje na zaväzovanie. Nastavovanie výšky tela nosiča je riešené popruhmi tiež z vonkajšej strany nosiča, čo je príjemná zmena oproti predošlej verzii, kde sa šnúrky na nastavenie nachádzali z vnútornej strany.

Spona na bedrovom páse má poistku proti náhodnému otvoreniu a tiež aj gumičku na zaistenie, všetko pôsobí veľmi pevne a spoľahlivo. Spona na bedrovom páse je umiestnená tak, že nikde netlačí, pod ňou je ešte jemné „polstrovanie“, čiže nedochádza k priamemu styku pracky s vaším telom (toto mám na nosičoch veľmi rada a nie každý je takto riešený).

Polstrovanie okolo nožičiek dieťaťa je príjemné a primerané, podsadenie sa dosahuje jednoducho bez nejakej veľkej námahy či manipulácie.

Chrbtová opierka je tenká, príjemne obopne telo dieťatka a kopíruje ho, poskytuje dostatočnú oporu – ja osobne by som radšej volila celošatkový variant tohto nosiča, bez látkového obrázku (ktorý je ale vskutku roztomilý a krásny, no šatka stráca časť svojej funkčnosti).

Kapucka je odopínateľná a k nosiču je v cene aj vrecko na nosič, slintáčiky a kapsička ktorá sa dá prevesiť cez plece alebo umiestniť na bedrový pás – ako je komu príjemnejšie.

Celkovo som bola s týmto nosičom spokojná, bol veľmi príjemný, pohodlný, Evka v ňom bola tiež spokojná – za cenu v akej sa predáva by som však čakala kvalitnejšie prevedenie už spomínaného bedrového pásu a odporučila by som ho skôr na ľahšie detičky a pre chudšie maminy.

Čo sa týka otázky certifikácie Bimbi nosičov, v čase kedy vznikla táto recenzia certifikované neboli – výrobca ale uvádza, že sa vyrábajú z certifikovaných látok, šatiek a komponentov.

Ďakujem Zuzke Dobšinskej za zapožičanie Bimbi nosiča a jej trpezlivosť a ochotu🙂

Komentár bol odstránený

Veľmi dobre spracovana recenzia. Dakujem

31. okt 2016

🙂 super a teraz uz fakt neviem ci ist do bimbi alebo do polovicnoprackoveho 😀 dobra recenzia

31. okt 2016

super napisane 🙂

31. okt 2016

@pumpkincake ono fakt najlepsie je vyskusat, kedze kazdemu sadne nieco ine. V skupine urcite zozenies niekoho kto bude ochotny dat ti vyskusat to medzi cim sa rozhodujes 😉

31. okt 2016

@olivieree ale mam kamosku poradkynu tak ona mi zicne satkovy meitai lebo karaus, bimbi aj lenku aj lenny som uz mala.. najviac sa mi meitaie pacia , ale bojim sa , ze to rovno mozem satkovat..ci?

31. okt 2016

@pumpkincake ani nie. Mei tai je rychlejsie uviazany ako satka. Ja som skoro cele leto striedala satku s al izi mei taiom a bola som mega spokojna s nim. Asi najidealnejsi nosic na leto. Vyskusas a sama uvidis ci ti bude vyhovovat 🙂

31. okt 2016

Ja jednoducho potrebujem nieco prakticke ale milujem satky. Lenze mala sa mi uz strasne vrti ked ju viazem a uz sa jej to nepaci ako sa vie uz viac hybat a mna to tiez uz otravuje lebo casto ju vkladam a vykladam.. doteraz to bolo vsetko ok ale uz cim dalej tym viac uvazujem nad nosicom a "kradnem" muzovy ten jeho. Lenze ten je latkovy a ja musim mat satkove 😀 asi pojdem do toho poloprackoveho ale predtym vyskusam soul satkovy meitai

31. okt 2016

@olivieree Janka a dotahovanie ramennych popruhov sa robí ťahom nadol ako primanduce alebo dohora ako pri LL? kvôli dojceniu sa pýtam 🙂

31. okt 2016

@miskalevica má obojsmernú tú pracku, takže možné sú oba spôsoby. mne vyhovuje dopredu ako manduca a zumbucca má

1. nov 2016

@pumpkincake ak ti dieťa stále chodí hore a dolu, bude ťa za chvílu otravovať aj viazanie poloprackového. podla mna zainvestu do šatkového plneprackového. ved to neznamená, že už nikdy nebude šatka... a budeš striedať podla potreby. tie čo majú flytai (a ja patrím medzi ne) väčšinou obmedzia jeho používanie v tom čase hop hore hop dole, lebo je to otravné stále viazať, sa ti tie dlhé konce vláčia... pri flytai ma zaväzovanie pásu mrzelo najmenej, skôr to motanie ramenných popruhov.

1. nov 2016

@elienka supr ďakujem ti Elen 😉👏

1. nov 2016

@miskalevica s radosťou Miška

1. nov 2016

@elienka ano? Nuz ale my nosic plneprackovy mame akurat ze neni satkovy 😀 lebo to som len taky muzovi kupila jemu je to jedno ale mne to vadi ze neni to makucke ako satka. A jasne ze sa satiek nevzdam uplne ja mam kadejake a furt niekomu nieco zanasam a tak 😀 ale toto napravanie a dotahovanie a spinenie pruhov ma uz irituje dost v poslednom case. Rozhodla som sa ze nejdem kupovat kym nevyskusam od niekoho co nam sadne.

1. nov 2016

@miskalevica ako pise elienka, pracka ma popruh z oboch stran cize obojsmerne - mne to viac vyhovuje ako u Lenky, teda tahom dolu, napriklad co mam teraz Rischino ten ma tah hore a musim si na to zvyknut.

1. nov 2016

@olivieree aj mne tahom dolu 🙂 normalne si ma namotala na to Bimbi ;) <3

1. nov 2016

Ja ťah dozadu ani nedam. Proste moja jedna ruka nefunguje tým smerom. Tým sa mne všetky tieto nosice vylucuju

1. nov 2016

@miskalevica mas moznost niekde vyskusat? Alebo ti makke bedraky nevadia?

3. nov 2016

@olivieree skúsim či sa nájde niekto s celosatkovym bimbi na dočasnú výmenu, teraz som tu mala Rischino a Fidellu Fusion babysize a asi som moc náročný klient ale oba mali viac minusov ako plusov, tnucke polstrovanie, úzke a krátke či už na ramennych popruhoch ale aj n bedraku...nuž rozmaznana som😂

3. nov 2016

@miskalevica poznam. Ja odkedy nosim aktivne v Lenke maloktory nosic mi ulahodi. Myslim si ze Bimbi by ti skor nesadol ako sadol, ale mozem sa mylit. Urcite sa najde niekto kto bude mat na docasnu vymenu a to bude uplne ze naj vyskusat,

4. nov 2016

@olivieree ahoj Janka, tak som sa nakoniec k tomu Bimbi dostala na pár dní, čo ma však veľmi prekvapilo, nedal sa mi po zapnuti na páse dotiahnuť bedrak tak ako som zvyknutá na zumbucce ci Kibi..bola tam taká spona este za prackou, tak som bola nútená nastaviť bedrak vopred a pri zapnuti na telo stiahnuť brucho, a možno som len hotentot 🙂🙂

9. apr 2017

@miskalevica viem co myslis - uz si nepamatam ci to mal aj tento Bimbi ale podobne spony ma aj Moyo a este ine znacky, neznasam tie spony. Znacne to komplikuje manipulaciu. Da sa to trochu ofajat ked ten popruh z jednej casti vyvlecies von.

9. apr 2017

@olivieree fiiha dakuejm za fintu, mna to ale uplne uplne odradilo

10. apr 2017

inak kamoska ma Moyo bez tej blbosticky a jej to tam chyba, sme my zeny ale rozdielne :D

10. apr 2017

@miskalevica ved toto, preto tazko radit pri nosicoch :D

11. apr 2017

Začni písať komentár...

Odošli