nelinkabublinka
28. jún 2021
64 

Maškrty len z 3 surovín – z múky, cukru a vajíčok.

Ktorá žena a ktoré dieťa nemájú radi sladké? Avšak nie je sladké ako sladké. 

My sme testovali Seditky, piškóty bez pridanej cukrovej posýpky a kypridiel pre ľahšie, zdravšie a sviežejšie dezerty a vyrobené len z 3 surovín – z múky, cukru a vajíčok.

Mini piškóty majú super praktické balenie do každej kabelky, školskej tašky, ruksačiku. Sú akurát pod zub. Žiadne odkusovanie, trúsenie, mrvenie. 

Deti ich milujú aj do pudingu, ovocných výživiek, jogurtu. 

Podlhovastné sú nadýchané, oceňujem, že sú bez posýpky. U nás si našli skôr miesto ako surovina do nepečených "zákuskov". 

Najviac u nás idú „pudingáče“ a „tvaroháče“. Preto máme piškóty vždy doma v zálohe. Pomlskanie pre celú rodinu, dokonca aj pre domácich miláčikov. :D Pre mňa skvelé, pretože sú rýchle na prípravu a pre deti super ako príjemné dezertíky, ktoré nie sú suché ani mastné. 

Rada sa s vami podelím o moje dva top super rýchle recepty.

Poďme na to...

Čoko-malina pudingáč

Ingrediencie:

2x Dr. Oetker BB pudingy čokoládové

1l mlieka (ja používam bezlaktózové)

3 čaj. lyžičky medu

Maliny

1 balíček piškót mini Seditky

Ako prvé si pripravíme puding. Polovicu mlieka (0,5l) si nalejeme do hrnca, pridáme med a privedieme k varu. V druhej polovici mlieka si vymiešame pudingový prášok a vlejeme do takmer vriaceho mlieka, ktoré máme v hrnci. Miešame pokiaľ nezačne hustnúť. 

Keď už máme puding pripravený, vezmeme si zopár malín, roztlačíme ich na kašu a nahádžeme piškóty, aby nasiakli malinami. Takto pripravené začneme vrstvenie do pohára. 

Ukladáme najprv vrstvu piškót, následne puding, zvyšnú roztlačenú kašu malín a znova dookola až po vrch pohára, ktorý ozdobíme celými malinami. Môžeme na ozdobu pridať aj pár lístkov mäty. 

A tadáááá, je hotovo. 

Vanilkový tvaroháč

Ingrediencie:

250 g mäkký tvaroh

1 vanilkový cukor

citrónová šťava

1 téglik smotana na šľahanie

dlhé piškóty Seditky

Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, citrónovou šťavu vytlačenou z polovice citróna a dochutíme ešte cukrom. Primiešame smotanu.

Do formy na spodok poukladáme polovicu podlhovastých piškót. Na ne natrieme tvarohovú zmes, znovu poukladáme piškóty. Dáme stuhnúť do chladničky.

Doslova „izi-pizy“ 

Dobrú chuť. My ostávame Seditkám bez pridanej cukrovej posýpky a bez kypridiel verní aj naďalej. Ďakujeme za túto skúsenosť.

#recenzia #test_seditky #seditky_skusenosti10

Začni písať komentár...

Odošli