nikinkamisko
    Správa bola zmenená    22. aug 2019    

    A tak po dlhej dobe Vám idem rozpovedať trošku z môjho života 🙂 Neviem koľké z Vás a koľké nie (ale je to jedno) si pamätáte ako som si dala novoročné predsavzatie, že prestanem fajčiť. Bolo to na rok 2018 🙂 .. pravda je, že napriek tomu, že som si stiahla veľmi nápomocnú aplikáciu a bola presvedčená, že síce priberiem a bla bla, tak to nejako naveľa proste dám a moju milovanú chvíľku pre seba, ktorú som si samozrejme vedela v momente ako niekto na mňa nasmeroval obyčajnú otázku prečo vlastne fajčím, obhájiť 20 timi dôvodomi. Nemeniteľnými, jasnými, pragmatickými, proste dôvodmi, ktoré som milovala. Zlyhala som na plnej čiare. Nie len, že som zlyhala, ja som sa plná šťastia z výskoku ponorila a vplávala do nikotínového bazéna. A milovala som to. Konečne som prestala cítiť tú krásnu vôňu ľudí, ktorí fajčili vedľa mňa zatiaľ čo ja som nespokojne žula žuvačku, lebo som mala naplnenú hlavu nikotínom, dokonca som nesmrdela, lebo som fajčila IQOS - nová doba, pôžitok fantastický, nikotín dodaný, žiadny smrad, fajčiť môžete kdekoľvek a samozrejme, že fajčíte viac ako keď musíte ísť na cigaretu von z bytu. 🙂 Takže vlastne za to, že nesrmdím som platila viac, lebo síce hodnota mojich cigariet bola rovnaká ako pri marlborkách, tak som ich mohla sfajčiť viac, pretože žiadna stopa v byte po dofajčení neostala. Paráááádička.

    Nie je to dávno, ale je to 8 mesiacov od dňa keď som sa z mojej práce dostala na večeru s chlapíkom, ktorý prišiel robiť audit do našej firmy. Viete ako to je, vchádzate do podniku, sme traja, pýtame sa očami každý toho vedľa nás či fajčiarske či nefajčiarske priestory a ja jediná fajčiarka som sa dostala k moci, pretože samozrejme nikto neprejavil nevôľu voči mne, lebo to proste potrebujete. Ako pichnúť si herák alebo tak 🙂 .. Vtedy zhodnotil mladý muž, že on už nefajčí nejakú tú dobu - čo vo mne vyvolalo emóciu empatie a ľútosti a hneď som zhodnotila, že samozrejme môžeme byť v nefajčiarskej časti, nechcem mu predsa znepríjemňovať týranie, ktoré som sama na sebe poznala, pretože prestať fajčiť je hotová katastrofa. Ako keď si odložíte ruku a nepoužívate ju, alebo si nedáte počas vašich dní čokoládu .. A on, že nie, že to je v pohode, jemu to nevadí, je v pohode. Divný človek povedzme si pravdu, ale bolo mi to jedno ..
    Počas večera sa zasmial nad tým, že som za večer sfajčila 5 iqos cigariet, že on by v dobe keď prestal fajčiť už mal určite za sebou celú krabičku, lebo naša bóroviška je fantastická. A tak som sa spýtala, viac zo zdvorilosti ako záujmu, že ako teda prestal. Viete, to je niečo ako chudnúť. Všetci to chceme, ale sme príliš leniví. Len nikotín je trošku horší. Myslím.
    Začal hovoriť o kurze, ktorý absolvoval a po jednom dni sa rozhodol, že si už viac nezapáli, že to nemá význam. Aaaaaa v tom sa vo mne prebudila potreba obhájiť sa, veď je to úžasné (naozaj si pamätám, že som to vnímala ako úžasné), ten pocit, keď fajčíš. Och joj. Nepresviedčal ma, len mi na whatsapp poslal link na pána, ktorý založil program, ktorého sa zúčastnil. A mne to nedalo. Stiahla som si e-knihu, hoci neznášam čítanie bez papiera, ale šak tých pár (200 cca) strán prelistujem a bude. Tak som sa uvelebila na gauči, s kávou a krabičkou iqosu. Spokojná som sa začítala, s vedomím, že ja som absolútna výnimka a mne fajčiť chutí, ale tak uvidíme. V polovici knihy som si stále hovorila, že je to nejaká sprostosť proste, veď aha ako mi chutí fajčiť stále!
    V 3/4 knihy som sa začínala tešiť na to, kedy fajčiť prestanem.
    Na jej konci som si povedala, že vlastne nevidím žiadny dôvod prečo fajčím. A veľmi som ho hľadala. Ani neviete ako veľmi.

    Ale neprišlo to. Dodnes.
    Zmenila som prácu.. a viete ako to býva, nastúpite a hneď sa pri prvej príležitosti keď sa zo vzduchu zmeníte v očiach kolegov na reálnu bytosť príde otázka, kávu? Fajčíte? A ja som bez zaváhania odpovedala, že nie. Lebo si vlastne naozaj vôbec nepamätám aké to bolo (a prečo to bolo) keď som s hrdosťou odpovedala, že som fajčiarka. Lebo predsa kde získate rýchlejšie nové kontakty ako na cigaretke ? - a na moje prekvapenie je pravda taká, že v kancelárii, pri káve. Sediac vedľa skrinky s papiermi, takže vlastne nikto nevie, že máte prestávku, lebo fyzicky ste stále v kancli. Fascinujúce 🙂

    A teeeda, som sa rozhodla, teraz, keďže mám kúsok času a mala som naozaj obrovskú potrebu Vám to povedať, že urobím osvetu a moja otázka znie, či ste tu niekto na tom podobne ako ja do 16.12.2018, lebo ak áno, veľmi rada Vám poviem, aká kniha Vám môže zmeniť život (ale zrejme aj nemusí, to už asi bude predsa len na každej hlave samostatne) 🙂 ..

    PS: a inak, bez akýchkoľvek výčitiek teraz investujem do kaderníčky, kozmetičky a pedikérky, lebo ešte stále mi ostávajú peniaze, ktoré som 11 rokov každomesačne prefajčila. A neokrádam svoje deti o nič, hlavne už nie o ich maminku. 🙂

    Tak mi povedz, aký dôvod/pôžitok/zmysel pre fajčenie máš ty ? 🙂