Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    oliviakatka
    22. júl 2020    Čítané 204x

    Moja premena s UniGO

    Existuje milión spôsobov, ako sa nakopnúť k pohybu a dodať si vnútornú energiu. Pre niekoho môže byť hnacím motorom premena kolegyne, ktorá po zhodení nadbytočných kilogramov žiari ako nikdy pred tým, alebo permanentka do fitka, ktorej by bola škoda, ak by len tak prepadla. Občas možno chýba odhodlanie, odvaha, impulz... a varovným prstom je až diagnóza u lekára: cukrovka, nadváha, vysoký cholesterol, za ktoré častokrát môže práve sedavý spôsob života a nesprávne stravovacie návyky. Celý život sa riadim krédom: "Postaraj sa o svoje telo. Je to jediné miesto, kde musíš žiť." (J. Rohn). Keď som sa dozvedela o možnosti testovať novú aplikáciu UniGO, ani na chvíľu som nezaváhala. Zapojila som sa do výberu a netrpezlivo očakávala, či vyberú práve mňa. V nasledujúcom článku Vám zhrniem moje postrehy z trojtýždňového testovania aplikácie UniGO. 

    Po registrácii a prihlásení do aplikácie som vyplnila základné informácie týkajúce sa môjho zdravotného stavu. UniGO monitoruje 5 kategórií: 

    • Myseľ
    • Srdce
    • Spánok
    • Hmotnosť
    • Aktivita

    MYSEĽ

    Kategória MYSEĽ zhromažďuje informácie o emocionálnom zdravý. Každý deň počas testovania som aplikácii nahlasovala aktuálnu náladu. V ponuke je ozaj široká škála pocitov. K zvoleným emóciám je možné priradiť aktuálny stav. Napríklad choroba, menštruácia, "opica", ale i zlomené srdce. Zistila som, že počas menštruácie sú moje pocity a nálada výrazne negatívnejšie ako po iné dni. Naopak, počas tréningových dní sa cítim šťastne a sebaisto. Je vedecky dokázané, že pohybová aktivita má priaznivý vplyv na naše duševné zdravie - vyskúšajte. 

    SRDCE

    Zariadenie DELTA, ktoré je spárované s aplikáciou UniGO, zaznamenáva srdcový tep, ktorý následne vyhodnocuje v grafe. 

    Každá kategória poskytuje náhľady - stručné zaujímavosti o zdravotnom stave, ale aj rady a tipy, ako ho vylepšiť. V posledných dňoch mi aplikácia zobrazuje náhľady v anglickom jazyku, čo považujem za veľké mínus. 

    SPÁNOK

    Neviem, na akom princípe funguje monitorovanie spánku, no mám podozrenie, že nie je úplne presné. Aplikácia vyhodnotila môj spánok ako neprerušovaný a efektívny, napriek tomu, že kvôli nočnému dojčeniu vstávam minimálne 4x za noc. Nesedia mi ani časové údaje. Každopádne, aplikácia je s mojím "spánkovým výkonom" spokojná, tak musím byť aj ja 😀 Kategória spánok opäť ponúka aj náhľady plné užitočných informácií. Dozvieš sa napríklad, čo ti pomôže zaspať, alebo to, ako zefektívniš svoj spánok na maximum. 

    HMOTNOSŤ

    Na základe údajov výška/váha/vek aplikácia vypočíta BMI index, ktorý je podľa môjho názoru zastaralý a nepresný. Neberie do úvahy podiel svalovej hmoty a telesného tuku a častokrát aj športovca označí nálepkou: OBÉZNY. 

    AKTIVITA

    Zariadenie DELTA zaznamenáva denný počet krokov. Priznávam, že v tomto mám ešte obrovské rezervy. Namiesto chôdze a behu uprednostňujem silový tréning 3x týždenne, preto aplikácia vyhodnotila moju aktivitu dvoma výstražnými výkričníkmi. Žiaľ, testovanie bolo príliš krátke na to, aby UniGO vyhodnotila aktivitu aj na základe minút mierneho či intenzívneho cvičenia. Napriek snahe a postupnému zvyšovaniu denného počtu krokov, PDPK stagnuje na čísle 4 017 už približne 10 dní. Zrejme je problém v aktualizovaní.

    Okrem týchto piatich kategórií, aplikácia UNIGO umožňuje používateľovi nastaviť si týždňové ciele, tzv. experimenty. Ako som už spomínala, mojim cieľom bolo zvýšenie priemerného denného počtu krokov, čo sa mi napokon nepodarilo. Druhou výzvou bolo pitie vody. Priznávam, že môj pitný režim je katastrofálny. Občas sú to iba 3 dcl za deň. Očakávala som, že aplikácia, ale fitness hodinky ma upozornia, že je čas na pohár vody. Žiaľ, na konci dňa iba odkliknem, či som výzvu splnila, alebo nie. Za nevýhodu považujem aj to, že užívateľ si nemôže nastaviť vlastne ciele, iba tie, ktoré mu aplikácia ponúka.

    ZHRNUTIE

    VÝHODY:

    • aplikácia je jednoduchá a prehľadná
    • poskytuje informácie o zdravotnom stave 
    • v knižnici sa nachádza množstvo užitočných rád a inšpirácií 
    • aplikácia je perfektným motivátorom v dosahovaní cieľov

    NEVÝHODY:

    • niektoré náhľady sa zobrazujú v anglickom jazyku 
    • nie je možné nastaviť si vlastné ciele
    • aplikácia neupozorňuje na dodržiavanie stanovených cieľov
    • chýba mi zaznamenávanie progresu, napríklad graf úbytku hmotnosti/centimetrov
    • občas som mala problém s aktualizovaním 
    • uvítala by som, ak by sa aplikácia dala spárovať aj s inými značkami fitness náramkov 
    • aplikácia zatiaľ nezosumarizovala aktivitu na základe minút cvičenia

    Chcem sa srdečne poďakovať za možnosť testovať aplikáciu UniGO. Určite ju budem naďalej používať pri dosahovaní svojich cieľov.

    Katarína.

    #test_unigo

    Pitný režim. Áno, viem že je dôležitý, no napriek tomu sa neviem prinútiť vypiť denne aspoň liter čistej vody 🥤. Niekedy je môj denný príjem cca 0,3l, maximum pol litra (mimo tréningových dní) 🤦🏼‍♀️
    Máte na to nejaké osvedčené finty? 🙄🙆🏼‍♀️

    „Postarajte sa o svoje telo. Je to jediné miesto, kde musíte žiť.“
    J. Rohn

    Napriek poctivým tréningom 3x týždenne je moja aktivita (hodnotená počtom krokov) mizerná 🤷🏼‍♀️ Osobne nie som fanúšikom kardio cvičenia, ale pokúsim sa zapracovať aj na tom, aby na konci testovania svietilo 5x 💚

    Dnes silový trening 🏋🏼‍♀️+ 3km rýchla chôdza🏃🏼‍♀️
    #test_unigo

    Ahojte maminy, nájdete si popri starostlivosti o deti a domácnosť čas pre seba 🤔?
    Ja osobne preferujem 3x týždenne silový trening 🏋🏼‍♀️ pod dohľadom super trénerky - neskutočná psychohygiena!

    Udržiavate sa fit počas celého roka, alebo výlučne pred "plavkovou sezónou? 🌞⛱️"
    #test_unigo

    oliviakatka
    22. sep 2019    Čítané 1092x

    Jesenná dávka vitamínov

    S ubúdaním slnečných lúčov je mimoriadne dôležité dbať na každodenný prísun vitamínov viac ako obvykle. Sychravé počasie, ktoré je predzvesťou blížiacej sa jesene, je ideálnou pôdou pre šírenie chorôb. Každá mama vie, čo obnáša boj so soplíkom a horúčkami, preto je prísun vitamínov zo sezónneho ovocia a zeleniny jednoduchým spôsobom, ako chorobám efektívne predchádzať. Ideálnou predstavou každej mamy je dieťa, ktoré na posedenie skonzumuje akékoľvek ovocie, iba tak, bez vymýšľania, bez hádzania sa o zem, bez toho, aby banánom vymaľovalo stanu, alebo čučoriedkami ozdobilo pohovku. Mnohé z nás však bojujeme s každým sústom zdravého pokrmu, ktorý naše ratolesti tvrdohlavo odmietajú. Sunárek prišiel s riešením, ako "napumpovať" množstvo vitamínov do relatívne malého obsahu ovocných kapsičiek. Vďaka Modrému koníku sme mohli testovať nové ovocné kapsičky Sunárek COOL ovocie.

    Náš týždeň so Sunárekom

    Po prevzatí balíka sme sa okamžite pustili do testovania. Pre Oliverka boli kapsičky úplnou novinkou, keďže ako správna "biomama" uprednostňujem čerstvé, lokálne (a ideálne aj sezónne) ovocie. Po naštudovaní zloženia, ktoré, mimochodom, pozostáva zo 100 % ovocia, som s čistým svedomím otvárala prvú kapsičku. Po počiatočných problémoch s konzumáciou, Oli objavil "know-how" a na tretí deň testovania sa mu konečne podarilo vycucnúť obsah kapsičky bez sprievodného ovocného gejzíru. Určite by mnohé mamy uvítali možnosť dokúpiť si ku kapsičkám "násadku" v tvare lyžice, ktorá by najmä menším papkáčom uľahčila konzumáciu a mamy ušetrila od drhnutia ovocného obsahu z čalúnenia v aute. Kapsičky Sunárek nás sprevádzali počas celého týždna. V piatok zahnali hlad na výlete v miestnom ZOOparku a v sobotu boli parádnou rekvizitou pri jesennom fotení na záhrade. 

    Mamine dojmy

    Ovocné kapsičky Sunárek ma príjemne prekvapili svojou jemnou konzistenciou a vynikajúcou chuťou bez zbytočne pridaného cukru. Oliver je v jedení veľmi prieberčivý, no každá z piatich príchutí zožala úspech. Kapsička skvelo padne do detskej ručičky, no ako som už spomínala, uvítala by som možnosť dokúpenia lyžičkovej násadky pre ľahšiu manipuláciu. Male mínus dávam za kombinácie s exotickým ovocím, konkrétne s pomarančom a mangom. V obchode by som určite siahla po kombinácií s lokálnym ovocím, veď možností je v našom miernom teplotnom pásme neskutočne veľa. Za najväčšie mínus považujem vysokú cenu kapsičiek Sunárek. 

    Zhrnutie 

    + zloženie
    + chuť a konzistencia
    + praktické balenie
    + pestrosť vo výbere chutí

    - vysoká cena
    - jednorazový obal
    - obsahuje exotické ovocie